Šta je novo?

"Vidi sta mi je komp uradio" tred :d

U principu, posle 12 godina za kompom imam vishak kilograma i manjak kose :)
Dioptrija je ostala ista i drzi se na stabilnih -1 (ako se to moze smatrati dioptrijom) uz obavezno noshenje anti-glare naochara za kompom.

nisam siguran koliko vozenje bicikla pomaze u odstranjivanju suljeva?!

Imam skoro 100 kila zbog kompjutera ali se ne nerviram jer sam se ozenio na vreme! :bottle:

Kosa, vid i stolica uredni!
Desna saka radi... ,)

to za saku je na moj racun? :D :d

Nervozni Postar je napisao(la):
Imam skoro 100 kila zbog kompjutera ali se ne nerviram jer sam se ozenio na vreme! :bottle:

Taj rad :)

Pa pored kompa se ugoji kao i na motoru ili u kolima ko ne silazi/izlazi iz njih. Kad sam ja bio osnovac, čim neko kupi skuter ili "moped" (prim. penz.), odma' nabaci stomačinu. Doduše, tad se lapilo uz TV, slabo je ko imao kompjutere. Tako i sad - čim ti provodiš više sati dnevno na stolici, kako i da se ne ugojiš; pogovoto ako se ne pazi na ishranu, pa se još roka pomfrit i pepsi pride :) ... Like a real American 'tarded teenager :d ...

Vec dugo i obilato koristim racunar i nekih kontraindikacija jos uvek nema (cuk, cuk.. u drvo)!
Smatram da jedino sto ne moze da se izbegne je neko ostecenje ociju tj. povecanje dioptrije ako je neko vec ima ili slabljenjem ocnih zivaca! Smatram da sam sve moguce probleme eleminisao sportom jer se istim (aktivno do pre 3 god.) bavim uredno!
Dokaz je visina od 1.99 i tezina od 108 kg sa jako malo sala, a to je zato sto jedem kaloricno kao konj, i jako dobro zdravlje!

Poslednja izmena:
Stara Srpska narodna poslovica: Your personality and education are very important but they don`t make You look good in T-shirt!
Go to the GYM and move some iron, bre!

... a kad samo pomislim da je Srga ovaj tred postavio da bih ga ja zakatanchio i obrisao...

thunderchase je napisao(la):
Pa pored kompa se ugoji kao i na motoru ili u kolima ko ne silazi/izlazi iz njih. Kad sam ja bio osnovac, čim neko kupi skuter ili "moped" (prim. penz.), odma' nabaci stomačinu. Doduše, tad se lapilo uz TV, slabo je ko imao kompjutere. Tako i sad - čim ti provodiš više sati dnevno na stolici, kako i da se ne ugojiš; pogovoto ako se ne pazi na ishranu, pa se još roka pomfrit i pepsi pride :) ... Like a real American 'tarded teenager :d ...

Imam i kola i motor i mnogo sam pred kompom ali nikako da nabacim stomak.
85kg i ni makac gore, a imam zarku zelju i solidno jedem, prilicno nezdravo (cesto namerno) i ne pomaze.

Ponekad boli desna ruka, ali guma resava stvar za kratko vreme (topla preporuka ).

Pozdrav!

Marti Misterija je napisao(la):
... a kad samo pomislim da je Srga ovaj tred postavio da bih ga ja zakatanchio i obrisao...

Jesi li video - ja postavio tred iz zezanja na konto one price na irc-u a ono vidi sad - postade popularan ;)

Ali dobro da se i ja prikljucim zalopojkama - trenutna dioptrija -5 , a stomak od keramike sa plocicama se polako pretvara u pivsku meshinu.

Ali ne zalim se - i ovako mi je extra :d
Bar jos uvek uzivam bez ogranicenja :)

Sasa je napisao(la):
Ponekad boli desna ruka, ali guma resava stvar za kratko vreme (topla preporuka ).

Guma i stipaljke nisu zdrave! Stvara se veliki pritisak na srce i znam bar 2 lika koji su u jeku popularnosti "gume" od iste zaradili srcane probleme!

Nije nikakva izmisljotina jer polozaj ruke je sasvim neprirodan tj. iste te pokrete vrsis dok dajes krv i srce ispumpava vise krvi nego obicno, a dok pumpas gumu ta ista krv nema gde da izadje te se stvara veci pritisak!

Sto se tice kilaze jednostavno si rodjen taka! Postoje ljudi sa toliko brzim metabolizmom da na njih bukvalno nista ne utice i masa ostaje nepromenjena!

