Šta je novo?

Viewsonic VX2262wm

i_tako

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
301
Pojavio se i kod nas Viewsonic VX2262wm

Radi se o monitoru od 22", rezolucije 1680x1050px, osvetljenje: 300 cd/m2, kontrast: 1000:1 (dinamicki 20.000:1), vreme odziva: 2 ms, ugao vidljivosti: 170/150°, ulaz: analogni, DVI.

Cena je oko 270 evra.

Mnogo mi se svidja kako su ga dizajnirali, lepsi mi je i od Samsung T220. Karakteristike su mu odlicne, ali na celom netu sam nasao jedan jedini review:
http://www.01net.com/fiche-produit/prise-main-4156/moniteurs-lcd-viewsonic-vx2262wm/

Tamo kazu da je odziv los i pored deklarisanih 2ms, tako da nije za igranje brzih igara.

Jos sam nasao fotografije monitora sa nekih kineskih sajtova, i to kacim...

Da li neko ima iskustva?

Prilozi

• 24-116-392-08.jpg
    24-116-392-08.jpg
    32.9 KB · Pregleda: 240
  • 1214322956070.jpg
    1214322956070.jpg
    13.6 KB · Pregleda: 157
  • 1214322970527.jpg
    1214322970527.jpg
    22 KB · Pregleda: 128
  • 1214322974887.jpg
    1214322974887.jpg
    16.9 KB · Pregleda: 114
  • 1214322992131.jpg
    1214322992131.jpg
    14.3 KB · Pregleda: 101
Da li je bolji izbor od T220? Neka neko napise svoja iskustva sa ovim monitorom...

Kupujem ga za vikend, pa se nadam da cu stici napisati review... Veoma interesantno ali nema ni jednog ozbiljnijeg review-a na net-u...
Ako su one slike gore pravo stanje, onda mislim da je ekstra po pitanju BLB-a...

Viewsonic vx2262wm

Pojavilo se od mog prvog posta jos nekoliko user review-a na netu, recimo na neweggu za sada imaju 4 review-a, i svu su pozitivni.

Ono sto se promenilo od 18.07.2008. je izuzetan pad cene, bio je 23.000 din, sada ima najjeftinije da se nadje za 16.800 (pad cene od 80eur)!! I mislim da ga ovo trenutno cini best buy monitorom.

Sto se tice poredjenja sa T220, mermam ova dva monitora odavno, viewsonic je jeftiniji oko 2000 dinara, karakteristike su veoma slicne. Razlika je u dizajnu, i jedan i drugi su prelepi. Ovaj vx2262wm je veoma elegantan, ilici, sto neko rece, na vinsku casu, dok T220 vise lici na televizor.

Lepo bi bilo da neko postavi svoje fotografije vx2262wm...

Kupujem ga za vikend, pa se nadam da cu stici napisati review... Veoma interesantno ali nema ni jednog ozbiljnijeg review-a na net-u...
Ako su one slike gore pravo stanje, onda mislim da je ekstra po pitanju BLB-a...

Ako stizes, :type: review pre ponedeljka jer ga u ponedeljak uzimam. Obavezno ukjuci i slike!!! :wave:

P.S. Da li ViewSonic ima problema sa panelima kao sto Samsung ima?

Ako stizes, :type: review pre ponedeljka jer ga u ponedeljak uzimam. Obavezno ukjuci i slike!!! :wave:

P.S. Da li ViewSonic ima problema sa panelima kao sto Samsung ima?

Slike se podrazumevaju :)...

Sto se pada cena tice, pa nije samo cena ovog modela pala, i Samsungove cene padaju (pre malo vise od mesec dana 2253bw je bio oko 24k din a sada je ispod 20k...).

Nisam cuo za probleme sto se tice viewsonic-ovih monitora (ne znam gde ih proizvode, al moguce je da je kina u pitanju; a kako god okrenes bolje kina nego rumunija :))) ).

Mana VX2262WM je ergonomija, tu se misli na ugao pod kojim se monitor moze naginjati napred-nazad je prilicno ogranicen, skoro da je fiksan; kontam da je to zbog samog postolja koje ne izgleda preterano stabilno... i prica se za dugmice koji su navodno nezgodni ... al ako pogledamo kako su skriveni dugmici na 2253bw onda je ovo jos prilicno prihvatljivo...

P.S. meni postolje ni nije potrebno posto imam VESA drzac, dugo sam trazio dobar monitor sa VESA podrskom(a ni 2232bw ni t220 ga nemaju, ne znam kako im to promaklo, al rekli su u erccommerce-u da sad krajem septembra ocekuju da uvezu 2233bw koji ima VESA podrsku, mada je to najverovatnije samo prepakovani 2232bw panel)...
Za svaki slucaj kad budem pisao review slikacu ga i na postolju i na drzacu... Veoma bi bilo dobro napraviti neki usporedni test vx2262wm i t220 monitora, da mi nije potrebna VESA mozda bi se i odlucio za t220 koji me je u poredjenju sa drugim samsungovim modelima odusevio... vx2262wm cu sutra videti :)

Poslednja izmena:
Sto se pada cena tice, pa nije samo cena ovog modela pala, i Samsungove cene padaju (pre malo vise od mesec dana 2253bw je bio oko 24k din a sada je ispod 20k...).

Citao sam da je pad cena monitora i telivizora najvise zbog zavrsetka Olimpijskih igara. Kaze mi komsija, cekaj da se zavrse OI pa kupi televizor... i ono stvarno, covek bi u pravu! :)

hehe :) review je napisan na vreme :D... pogledaj malo bolje...

....Tamo kazu da je odziv los i pored deklarisanih 2ms, tako da nije za igranje brzih igara...

A kakva su tvoja iskustva? Da li si probao u nekom FPS-u na primer? Da li "razmazuje sliku" vise nego sto bi trebalo? Pitam jer u ovom review-u kazu da je odziv dovoljno brz i kao manu nisu naveli nista u vezi igranja igara..

re: ViewSonic VX2262WM

Evo konacno i ja uzeh ovaj monitor, posle puno razmisljnja. Druga opcija mi je bio Samsung T220 koji je skuplji za nekih 1500 din. Realno razlika je minimalna ali za ovaj sam se odlucio jer daju garanciju na 1 mrtav piksel, a i dizajn mi se vise svidja. Jos jedan razlog je Samsungova politika sa panelima i ugradnjom vise vrsta panela u isti model. Zbog toga nisam hteo da se konkam i rizikujem da dobijem losiji panel. U svakom slucaju, ViewSonic mi je extra, slika kristalno jasna, lako i brzo sam ga podesio po svom ukusu. Probao sam i par igrica, odziv je stvarno vrhunski i nisam primetio ghost-ove niti bilo kakvo zamucenje. Eto to bi bilo ukratko, svaka preporuka od mene za ovaj model.

Evo konacno i ja uzeh ovaj monitor, posle puno razmisljnja. Druga opcija mi je bio Samsung T220 koji je skuplji za nekih 1500 din. Realno razlika je minimalna ali za ovaj sam se odlucio jer daju garanciju na 1 mrtav piksel, a i dizajn mi se vise svidja. Jos jedan razlog je Samsungova politika sa panelima i ugradnjom vise vrsta panela u isti model. Zbog toga nisam hteo da se konkam i rizikujem da dobijem losiji panel. U svakom slucaju, ViewSonic mi je extra, slika kristalno jasna, lako i brzo sam ga podesio po svom ukusu. Probao sam i par igrica, odziv je stvarno vrhunski i nisam primetio ghost-ove niti bilo kakvo zamucenje. Eto to bi bilo ukratko, svaka preporuka od mene za ovaj model.

