Šta je novo?

viewsonic 2216w

stevans

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
320
Monitor neradi ...
Lampica sija (trepce) kabel od grafichke nije prikljuchen ,na ekranu nema nishta ....
do chega moze biti??
Nigde nisam primetio da je neshto nagorelo...
svaka pomoc dobrodoshla :wave:

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    415.9 KB · Pregleda: 63
  • 4.jpg
    4.jpg
    413 KB · Pregleda: 53
  • 6.jpg
    6.jpg
    324.3 KB · Pregleda: 69
  • 7.jpg
    7.jpg
    347 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
A kada ga prikljucis na graficku sta se desava?

Ja imam dva Acer al2216w, jedan kad se upali komp nista se ne desava, onda moram da iz monitora izvadim kabal od struje i tada se upali lampica ali bude narandzasta na sekund i ugasi se tj. jedva se vidi da gori.
Pre sam mogao da ga upalim tako sto sam vise puta vadio i stavljao kabal za struju u njega ali sada ni to ne pomaze.

Drugi isti takav monitor je do skora radio bez problema, poceo je da zeza na isti nacin kao ovaj prvi samo sto ovaj kad se komp upali pocne da se restartuje tj. da se monitor pali gasi sam od sebe jedno 2~3min i posle radi normalno sve dok ne stoji malo duze u stanju mirovanja (stand by).

Dal se meni samo cini ili ti se naduo elektrolit, dole desno pored hladnjak?

Jeste ima taj jedan naduti ,da li je moguce da je samo zbog toga???

Preporuka, odnesi ti to lepo do servisa. Nije nemoguce da je samo do njega, mada nesto cisto sumnjam da je samo to u pitanju.

promenjen kondenzator i radi kao singerica..
poshto nije bilo od 10v 1000mF stavio sam od 16v 1000mF nadam se da nece biti nekakvih problema ....

Nemas nikakvih problema, naravno da je zbog tog kondenzatora, vrlo cest kvar kod TFT monitora, na zalost meni na jednom Gericomu riknuo mali VN trafo, upali se na sekund i vidi se slika i onda odreaguje zastita i iskljuci monitor, ustanovljeno da je taj mali trafo koji napaja gornje dve lampe u kratkom spoju a nema sanse da ga nadjemo po oznaci.

Vrh Dno