Osim krivih leđa, naočara i tikova, s' mene je sve u redu :D

proximo je napisao(la):
Guma i stipaljke nisu zdrave! Stvara se veliki pritisak na srce i znam bar 2 lika koji su u jeku popularnosti "gume" od iste zaradili srcane probleme!

Ja ne znam sta i koliko su ti tvoji radilli, ali za par dana po 10 minuta sigurno neces imati srcane probleme, a zglob ruke me ne boli, makar je takvo moje iskustvo.

Ne kazem da treba da se "radi" podlaktica sa gumom sto neki rade i verovatno preteruju.

Za metabolizam znam, ali cisto reko da se pozalim i ovde, posto svima kukam :)

vidim da svi pricate o fizickim poremecajima. kod mene su vise prisutni neki psihicki poremecaji tipa dva dana bez kompa ili dan bez neta i pocinjem da kriziram. takodje mi se cesto desava kad odem kod nekog ko ima komp da ne mogu da izdrzim a da ne sednem makar i pola minuta za taj komp... ko zna koliko mi se puta desilo da sa ortacima zablejim na nekoj gajbi i da ja skoro svo vreme budem za kompom, na kome btw nema nicega... do skoro sam morao i u svaki razgovor vezan o racunarima da se umesam, ali sam to uspeo da iskuliram. i tako...

Sto se tice fizickih posledica, dioptrija -1.50 na oba oka, psihicka zavisnost prisutna, takodje kao i Marsi gde god odem a da tamo ima neki racunar, eto mene u klasicnom zasedanju za astal gde se doticni uredjaj nalazi. A da ne pricam o tome da ostanem bez racunara neko vreme, jer su to jako bolni trenuci.

Isao sam na korekcione vezbe donjih ledja, zbog sedenja naravno... i dalje imam problem sa tim. Oslabljena cirkulacija i nesanica - sa tim sam se odavno pomirio.

Da kucnem u drvo, vid i dalje savrsen...

Ah da, deset godina minimum 8 sati dnevno...

Pazi, ja sam za crkotinom od kompa i trpim na njegovoj sporoci... God damn!
Svaki radni dan tako, jedino kada cetvrtak i petak dodje zena onda krece teretana... Naj gore je za vikend kada ne znam shta cu pokrenem dobri stari Panzer II... Bedno zaista... Pa jel iko cuo za VIA VT133 sa Giga Pro procesorom koji radi na 666MHz..? I josh da si zakovan dan i noc za to... Sada se osecam bedno, popicu malo piva da se smirim... :crash: :smash: :type: :crash: :bottle: : :guitar:

Poslednja izmena:
od kada su mi uveli kablovski net poceo sam uzasno mnogo vremena da provodim za kompom.. 15 sati dnevno evo vec 2 meseca. bukvalno ne izlazim iz kuce. samo kada moram nesto da kupim za jelo, a i tada pozurim nazad da to pojedem za kompjuterom. :)

pre pet dana sam otisao do druga (opet nesto u vezi sa kompjuterima :)... nisam video nista na 10 koraka od sebe. inace, nikada nisam imao probleme sa vidom.

Poslednja izmena:
nema leka apoteka

sto je reko -marsi- svi govorite o fizickim a sta je sa psihickim poremecajima. Pre nekih mesec dana izlazim od ortaka ( :type: igrao se quake3) i sav pod pritiskom gledam dal ce iz coska da iskoci batica i da mi sroka rocket pod noge a ja sve cekam da otskocim i da ga sprzim railom. :S: :S: "u jebote od ovoga moze da se rikne"

Sto se fizickih mana tice tu sam doba, nema cvika, nema viska kilograma, nema krive kicme, al radim 8 sati u magacinu teretana boli glava i jos me placaju :D :D :D sta ces vise.

s' postovanjem JA :smoke:

Dugi niz godina koristim komp i nemam nekih velikih zdravstvenih problema. Od skoro sam poceo da nosim naocare , i vec imam dioptriju -1.5 . Sto se sedenja tice uglavnom sedim "nepravilno" , tako da sam malo iskrivio kicmu , ali nista strasno. Ostalo je sve ... nadam se ok. :)

Plague je napisao(la):
Dugi niz godina koristim komp i nemam nekih velikih zdravstvenih problema. Od skoro sam poceo da nosim naocare , i vec imam dioptriju -1.5 . Sto se sedenja tice uglavnom sedim "nepravilno" , tako da sam malo iskrivio kicmu , ali nista strasno. Ostalo je sve ... nadam se ok. :)
Niko nije rekao da se od preterane upotrebe računara umire, ali čoveče gde ćeš veće posledice od naočara i krive kičme... :S: :S:

