Šta je novo?

Viewsonic ili Samsung?

• Začetnik teme Začetnik teme devill
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

devill

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
604
E, treba mi josh jedna tura misljenja...

Biram izmedju Samsung 959NF i Viewsonic G90 R ili FMB.

Pomagajte!

Pozdrav!

Viewsonic , zaobidju SAMSUNG konfekciju.

Preporucio bih TOSHIBA TECBRIGHT 9xx bilo koji neces se pokajati. Ja imam 910p koji vec 2 god radi savrseno. Slike perfektna, geometrija , jednostavno savrsenstvo.

Meda je napisao(la):
Viewsonic , zaobidju SAMSUNG konfekciju.

Preporucio bih TOSHIBA TECBRIGHT 9xx bilo koji neces se pokajati. Ja imam 910p koji vec 2 god radi savrseno. Slike perfektna, geometrija , jednostavno savrsenstvo.

Da da pogotovo je taj 959NF krsh :S: .

Ej, pa cemu ti komentari da zaobidje Samsung? Decko je pitao Viewsonic ili Samsung, a odgovor je Toshiba 😀 . Taj Viewsonic jeste boli glava monitor ali je dosta skup, Samsung je nesto jeftiniji (sad je oko 235e-250e) i najbolji je u klasi Samsunga 19'' (naravno uvek moze da te zadesi maler). Ako kupujes nov monitor kao prelazno resenje za TFT (cekas da ima malo padne cena) mislim da su ti oba skupa (sem ako te boli paja sta kosta), a ako ti treba monitor na duze staze uzmi bilo koji od ta dva neces se pokajati (Viewsonic je bolji).

I standardno, trazi na seartch jer je ovo jedna od najsazvakanijih tema posle tuce izmedju Intelista- AMD-ovaca i NVidia - ATI-jevaca.

poz

Gde ovde moze da se kupi nov Toshiba monitor? Verujem da je odlican, ali preporucivati nesto sto ne moze da se nadje nema smisla.
Ako hoces dobar 19" CRT monitor po prihvatljivoj ceni (250-300e) izbor ti pada na Philips 109P4, 19" LG Flatron F900P i gore pomenute Samsung 959NF i ViewSonic G90. Najbolji izbor je Samsung 959NF koji prethodno mozes da pogledas jer ima losih primeraka. Dakle nazoves nekog prodavca koji dozvoljava da se monitor pre kupovine proba (npr. Nova Computers ili PC Impuls ili neko treci), zakazes termin, pogledas monitor i vidis da li ti odgovara ili ne. Na ovaj nacin ces dobiti odlican monitor po najnizoj ceni u toj klasi, a takodje i 3 godine garanciju na njega. Pozdrav i srecno sa kupovinom.

Ljudi,

Prvo, hvala na savetima.

Drugo, ... Koja je do :-devil-: poenta kupovati u srbiji nov monitor???!!!

Elem, malo ja prosao danas firme koje diluju polovnjake...

Trenutno imam 755DF, i to jedno 2 godine, i veoma sam zadovoljan s njim. Medjutim, sve koje sam video posle toga, bilo da su 755DFX ili 765MB su bas lose geometrije. Zato sam bio skeptican kad je u pitanju 959NF, i hteo da probam neki Viewsonic. Avaj, kolko sam video nema nijednog modela koji je u tom cenovnom rangu a da ima iste specs sto se tice elektronike kao NF. Em su slabiji za po 10tak Hz, em nisu trinitron, vec neka viewsonicova verzija dynaflata.

Al, da se vratim na pricu: sto jednostavno ne bih kupio dva polovnjaka za malo vece pare, pa ako jedan rikne imas drugi, a oba boljih performansi?
Tako recimo nadjoh IBM P260 (21") u super stanju za 160E. Nisam ga kupio jer bi mi uz njega trebao i sto od hrastovine da bih bio siguran da se cela stvar ne srusi kao WTC. Da, i pomogla bi jedna rupa u zidu cisto da mi 21" ne bi bio na 15cm od face.
E a naiso sam kad je vec ostalo samo par modela, tj. pred sledecu nabavku.
Sta li tek imaju u onih prvih 2-3 dana kad im stigne nova tura?!