Ja sad isto razmišljam o T220 ili eventualno tom ViewSonicu. Prednost tvog monitora je malo niža cena. E sad, ta garancija na 1 mrtav piksel jel na 36 meseci ili na 1 mesec npr? Pitam zato što su meni rekli u jednoj firmi da su pitali uvoznika i da navodno ViewSonic daje garanciju na 1 mrtav piksel samo kod najskupljih modela iz P serije. Šta je prava istina ko zna.
Znači tebi je u igrama dovoljno dobar odziv i nema duhova? Pitam jer su jednom testu nešto kratko napisali u fazonu da nije dovoljno dobar za brže,zahtevnije igre. :trust:

re:

Ne znam stvarno oko te garancije, meni je cova rekao da je 3 godine i ako imam jedan mrtav ili tri upaljena piksela dobijam novi monitor. A sto se tice odziva ja stvarno nisam primetio duhove, mozda nisam toliko zahtevan :) U meniju postoji nesto tipa: normal, advanced i ultra fast za odziv tako da sam ja podesio ovaj treci.

Ne znam stvarno oko te garancije, meni je cova rekao da je 3 godine i ako imam jedan mrtav ili tri upaljena piksela dobijam novi monitor. A sto se tice odziva ja stvarno nisam primetio duhove, mozda nisam toliko zahtevan :) U meniju postoji nesto tipa: normal, advanced i ultra fast za odziv tako da sam ja podesio ovaj treci.

Ja i zena imamo 2 razlicita modela iz P serije sa takvom garancijom, tashta ima za monitor iz G serije takvu garanciju. Pretpostavljam onda da ima i za X , mada uvek mozes da pitas u Pakomu posto su oni trenutno distributeri za VS pa sve garancije idu preko njih.

Poslednja izmena:
U Pakomu sam i kupio, tako mi je rekao njihov prodavac...a sad koliko je dobro verovati prodavcima ne znam, svakakvih ima :D

ajde utisci, slike, review!

Evo posle par dana koriscenja mogu reci da sam prezadovoljan. Polako se navikavam na velicinu posto sam presao sa laptopa (15.4"), ali nije tesko navici se :) Da pisem neki opsirniji review stvarno me mrzi. Monitor je extra i preporucio bih ga svakome, filmovi, igrice, sve sto pozelite. Nisam imao prilike da radim na T220 pa necu da pricam napamet o njemu. Ko se jos uvek dvoumi najbolje da ode do neke radnje i pogleda oba. Od mene veliki plus za ViewSonic, iako nije preterano popularna marka kod nas i vecina ljudi nije nikad ni cula za ove monitore. Znate i sami kako to kod nas ide u svemu, mobilni npr: Nokia, Sony Ericsson, Samsung, sve ostalo smece. Ljudi nece da eksperimentisu i probaju druge proizvodjace. Slicna je situacija i sa ovim. Eto, toliko od mene pa procenite :D

Zanima me koja su po vama idealna podesavanja za ovaj monitor (contrast, brightness, sharpness i slicne zezancije). Ajd, bas me interesuje

Vidim da je ova tema zamrla, izgleda da mali broj ljudi ima ovaj monitor. Ja ipak zelim da postavim jedno pitanje, pa mozda neko i odgovori. Naime, ovaj monitor ima opciju podesavanje nivoa odziva (response time). Standrad, Advanced i Ultra Fast - mozete izabrati nesto od te tri opcije. E sad, mene zanima u kojim situacijama treba da se koristi Ultra Fast, i kakve su konkretne razlike vidljive ljudskom oku izmedju ove tri avrijante. Pretpostavljam da ovo ima nekih uticaja u igricama, ali ne znam sta se dobija, a sta gubi izabiranjem opcije Ultra Fast. Meni stalno stoji na Advanced

Izvini, ali ja nista nisam provalio :) Sta sam to trebao da vidim na snimku da me ubedi da ne koristim ultra fast?! Mene samo zanima da li ta 3 nivoa koja mozes da izaberes imaju neku stvarnu funkciju, ili je to cisto sminke radi. Kao marketinska fora, dodatna opcija, i slicno

Pa verovatno imaju neku funkciju, ali kao sto se vidi na snimku pojavljuju se ozbiljne nus pojave zbog kojih ne bi trebalo koristiti Ultra Fast. Advenced je valjda OK.

Vrh Dno