Šta je novo?

ViewSonic 19" LCD

Ripper

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
650
Planiram skori upgrade sa Samsunga 757NF na neku dobru TFT 19icu...

Hteo sam da kupim ViewSonica VX912B ali tog modela nema nigde već samo VX912 koji ima odziv 12ms nasuprot 8ms koliko ima VX912B model! (bar sudeći po IMTELovom cenovniku)
Da li se isplati uzeti VX912 ? Ili juriti VX912B... (ako neko zna gde ima neka viče :) ) ili čekati da padne cena VX924 >>> previse mi je 560€ za 19icu... :smash: (mislim 100€ skuplje POBOGU! )

HELP!
Sutra sam hteo da idem u BG da se ponovim :) ali me IMTEL razočarao sa onom sivom bojom u cenovniku kad je u pitanju VX912B :( :(

Ripper je napisao(la):
Planiram skori upgrade sa Samsunga 757NF na neku dobru TFT 19icu...

Hteo sam da kupim ViewSonica VX912B ali tog modela nema nigde već samo VX912 koji ima odziv 12ms nasuprot 8ms koliko ima VX912B model! (bar sudeći po IMTELovom cenovniku)
Da li se isplati uzeti VX912 ? Ili juriti VX912B... (ako neko zna gde ima neka viče :) ) ili čekati da padne cena VX924 >>> previse mi je 560€ za 19icu... :smash: (mislim 100€ skuplje POBOGU! )

HELP!
Sutra sam hteo da idem u BG da se ponovim :) ali me IMTEL razočarao sa onom sivom bojom u cenovniku kad je u pitanju VX912B :( :(

Koliko ja razumem, ustvari ne postoji VX912b, vec je originalni VX912 od pre godinu dana stvarno imao panel od 12ms, ali je Viewsonic od tada izbacio poboljsani VX912 sa 8ms panelom, koji pritom ima nesto bolji kontrast i osvetljenje. E da bi ga razlikovali, prodavci su mu dodali sufiks B. To se vidi i na slici sa benchmark review-a VX912b, http://www.benchmark.co.yu/tests/monitors/19/TFT/viewsonic_vx912b/viewsonic_vx912b_008.jpg

Elem, ako uzmes VX912 koji ima 8ms panel (pise na samoj kutiji), trebalo bi da imas tu novu (B) verziju.

Ja sam moj kupio kod PC Impuls-a (kod hotela Palas) pre nekih nedelju dana. Dali su mi i da probam pre kupovine da vidim ima li koji mrtvac... Inace uvoznik je RRC, ali oni ne rade maloprodaju.

P.S. Koliko znam i VX924 (isti samo ima panel od 4ms!!!) je stigao u zemlju, jedino sto je i cena nesto visa.

Poslednja izmena:
Uzgred budi receno i da ima ½mrtvac½ i da se pojavi u naredne tri godine imas pravo na zamenu monitora, jer kada sam ga ja kupovao tu gde si ga i ti kupio rekose mi da ova nova serija ima Zero Bad Pixel Policy, ili kako god se vec pise.

Inace za monitor svaka pohvala!!

ViewSonic

Ja sam pazario taj monitor pre dva meseca. Moj nosi oznaku VX912 i ima odziv od 8ms, a taj slovni dodatak od b kod VX912 kazu mi da znaci da je black. E sad da li je stvarno tako...
U svakom slucaju saljem ti attachment pa se ti uveri. Nadam se da ces ga pazariti ;) ;)

Prilozi

• bench.JPG
    bench.JPG
    24.1 KB · Pregleda: 314
Koliko sam video VX912, VX912B i VX924 izgledaju potpuno isto, čak je problem razlikovati ih jer nema napred natpis modela. A i kad se pusti neki test slike meni je problem da provalim koji je koji... :d