I sto rece Maxxx ovo je idealna medjustanica dok TFT ne postane priustiv, a i malo bolji; uglavnom radim CAD/CAM sto bas i nije idealan posao za TFT.

Pitanje "samsung ili viewsonic" je kao "messing up frogs and grandmothers", što bi rekao jedan naš političar. Viewsonic spada u profesionalnu klasu, a Samsung u bagatelu, pa ti vidi.

A gde to ima Philips 109P4 za 250-300 evra?!???! To još nisam video.

Poslednja izmena:
StORM48 je napisao(la):
A gde to ima Philips 109P4 za 250-300 evra?!???! To još nisam video.
Svrati do PC Berze pa ces videti 😉

MaxXx je napisao(la):
Da da pogotovo je taj 959NF krsh :S: .

Ej, pa cemu ti komentari da zaobidje Samsung? Decko je pitao Viewsonic ili Samsung, a odgovor je Toshiba 😀 . Taj Viewsonic jeste boli glava monitor ali je dosta skup, Samsung je nesto jeftiniji (sad je oko 235e-250e) i najbolji je u klasi Samsunga 19'' (naravno uvek moze da te zadesi maler). Ako kupujes nov monitor kao prelazno resenje za TFT (cekas da ima malo padne cena) mislim da su ti oba skupa (sem ako te boli paja sta kosta), a ako ti treba monitor na duze staze uzmi bilo koji od ta dva neces se pokajati (Viewsonic je bolji).

I standardno, trazi na seartch jer je ovo jedna od najsazvakanijih tema posle tuce izmedju Intelista- AMD-ovaca i NVidia - ATI-jevaca.

poz

Svaki 10-ti SAMSUNG radi kako treba, TOSHIBA 910p je bog i batina za SASMUNG sklopocije koje se prodaju kod nas.

Meda je napisao(la):
Svaki 10-ti SAMSUNG radi kako treba

Dobro, vazi i ja sam izgleda srecni dobitnik.

Meda je napisao(la):
Svaki 10-ti SAMSUNG radi kako treba.

Ne lupaj gluposti, molim te. Mozda svaki 5ti ima neku manu koju je nemoguće korigovati pomoću OSD-a. Naravno, ne može se za te pare očekivati odlična geometrija i sl. Naravno, govorim o NF modelima. Ne o MB,S i sličnim krš serijama.

omnik je napisao(la):
Ne lupaj gluposti, molim te. Mozda svaki 5ti ima neku manu koju je nemoguće korigovati pomoću OSD-a. Naravno, ne može se za te pare očekivati odlična geometrija i sl. Naravno, govorim o NF modelima. Ne o MB,S i sličnim krš serijama.

Zaboravljas jednu vrlo bitnu "sitnicu" te "krs serije" samsunga S, MB se kod nas prodaju mnogo vise nego "vrhunska" NF serija.
Odprilike na 1 prodati NF ode 20-30 S ili 10-ak MB. I kad pogledas procenat vracenih videces da je skoro isti za sve modele. Generalno u zadnjih godinu-dve Samsung je postao konfekcija - ipak je jedan od najprodavanijih monitora kod nas. A sa rastom kvantiteta opada kvalitet kao i svuda (naravno padaju i cene). Ono sto hocu da kazem je da ako kupuje samsunga, najbolje je da ga prvo pogleda u radu i to bas taj primerak koji kupuje.
Sto se tice polovnih monitora, ne mislim da je to dobro resenje, ipak je to gazeno bar dve godine pre nego sto je doslo ovde. A novo je novo pa neka je i sa jeftinijom elektronikom.

Pozdrav...

Nazad
Vrh Dno