Šta je novo?

ViewSonic VX2450vm LED

koma

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
620
Šta da radim sa monitorom iz naslova. Uzeh ga pre neki dan i nikako ne mogu da podesim monitor da mi prija očima :) Oči se brzo zamaraju, a to mi se nije dešavalo sa Samsungom SyncMaster 959NF. Samsung je uvek bio na 120 Hz, a ovaj ViewSonic radi na 60 Hz.
Zamolio bih vlasnike ViewSonica da pomognu ako mogu. A i ostale. Da li da vraćam monitor, pošto je još u onih 7 dana od dana kupovine...

Hvala unapred,

Ako imas para onda pazari neki 3D monitor(tipa Samsung 2233RZ) koji radi na 120Hz, u suprotnom to ti je sto ti je.
Recimo ja sam imao totalno suprotno iskustvo, posle duzeg gledanja i rada na starijim CRT monitorima bih dobijao glavobolju i zamor ociju, dok mi se to naprimer nije desilo na LCD-u.

Probaj da smanjis kontrast i brajtnes na minimalan upotrebljiv nivo. Ja sam imao problema sa prelaskom sa crt na lcd i ovo je pomoglo prilicno. Treba par dana da se naviknes.

Imam taj monitor i prezadovoljan sam.Samo malo smanji osvetljenje.Inače,neka te ne buni što je osveženje na 60hz jer je to normalno za lcd monitore gde je osveženje sasvim drugačijeg tipa od onog na crt monitorima.

Imam doticni monitor i kao sto su i drugi savetovali, smanji osvetljenje i kontrast. Kod mene u podesavanjima je trenutno 0 osvetljenje i 30 kontrast. Ali moram priznati da su LED monitori dosta nepodnosljivi i ja sam preso sa 19" LCD monitora i trebalo mi je bogme 2 nedelje da se naviknem, ali imam osecaj da mi LED osvetljenje smeta, zapravo bilo kakvo jako svetlo mi dosta nadrazuje oci. Ne secam se da sam imao tih problema kada sam prelazio sa CRT-a na TFT, mozda zato sto su mi oci jos bile visprene :D

Poslednja izmena:
Ma nema svrhe da se podešava na silu...Vratio sam monitor i uzeo SyncMaster P2370 koji ima daleko zdraviju belu boju :) ali touch screen mu ne radi...i njega ću da vratim... auu koliko krševa stiže u ovu našu zemlju...

Sto se tice Samsunga u rangu od 24" ja bi ti savetovao P2450H, posedujem isti 4 meseca i imam samo reci hvale.
Jedina mana na koji sam naisao je sto matrica na nizim rezolucijama (640*480) ne podrzava refresh rate od 75Hz, posto sam aktivan igrac CS-a to mi predstavlja problem i prinudjen sam da ga menjam uskoro ali tebi kao all around korisniku mogu uputiti samo reci hvale glede gore napomenutog monitora.

Pazi definitivno LED osvetljenje stvara veliki napor na ocima. Jednostavno ako ti smeta da gledas LED diodu, smetace ti i monitor :p

Nego kad si vec u mogucnosti da menjas, zasto lepo ne uzmes Dell U2311H E-IPS koji je svakako bolja varijanta od bilo kog TN monitora plus cena je oko 20000 hiljada, mislim da ce ti to biti najbolja odluka.

Ja nijedan Samsung nisam mogao da podesim kako treba, a imao sam P2470 (sa tv-om) i FX2490 (led-tv)...Totalno razocarenje u Samsung

Realno ni ovaj Samsung mi ne odgovara, mada u odnosu na ViewSonic manje umara i ima daleko bolji Meni za podešavanje. Ne znam, da li uopšte postoji monitor koji bi mi bio ok.

Nre znam kakkva je BENQ serija ovih 24, ali ja sam ovim mojim od 21.5 prezadovoljan

Nazad
Vrh Dno