Šta je novo?

VIP bez ogranicenja interneta ?

Kao sto su mnogi rekli ovo je samo dodatak! Internet za “poneti“ i nista više... Isto ko kad bi trazio u Meku da ti spreme meni sa sve supicom, glavnim jelom, dezertom i neko fino vince uz to!
Svi ovde razumeju sta tebi treba, ali to nije moguce kod nas a i sire...
Pa svi kod nas nude telefone za 1 dinar! :)

A i koliko se sećam, VIP nudi trenutno “FLAT“ 3G internet uz onaj netbook...
I tu imaš npr paket od 15 GB tj punu brzinu do 15 GB...sve posle toga ide sporije od 3G.

Imao sam proslog vikenda priliku da koristim VIP internet(Kragujevac) preko nekog crnog modema i na 4 crtice HSPA signala download/upload je isao preko 10Mb/s konstantno(mislim da je u pitanju onaj najjaci paket).Odusevila me je brzina i kvalitet da signal dopire i u podrum tada na dve crte radi oko 4Mb/s.
Sto se ogranicenog saobracaja tice 15GB je cak i previse za surfovanje i YT.Za download 24/7 iskesirajte drugi net,ipak ovo za to nije namenjeno iako se postizu fenomenalne brzine za nase uslove.
Ja cu sigurno uzeti najjeftiniji paket jer se isplati imati uvek sa sobom modem makar imao pristup preko EDGE mreze tada su brzine preko 0.2Mb/s licno proverio van dometa i 3G i HSPAmreze

Ja sam na MTSu i imam 1500 MB besplatno, cak kacim svoj laptop preko telefona na net kada nisam kuci! I eto do danas nisam potrosio ni 1000...

VIP ima FLAT u svim internet paketima (i najslabiji od 1GB za 790din), jedino sto brzina "pada" na 200Kbit/sec kada se potrosi placeni protok.

Poslednja izmena:
@srdjanx

200 kilobita jeste jadno, ali čak i sa tom brzinom je moguće skinuti 60GB mesečno. Svakim dupliranjem brzine se duplira i mogući max saobraćaj, tako sa brzinom od 1 megabita je to 300GB mesečno. S obzirom da 15GB košta oko 2 hiljade dinara, onda možeš da naslutiš koliko bi otprilike koštao paket sa kojim realno možeš da skineš 200 do 300GB mesečno kroz njihovu mrežu. Cena bi bila besmisleno visoka, te stoga te opcije ni nema u ponudi...

Eh da, ono što mislim da je realno i što sam predložio VIPu je da uvedu mogućnost da se koristi ograničena brzina i pre nego što se potroše gigabajti u okviru paketa, ali naravno u tom režimu se ne bi trošili preostali gigabajti ako ih još uvek ima.

Primera radi, imam 5GB za surf, ako želim download, prebacim se na 200kbit/s i pustim to preko noći, kada je svakako opterećenje mreže manje, a korisniku dobro dođe da ne (po)troši HSPA protok na sirovi download, a posle do kraja meseca da surfuje na 200 kilobita. :) Tako bi VIP internet donekle mogao da zemeni ADSL/cable onima koji baš nemaju drugog izbora... ili onima koji bi voleli da im je primarna internet konekcija mobilna. :)

(izvinjavam se zbog duplog posta, ali ne radi više edit prethodnog)

Poslednja izmena:
Mi bi na hr vipu bili itekako sretni da imamo tih 200kilobita tj. edge nakon paketa potpuno besplatno do prvoga, a ne da nas deru sa po 40 eura za svaki novi GB preko paketa pri punoj brzini, flata neće biti ni na lte koliko vidim kod gazde mobilkoma austrije jedini paket im je na lte 40GB jedino što je pretplata na lte zbog brzina i nove tehnologije nekoliko puta skuplja u odnosu na pretplate sa sadašnjim brzinama , nemoj pljuvati po svom vipu ja ovdje nemam ništa besplatno kod svog vipa, može se surfati na edge sa opera turbo sasvim ok, a i da se skinuti dnevno i GB na toj brzini i to besplatno, ej, ja tu GB preko plaćam 40 eura i šta mi onda vrijedi puna brzina? ništa :p

ima nešto sada takvo naš t-mobile za mobitele nakon 512MB ili 1GB brzina ide dolje ali na 64kbps, prema 64kbps je 200kbps svemirska brzina, sa 64kbps tek ništa ne možeš to je gprs valjda, znači koliko god može biti bolja brzina uvijek može biti i još gora

inače uz operu turbo koju koristim na malim brzinama, isključim i inače animacije i flash i blokiram pop upove, i zbog manjeg prometa uz brže učitavanje stranica, možda da u tome smjeru potražiš rješenje sporog surfa na malim brzinama ako te živcira toliko? a besplatno je, pitam pokretača teme? hvala, uživajte pozdrav iz zg

p.s i nemojte mješati mobilni net sa adsl-om to su kruške i jabuke, adsl ima svoje prednosti a mobilni net svoje, najbolje je imati oboje pa po potrebi kad što zatreba :)

Poslednja izmena:
Pozdrav iz ZG, eto da sada pošteno javim pa da sada možete krenuti pucati po svome vipu kao što sam ja po svome,
naime od 26.7. hr vip je ponudio nove tarife sa paketima od 1, 5, 15 i 30GB uz brzinu nakon paketa od 64kbps, ali postoji i opcija noćna koja se aktivira na pretplati za dodatnih 49kn na cijenu paketa, koja počinje nakon paketa baš kao i 64kbps, traje tih noći nakon paketa od 0:00 do 8:00 ujutro pri punoj brzini neograničeno, dakle za skidanje filmova itd, može se ali i ne mora aktivirati pa cijeli dan biti na 64kbps, naravno da ju je uputno aktivirati,
ja od prvoga idem na novu tarifu pa ću vidjeti koliko će se to dati skidati, nadam se da im mreža neće padati ako navale :)
eto sad paljba po svom vipu kao što sam ja po svom kada sam vidio da imate tada veći paket od 15GB i još free 200kbps nakon njega, eto i hr vip je ponudio nešto novo konačno nakon skoro 2 godine... :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno