Šta je novo?

viewsonic vx924 - 4ms!

Pa gde je on kupio i za koliko para??? :trust:

Delimire, to sam i ja pomislio, al' onda sam primetio jednu specificnu situaciju, a to je horizontalno/vertikalno skrolovanje belog teksta na crnoj pozadini, recimo odjava filmova ili ono sr*** od "chata" :wall: sto sad guraju na svim televizijama...

Strasan monitor! A cena sa sajta prosto neverovatna! ;)

POZ :wave:

Da, jedva cekam da stigne na test. Mada, ja ne kupujem TFT dok ne izadje neki od 20 ili 21 inch od pravih 8 ms...

ja cekam VA panele sa dobrim odzivom da se cenovno spuste u narod,videh dobar viewsonic i fujitsu simens od 8ms-fujitsu nema DVI i na konto toga je drasticno jeftiniji,inace oba modela imaju identican panel....za TN me stoli bojko cak i da ima pravih 0ms

kupio je u amerikama, cena je bila par dolara preko 400...

Ajde javi ako ti nije tesko kad saznas gde ima kod nas da se pogleda malo,bas me zainteresovalo.....hmmmm

Poslednja izmena:
Floyd je napisao(la):
ja cekam VA panele sa dobrim odzivom da se cenovno spuste u narod,videh dobar viewsonic i fujitsu simens od 8ms-fujitsu nema DVI i na konto toga je drasticno jeftiniji,inace oba modela imaju identican panel....za TN me stoli bojko cak i da ima pravih 0ms

Moze li neki link ili objasnjenje o razlikama u tehnologijama koje se primenjuju na danasnje TFT monitore...

bitno je da MVA ili PVA panel ima mnogo bolju sliku od TN panela,ne mogu ti opisati koliko je to bolje....mislim super je TN,kao to je sve odlicno dok ne stavis pored njega VA,e onda vidis koja je to bulja u stvari....
razlike u tehnologiji ces morati negde da potrazis,ja prenosim samo ono sto sam video...

Floyd je napisao(la):
bitno je da MVA ili PVA panel ima mnogo bolju sliku od TN panela,ne mogu ti opisati koliko je to bolje....mislim super je TN,kao to je sve odlicno dok ne stavis pored njega VA,e onda vidis koja je to bulja u stvari....
razlike u tehnologiji ces morati negde da potrazis,ja prenosim samo ono sto sam video...

Hvala na objasnjenju. A sta je sa ponudom monitora sa tim panelima?

924 trenutno nema (incoming T- 20 days :)), bilo ga je kod nas do pre par dana, a cena sa PDVom je bila oko 495e (zavisi od svakodnevnih previranja $)

Lager ce biti kao i prosli od par komada :) (pa ko je zainteresovan nek me PMuje da ga obavestim o pristizanju), a ocekuje se VX201 i VX221 (20.1 i 21"), kao i poprilicno skuplja zamena za 191B - 930B

Uf... kada ce kod nas moci da se kupi 19ica super performansi za oko 450evra???

Floyd je napisao(la):

Evo malo objasnjenja link:
behardware

Krsh je monitor... Bas sam se razocarao u Viewsonic. Ustvari, sve je ok, osim prikaza boja - onakav banding na testu gradijenta nisam video odavno... Mislim, gledas fotografiju neba i vidis linijice kako svetloplava prelazi u jos svetlije plavu. Umesto da prelaz bude "kao u stvarnosti", vidis posterizovanu verziju slike... Uzas. A ja bas gotivim Viewsonic..

Jako dobro stivo za kapiranje razlike izmedju S-IPS, MVA i TN+Film tehnologije.

http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/19inch-3.html

Iz teksta sam shvatio zasto monitor koji imam (LG 1910S) iako deklarisan na 25ms nema problema sa brzinom odziva. Zahvaljujuci S-IPS panelu, merenja pokazuju da se nalazi u klasi 12ms monitora sa TN+Film tehnologijom.

Koji panel ima LG 1730b?i kakav je taj panel po "kvalitetu"?kakav je po kvalitetu prikaza boja(mislim ja sam prezadovoljan njim ali me interesuje sta kazu "strucnjaci")?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno