Šta je novo?

VIEWSONIC VX2640w

Uglovi vrlo dobri, nemam nameru da ga gledam sa strane. Ugalvnom nam sad služi za gledanje filmova i igranje. Nisam primetio nikakve probleme (doduše nisam ih ni tražio) sa crnom bojom i probijanjem svetla. Deca po ceo dan igraju WoW, nema duhova i razmazivanja. Pravo uživanje poterati Call of Duty 4. Boje i osvetljenje su u startu bile prejake. Smeta mi malo i plava LE dioda, prejako svetli. Jedini "problem" mnogo je težak!!! Hteo sam da kupim solidan 24" monitor, ali kad sam ovaj pronašao, nisam mnogo razmišljao. Trenutno sam dosta zauzet i na poslu i kući, kad stignem okačiću par slika i testova.
ps. mat plastika ne skuplja prašinu, veliki plus od moje žene.

Ajde baci jos koju rec, ima li neku manu? Kako si prosao sa mrtvom/zaglavljenim pikselima?

Garancija 3 godine na 1 (JEDAN) mrtvi pixal. Mana ima, pozadinsko svetlo probija na donjoj ivici i LED svetli prejako. Probijanje svetla nije napadno, vidi se samo kod gledanja filmova koji nisu razvučeni preko celog ekrana. LED rešen uz pomoć malo crne izolir trake. Probao sam par filmova u ful HD rezoluciji (nisam znao da je tako teško doći do njih u Subotici), sve je super, vidi se svaka travka. Da bi i video sve detalje moraš da gledaš maksimalno sa 70 cm, to jest dijagonala = udaljenost. Možda ja već nevidim dobro, slobodno me demantujte. Ja sam zadovoljan za ove novce (32.500 RSD) nisam moga naći bolje.

Uzeh monitor danas. Nema ni jedan mrtav niti zaglavljen piksel niti subpixel, znaci sve je kako treba. Prikacih ga na DVI, slika je odlicna u smislu ostrine i osvetljenja (mada nije ni trebalo ocekivati drugacije :D). Odziv naravno takodje odlican. Ono sto malo smeta je sto crna nije dovoljno crna, i kao sto pdetlic rece dole svetlo minimalno probija, ali ove dve stvari se u radu ne primete.
Uglovi gledanja: nije bas idealno kao kod 17" monitora, ali sta da se radi, TN je TN, u sustini ne pravi neki praktican problem, u pitanju su samo nijanse, ako ne pomerate glavu i ne primeti se nista. Srecom i po vertikali je zadovoljavajuce, a toga sam se pribojavao. Nije da bi skodio neki bolji panel ali i ovo je sasvim OK. Udaljenost monitora od ociju mi je 75-80 cm.
Sve ostalo je ok, dizajn, tezina, postolje itd, dioda u tasteru za paljenje je malo prejaka, sad cu to da prelepim nechim. Poseduje i D-SUB(VGA) i DVI i HDMI ulaze. Iz menija moze da se bira bilo koji od ova 3.

Dobio sam bas ono sto sam ocekivao, unapred sam znao da su crna i uglovi mane tehnologije, ostalo je sve super. Mozda i nema potrebe za ovolikim monitorom, neki 24" bi verovatno isto bio odlican.

Cenu proveri :), a za garanciju ne znam a i iskreno ne interesuje me, ako radi to je to...

Poslednja izmena:
Uzeh monitor danas. Nema ni jedan mrtav niti zaglavljen piksel niti subpixel, znaci sve je kako treba. Prikacih ga na DVI, slika je odlicna u smislu ostrine i osvetljenja (mada nije ni trebalo ocekivati drugacije :D). Odziv naravno takodje odlican. Ono sto malo smeta je sto crna nije dovoljno crna, i kao sto pdetlic rece dole svetlo minimalno probija, ali ove dve stvari se u radu ne primete.
Uglovi gledanja: nije bas idealno kao kod 17" monitora, ali sta da se radi, TN je TN, u sustini ne pravi neki praktican problem, u pitanju su samo nijanse, ako ne pomerate glavu i ne primeti se nista. Srecom i po vertikali je zadovoljavajuce, a toga sam se pribojavao. Nije da bi skodio neki bolji panel ali i ovo je sasvim OK. Udaljenost monitora od ociju mi je 75-80 cm.
Sve ostalo je ok, dizajn, tezina, postolje itd, dioda u tasteru za paljenje je malo prejaka, sad cu to da prelepim nechim. Poseduje i D-SUB(VGA) i DVI i HDMI ulaze. Iz menija moze da se bira bilo koji od ova 3.

Dobio sam bas ono sto sam ocekivao, unapred sam znao da su crna i uglovi mane tehnologije, ostalo je sve super. Mozda i nema potrebe za ovolikim monitorom, neki 24" bi verovatno isto bio odlican.

Jel moze da se podesava po visini?
Vrti oko svoje ose?

Uzeo i ja. Za te pare je extra. Malo mi se ne sviđaju prepodešeni nivoi boja ali je to moguće ispraviti. Nažalost zapao me jedan zaglavljen pixel, ako neko ima neki predlog za rešavanje tog problema neka kaže. Tek da znate probao sam i one programčiće i masažu i tapkanje, ali ne vredi. Jedino me teši što nije na sredini već u donjem delu. Sve u svemu ipak sam i više nego zadovoljan još da kupim HDMI kabl i da povežem sa mojim PANASONIC dvd rekorderom DMR-EH57EP-S da vidim kakva je tad slika. Jedva čekam...

Nazad
Vrh Dno