Šta je novo?

Viewsonic 2240w nov i ima problem

janus37

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2005
Poena
309
Ja sam juče kupila Viewsonic 2240w, jer mi se pokvario Quart (srećom bio je u garanciji), a usred sam posla. Sve sam uredno povezala, instalirala drajvere, sve radi, slika izvrsna. Kada sam krenula da ga podešavam, pritisnem taster 2 na monitoru i on se ugasi. I više ništa nije pomoglo. Posle restarta sve radi. Kada monitor ode u monitorski stand by, diže se normalno. Ako ugasim power dugme, pa ga uključim ponovo, ni da čuje. Restart i sve radi. Dirnem li ona dva pomenuta tastera, ugasi se i ni da čuje. Mislila sam da je stvar u power button lock ili OSD lock, ali nije. Prosto ne mogu da verujem da je moguće da već moram da ga reklamiram. Napominjem da sam isključila i sistemski stand by i hibernaciju. Povezan je na DVI. Da mi nije nešto glupavo promaklo?

ne znam, meni se Viewsonic 2260wm samo ugasio, i vise nije hteo da se upali. odneo sam ga u servis, pa su ga popravili za 3 dana, ali nisam jos stigao da ga pokupim.

Danas su mi u radnji rekli da dođem po novi primerak u ponedeljak. Javiću šta su mi rekli!

Juče sam uzela nov primerak. Kažu da ako imam problem mogu opet da menjam, dešava se da cela serija nije u redu, mogu da uzmem drugi brend (nisam oduševljena), mogu da mi vrate novac (ali meni treba ispravan monitor). Ovaj primerak ima divnu sliku kao i prethodni, za razliku rade svi tasteri za podešavanje, ali kada isključim power button i uključim ponovo - ne diže sliku. Restart pa sve radi. Kada montor ode u svoj stand by, diže sliku normalno. Zaključak - power button j****a!!! Ajde nije baš tolika panika pa da moram, kada skidam velike fajlova, da isključim monitor na dugme, može da ode i u stand by, ali... Kada imam problem sa monitorom, serviseri me prvo pitaju - " A kada ga isključite, pa uključite da li diže sliku?" Ima li neko ovaj model i da li ima problem koji imam i ja? Nisam pametna ... Slušam vaše predloge šta da radim! A da... Nema načina da probam u radnji monitor, jer stiže zapakovan!?!? Stiže inače iz Niša iz Pakomovog magacina. Stvarno bi volela da čujem šta bi radili u ovakvoj situaciji, a zbog posla mi je neophodno da imam računar svaki dan...

Uh bre, shta uvaljuju nashim ljudima ovih dana... Imao sam gomilu Viewsonic monitora u poslednjih nekoliko godina i nijedan nije imao nikakvih problema (bilo je 2-3 sa nekoliko dead pixela i to je to). Nisam probao ovaj konkretni monitor, mozda je zaista sva serija losha, ali nekako sumnjam u to...

Kod mene doticni monitor sljaka bez problema. Bar sto se tice pali-gasi. Medjutim posto ja monitor nikada i ne gasim u stvari, vec ide na stand by, desilo mi se jedno 2-3 puta da dodjem kuci i moram da resetujem PC da bih dobio sliku. Mada posto se desilo samo 2-3 puta za vise od mesec dana, nisam tome pridavao veliki znacaj. Monitorom sam extra zadovoljan sto se svega ostalog tice.

Vrh Dno