Hmmm... Onda ću pazariti VX912 pa kud puklo da puklo! (tražiću ako neko ima noviji B sa 8ms ako ne biće i 12 dovoljno... Ne daje mi se 100€ više za VX924 nikako pa makar bio i od 4ms... (uzgred kad će test nekog 4ms monitora :) ) )

ZorMi je napisao(la):
Koliko sam video VX912, VX912B i VX924 izgledaju potpuno isto, čak je problem razlikovati ih jer nema napred natpis modela. A i kad se pusti neki test slike meni je problem da provalim koji je koji... :d

Da li imaš možda informaciju da li monitor koj je trenutno na lageru u Imtelu, sa nazivom:

ViewSonic VX912 LCD, 19"(48.3cm), 1280x1024, 0.294mm, 12ms, 500:1, 250cd/m2, 24-82KHz, analogue & DVI-D, garancija 3 god.

stvarno ima 12ms, ili je u pitanju noviji panel sa 8ms?

Rasprodat je trenutno 8ms model.

E j*b* ga :mad: :smash:
U svakom slučaju, hvala na izuzetno brzom odgovoru.

Pozdrav!

12ms u Imtelu

Ja imam jos par komada sa 8ms, cena 420e sve sa PDVom, a 4ms (2kom jos) je 500e okruglo.
Ono PM?

tja... i ja ocu ovaj :) A to za 8ms... kako je onda ista cena ??

Znaci da trazim obavezno taj sa 8ms sto pise na kutiji.. (btw, kako znate da ne lazu, kako to okom moze da se primeti.. nikako :) )

Zato lepo VX924 >>> za svaki slučaj! :D :)

pa nije ista cena za isti model
ista je kod mene za 8ms i u imtelu za 12ms
a sto je ista cena nije bas eticki da ti kazem

Poslednja izmena:
>>ista je kod mene za 8ms i u imtelu za 12ms
>>a sto je ista cena nije bas eticki da ti kazem

A VP191b?

mickeyrs je napisao(la):
>>ista je kod mene za 8ms i u imtelu za 12ms
>>a sto je ista cena nije bas eticki da ti kazem

A VP191b?

VP191b je sjajan monitor, pravi profi 19" TFT, bolji i od VX912B , ali nesto skuplji i nazalost nesto ruznijeg izgleda (dizajna), mada je to mozda ipak stvar ukusa.

skuplji je dosta.. to bas ako neko zaradjuje od vektorske grafike ili tako nesto... pa da mu nije zao da se otvori za takav monitor.... za mene je 912b vrh... 450 ojra kod Pc Impulsa.. mnogo je kume :)

To me je zapravo interesovalo, thanks @Wele. :)

A dizajn, paaa, šta reći... Meni je recimo VX serija ružna sa onim srebrnim okvirom/dodatkom, VP je baš sexy sa samo tankim, crnim okvirom, ali ima ružnije postolje. ;)

Tek, sigurno nije toliko skuplji samo zbog dizajna, a kad budem rešio da dam 450+€ za monitor, skrpiću i tih 575... Ne kupuje se to svaki dan. :)

Wele je napisao(la):
VP191b ukoliko ne gresim je 575e sa pdvom
Ta cena je potpuno nerealna.
Po amerikama taj monitor kosta 420$, za 450$ moze da se kupi gde hoces.
Primera radi Samsung 193P po amerikama kosta 400$ (nasao na jednom mestu)tj. 500$. , a kod nas ima da se kupi za 470 evra i po toj nekoj logici cena oko 500 evra za VP 191b je realna.
Na zalost mi ne zivimo u realnom svetu tako da mnogi koji bi dali 500 evra za taj monitor (ukljucujuci i mene) ce verovatno potraziti neki drugi brend...(ili sacekati neko vreme da uvoznici nabave neki novi kontigent po normalnijim cenama

Poslednja izmena:
bilo bi glupo krenuti od monitora pominjati sta je kod nas realano i nerealno
Mogu samo da ti kazem, da ako nedjes negde za 450$ taj monitor pliz odvoj mi 10 komada + te castim sa 2 extra cice

pa sta da vam pricam kad je za dilere cena za ovaj VX912 oko 400 $ (DOLARA) a prodaju ga po 450 € (EVRA) ... brooka.....

