Šta je novo?

ViewSonic VX924

minst@r

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2005
Poena
304
Posedujem Vx924, sta reci samo reci hvale, slika je ostra, i boje su veoma prijatne. Ali imam jedan problem, kada iz 2d predjem u 3d slika je mnogo tamnija. Tipa jedinu igru koju igram Cs 1.6, ne mogu da igram posto na pojedinim mapama ne mogu nista da vidim. Inace monitor je za grafickom Club3D 6600GT povezan preko DVI. Na svim testovima za monitor sve je ok gama, contrast.... Probavao sam sa reinstalacijom igre ali opet nista. U nekim igrama je sve ok. Da li neko zna kako da resim ovo

Hvala

Proveri podesavanja game za 3D.

tako je, imas u drajverima podesavanja brightness-a za 2D i 3D aplikacije, pa ti podesi za 3D kako ti odgovara. cudno je da po defaultu nije podeseno kako treba. jesi li probao da instaliras neku drugu igru?
inace, koliko si platio monitor i gde? ako neces da reklamiras firmu mozes da mi odgovoris na PM ;)

Poslednja izmena:
Sve sam vise puta proverio, cak sam menjao drivere, stavio sam default sto sam dobio uz graficku, pa sam stavio 77.77 i 78.01. Uvek je isto. Onda mi jedino preosaje reinstall sistema pa da vidim jel to to. S obzirom da sam po netu gledao testove i svi su rekli da mu je slika extra, kako i boje... Tako da mi je to veoma cudno.

jesi li podesavao brigthness u 3D aplikacijama posebno?

Istina monitor je brzzzzzzzzz.... Ali elem jos jednom se zahvaljujem za ovako brzim odgovorima. Uspeo sam da posvetlim brightness preko drivera, ali to sam mogao od samog pocetka, to mi nije bio cilj. Nego lepo po defaultu da se sve vidi. Odnecu monitor kod ortaka pa da vidim da li je do moje graficke problem (po svemui sudeci sve ukazuje na to).

Poslednja izmena:
sale prdez je napisao(la):
sad sam bio na viewsonic sajtu i video da je gray to gray vreme odziva za VX924 3 ms!!!
Nova serija, tek pristigla. Piše i na kutiji 3ms, u prošloj je bilo 4ms.

Viewsonic je majka za sve osim za photo editing...

@ZorMi:
koja je cena VX924 sa 3ms ako nije tajna?

sale prdez je napisao(la):
@ZorMi:
koja je cena VX924 sa 3ms ako nije tajna?
ista kao sto sam ti i rekao u PM. Stim sto sam ja uspeo da dobijem VP cenu ,)

Poslednja izmena:
Ko je uvoznik za ViewSonic? Gde se u Beogradu moze najpovoljnije uzeti i koliko kosta? Koliko kosta VX724? Kolika je garancija za monitore?

Mini, ajde donesi kod mene. ;)

POZ :wave:

3ms su samo marketinski potez ViewSonic-a, stvarni odziv je 4ms.
Cak test pokazuje da Samsung 930BF ima brzi odziv od ViewSonic-a VX924, a deklarisan je na 4ms!!!

Poslednja izmena:
DragonLord je napisao(la):
3ms su samo marketinski potez ViewSonic-a, stvarni odziv je 4ms.
Cak test pokazuje da Samsung 930BF ima brzi odziv od ViewSonic-a VX924, a deklarisan je na 4ms!!!

A ustvari su oba 8ms! :d

Tempo kojim se smanjuje vreme odziva, govori mi, da ce neko za mesec dana da izbaci monitor sa famoznih -1ms:) i onda ce CRT izumreti a 8ms ce biti neupotrebljivo za igrice :D :D

Koliko sam shvatio, svi ti monitori imaju neki poseban chip za obradu signala koji ustvari nekako odsimulira tih 3-4ms, a sami paneli su praktično isti kao kod 8ms.

Ja licno ne volim tomu uopste ali covekje identifikovao problem kod tih monitora kad su u pitanju brzi pokreti a rekao je da su odlicni za statiku?!
Ma bre oni zamzunzi PVA 8ms su majke...(173P+ i 193P+)

Poslednja izmena:
novi su modeli sa 3ms, a cena 924vx je 490-500e. Trenutno ih nema, ali se ocekuju za 7-10 dana.
vx724 ~410e

Wele je napisao(la):
novi su modeli sa 3ms, a cena 924vx je 490-500e. Trenutno ih nema, ali se ocekuju za 7-10 dana.
vx724 ~410e

PRESKUPO za monitore sa TN Panelom

Simpson vam lepo rece ...
Trenutno koristim WS 912(B) od 8ms i nista se bolje ne igram nego na LG1910B (25ms) od pre nekih pae godina. Poenta nije u brojevima vec u realnom radu.

DZO-GE ja sam igrao W11 na 913N i isto nisam video neke revolucionarne brzine ... u principu neznatno se primeti kasnjenje, ali covek se zlzlzlz na sve navikne :)

Nazad
Vrh Dno