Šta je novo?

VIEWSONIC VX2260wm vs Samsung t220

markosvaba

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2008
Poena
320
E ovako imam dilemu sto vise citam ovaj forum vise ni sam ne znam sta da kupim. T220 mi je nekako lepsi nisam video ni jedan ni drugi uzivo. Prednost mi ima viewsonic samo zato sto sam cuo da psotoji jedan panela a ne samo kao samsung 10 razlicitih. Viewsonic mi nije poznata firma ali cujem da ih svi hvale. Imam 230e tacno koliko kostaju oba monitora. Vas predlog? VIEWSONIC
VX2260wm vs t220

Samsung T220, bar ono sto sam video 3-4 primerka u zadnjih 2 meseca je skroz ok monitor i nista mu ne fali ,dizajn se mozda nece svideti svakome (kao meni) ali monitor je jos i lep dok je taj Viewsonic ima previse gey look i odvratno izgleda narocito uzivo, a verujem posto ga nisam video upaljenog da nije nista bolji od T220.
Ja tu ne bi uopste razmisljao.

Poslednja izmena:
Samsung T220 vs. VIEWSONIC VX2260wm

Planiram da pazarim novi monitor pa sam suzio izbor na ova dva monitora.Sad sam u dilemi koji od ova dva, ako neko ima neka iskustva neka ih podeli kako bi mi olaksao izbor.

P.S. Ili mozda neki drugi predlog

Ako vec mozes da biras izmedju ova dva uzmi taj viewsonic - prelep i 24` sa punom HD rezolucijom i ima DVI , HDMI i VGA (svi moguci prikljuchci) + je garancija 3 godine ( isto kao i kod samsunga).

Ako ti je 22` dosta ( a nije , bar ne meni ) onda slobodno mozes i T220 da uzmes, i sacuvas malo oci od naocara.
Ja imam T220 i poprilicno sma zadovoljan kvalitetom slike... ali... vidim sve vise ljudi koji imaju problema zbog nekih `falicnih` serija , tako da... nadam se da ti je sad malo jasnije.

Da moja greska :D ... ja sam nesto poredio pa zabrljavio :p

Isti problem imam, planiram da qpim jedan od ova 2 monitora za nekih mesec dana, al ne mogu nikako da se odlucim.Po nekim sugestijama koliko sam do sada gledao ( ljudi iz licnog iskustva ) preporucuju Viewsonic ... Cak sam imao prilike da vidim oba monitora u radu, nekako mi se cini da viewsonic ima malo bolju sliku ( t220 nekako mi ima svetao kontrast pri vrhu, mozda se ja varam sad ... )

Ko bre rece da je ViewSonic u SAD? Japanci original. Monitor koji imam je original iz Japana. Nadam se da si izabrao ViewSonic...

ViewSonic je Americka kompanija, sa sedistem u gradu Walnut, Kalifornija. Osnovao ju je 1987 James Chu, Amerikanac poreklom sa Tajvana. Nema nikakve veze sa Japanom.

Sami ViewSonic monitori naravno mogu da se prave bilo gde sirom sveta, kao i monitori bilo koje druge firme...

A mozete li odgovoriti koji je bolji za igre od ova dva monitora? imam sledecu konfiguraciju

DFI
LANPARTY P45-T2RS Plus

Intel c2d E8400

KINGSTON
4GB (2X2GB) 1066MHz DDR2 HyperX

Gainward 8800GT 1gb ddr3
hvala unapred!!!

Zvao ja pre neki dan,bilo samo 5 komada na lageru i dok cekah platu,sve rasprodato, a ne znaju kada ce ih ponovo dobiti :(
Tako da ako neko zna gde ih ima neka javi...

@marko
i na kraju koji si monitor uzeo!?ja hocu da uzimam neki tft 22" ali ne mogu da se odlucim i za koji.i kod mene je slicna dilema,tj razmisljam se izmedju ova dva monitora pa ne znam koji je bolji!

Mozda mogu da ti olaksam. Ja sam pre par dana kupio Viewsonic vx2260wm. Pre toga sam procitao mali miliion informacija po netu. Za T220 sam procitao dosta kontroverze oko izgleda, ocu reci, masa se na njega lozi zbog toga kako izgleda, ali mnogi koje zanimaju i neke druge stvari (a ne samo igre i filmove) kazu da nije na nivou. T220 je nesto stariji i nije ga lako naci.

Mogu da ti kazem za viewsonic sledece: meni se jako svidja njegov izgled, ali je slican mnogim drugim tft-ovima.

1) Ima crn glossy okvir na kome se vidi skoro kao na ogledalu, ali zato ima...

2) MAT ekran, sto znaci da se nista ne oslikava na samom ekranu. Ako imas prozor, videces samo bledi obris od njega. Po meni je to jako bitno, jer nista ti ne skrece paznju dok gledas. A na okvir mozes i izolir da zalepis pa ti ni on nece smetati :) (to sam ja uradio sa desne strane i uopste se ne primecuje)

3) Odziv je odlican (2ms). Pustio sam masu filmova i serija (avi, mkv, itd) i nema trunke ghostovanja. To vazi i za igre, ali probao sam samo par njih i prezadovoljan sam.

4) Imas dve kategorije boja, sRGB i toplotu (6500k-9k, itd). Kad stavis na sRGB onda su boje na ekranu izbalansirane, a kad stavis ono drugo, onda ti ta toplota ublazi kocke koje se vide na losijim snimcima, sto je xtra jer masa serija ne moze da se nadje u hdtv. ali kad stavis to, onda imas blago (nekima mozda i neprimetno) zatamnjenje u gornjem delu monitora (vazi za sivu boju), koje je blago, ali cak i ako ti smeta u desktopu, promenis na sRGB i sve ok.

Snimci mogu da se gledaju i sa 50cm, a bas losiji vec sa recimo 70-80cm. Imas i stelovanje u driverima za skaliranje slike, mada i nije potrebno jer to rade igre. Ja imam 9800gt i za sada mi recimo fallout 3 ide u 1920 sa 4xfsaa isto kao sto je isao na crt-u u 1280x1024, pa ti vidi :), ima ponudjena i jos jedna niza (isto native)

Moj predlog ti je taj viewsonic jer je noviji od T220 i zbog razloga koje sam naveo (i tn panel je nadprosecan). Izbor je tvoj. Za kesh je ~19500din. I instaliraj driver za njega, cini mi se da se bolje snalazi sa njim nego bez njega

p.s. garancija nije na 0 piksela nego na 3/4/4 (bar tu gde sam ja kupio), ali to je normalna brojka, ne znam odakle ono za 0 piksela. nemam nijedan los piksel niti problema bilo koje vrste

poz

evo da i ja kazem koju o vx2260wm posto ga i sam imam zadnjih 2 mjeseca.monitor je odlican.imao priliku da vidim i t220 i nije uopste losiji cak bih mogao reci da je vs bolji!doduse nisam ih direknto uopredjivao ali onako po sjecanju govorim.extra je za sve filmove,igrice....odlican u desktop radu!sve pohvale.meni od ovoga bolje ne treba.

a na sve mogu da dodam da DOBAR dio dana provodim za racunarom!

Nazad
Vrh Dno