Love Hunter je napisao(la):
pa sta da vam pricam kad je za dilere cena za ovaj VX912 oko 400 $ (DOLARA) a prodaju ga po 450 € (EVRA) ... brooka.....

reci mi jel govoris o Srbiji?
polako se gubim u ovim kontrastima

Lepo je to, preacher, al' je to tamo preko okeana... Da sednem u avion i odem po par komada dok su tako jeftini? ;) Ili da mi nekako pošalju, a ja da potplatim carinu da mi ne računa istu u punom iznosu kako bih zadovoljio svetsku nepravdu zbog koje se 5 komada tog monitora u Srbiji prodaje za 40% veću cenu nego hiljade u USA?

Kupovao sam laptop svojevremeno pa me bilo žao što u USA noviji i bolji model košta u $US manje nego u EU u EUR... I? Jel' cela evropa otišla preko da kupuje laptopove? Tako i za ovo, ako prosečna cena tog VSa ide od 600 do 650 u MP i čovek okači 575 ne vidim čemu takav komentar. Svi smo mi ovce ne zato što kupujemo u Srbiji nego zato što živimo ovde...

mickeyrs je napisao(la):
Lepo je to, preacher, al' je to tamo preko okeana... Da sednem u avion i odem po par komada dok su tako jeftini? ;) Ili da mi nekako pošalju, a ja da potplatim carinu da mi ne računa istu u punom iznosu kako bih zadovoljio svetsku nepravdu zbog koje se 5 komada tog monitora u Srbiji prodaje za 40% veću cenu nego hiljade u USA?

Kupovao sam laptop svojevremeno pa me bilo žao što u USA noviji i bolji model košta u $US manje nego u EU u EUR... I? Jel' cela evropa otišla preko da kupuje laptopove? Tako i za ovo, ako prosečna cena tog VSa ide od 600 do 650 u MP i čovek okači 575 ne vidim čemu takav komentar. Svi smo mi ovce ne zato što kupujemo u Srbiji nego zato što živimo ovde...
Ma sve je to meni jasno i decko je u odnosu na druge dao skroz korektnu cenu, no ja sam ukazivao na primer Samsunga 193p i odnos cena u amerikama i kod nas. Logican zakljucak je da je Samsung-ov dilerski (nabavni ili sta vec) servis mnooogo bolji kod nas nego Viewsonic-ov (odnosno ERC ima mnogo bolje nabavne cene nego Imtel ili neki drugi VS-ov uvoznik), sto je zaista steta jer su VS-ovi zaista sjajni monitori.
Jos jednom se izvanjavam ako sam skrenuo temu u pogresnom smeru...
:wave:

Preacher je napisao(la):
Ma sve je to meni jasno i decko je u odnosu na druge dao skroz korektnu cenu, no ja sam ukazivao na primer Samsunga 193p i odnos cena u amerikama i kod nas. Logican zakljucak je da je Samsung-ov dilerski (nabavni ili sta vec) servis mnooogo bolji kod nas nego Viewsonic-ov (odnosno ERC ima mnogo bolje nabavne cene nego Imtel ili neki drugi VS-ov uvoznik), sto je zaista steta jer su VS-ovi zaista sjajni monitori.
Jos jednom se izvanjavam ako sam skrenuo temu u pogresnom smeru...

No problemo, man.

ERC ipak prodaje mnooooogo više monitora nego ostali u SCG, naravno da ima bolje cene. Uz to, VS je i inače skuplji od Samsunga, jedino što meni sad nekako mnogo izađe ovih 200e razlike između VP171b i VP191b... :trust:

Vrh Dno