Posle 9 godina ne nosim cvikere... kicma je prava (koliko toliko)... malo se ugojio :) i porasla mi kosa i ucebala se u dredove, jer nisam isao kod frizera 9 godina :D

Hmm, bio sam odsutan od kompa 12 dana, i danas kada sam stavio ruku na mis toliko mi je bilo cudno, da to nesto nije normalno :S: Mogu da kazem da sam normalno spavao, nisam patio od insomnie. Moja keva je pocela da se krsti kada je videla da sam legao u 21 h i ustao u 8 h :) ... I meni je bilo cudno. Nemam vise problema sa ledjima, a ni glava me ne boli, sve je u redu... Ovi kompIjuteri su kaNtastrofa :D

Čudo što nemaš problema kad legneš u 21, a ustaješ u 8: pa to je 11 sati spavanja, kako i da imaš problema posle toga :d ?!

evo sta je meni komp uradio:

1. Naterao me da zavolim video igre
2. Naterao me da zavolim MP video igre
3. Naterao me da trosim pare na poboljsanje igranja video igara
4. Naterao me da zavolim druge kompove
5. Naterao me da probam i ja taj internet
6. Navukao me na internet
7. Navukao me na MP
8. Naterao me da s*****m 20.000e, iznajmim lokal i kupim jos 8 kompova
9. Otvorio sam igraonicu
------ da podvucem ovde crtu na kratko:
pre stavke 9, radio sam svaki dan po 200 sklekova, 200 trbusnjaka, isao 5 puta nedeljno u teretanu, bio gradjen ko lav imao 65kg (nizak sam, imam 170cm) i tako 4 godine unazad (od 14-god)
--------
10. Poceo da boravim u svom lokalu obe smene
11. Poceo da zamenjujem nocnog cuvara
12. Ostajao drugu i trecu smenu
13. Kupio kola
14. Prestao da hodam vise od 20m na dan
15. pio Sprite i jeo domacicu po 2-3 puta na dan
16. oterao sprite u pm i poceo da cugam vopi :)
17. igrao quake3 i CS po 12 sati na dan (2 godine, 24/7)
18. 2002-ge zatvorim igraonicu i skontam da imam stomak ko da sam u 12 mesecu trudnoce, skontam da pijem pivo svaki drugi dan, skontam da nemam ribu, da ne radim nista, da su pare prestale da pristizu, da sanjam Q3, da ikonice nabadam tacno u centar i svaki put iz prve, da imam za -1 vecu dioptriju nego sto sam imao 1999-te, da moram na dijetu i na trcanje.

Od tad se maltretiram da skinem koju kilu, ali sam toliko upropastio i usporio metabolizam da mi ni vojska nije pomogla, ni dijete ni k**** palac, teretana jedina pomaze ali sam vise zamaskirao kile nego sto sam ih skinuo (kreatin u kombinaciji sa anabolik amino oce to da urade coveku, pogotovo u kombinaciji sa grozdjanim secerom )

19. iskidao mi zivce
20. ostaje da vidimo sta ce mi sledece od stete napraviti (ako ne racunamo totalnu zavisnost, do duse, ne provodim bas ceo dan ispred kompa, mada, kad covek provali da ima 54cm TV u sobi pored sebe koji nije palio 2 godine jer ima TV tuner u kompu... :( uffff )

PS. Potpuno sam svestan one izreke "Sve sto radis sebi radis" i one "sam si sebi za sve kriv"

Ne mojte ici mojim putem, bilo je meni super ali cena je previsoka...

Kada sam uveo kablovski internet, provodio sam 12h ispred kompa, izlazio napolje samo po klopu, i to u vecernjim satima (smetalo mi je jako svetlo!), i tako skoro pola godine.
Onda sam se zaposlio, i nisam imao vremena za sve chari neta, MP-a, ....
Prvih mesec dana je bilo najteze. Sada radim svaki dan za kompom 8h, a kod kuce ga ni ne palim.
A da, odjavio sam i kablovski net, sada korisim samo dobar stari modem i to samo za mail.
Mislim da sam imao srece, jer se nisam ni ugojio, niti mi se povecala dioptrija.
Poz.

zilijen je napisao(la):
od kada su mi uveli kablovski net poceo sam uzasno mnogo vremena da provodim za kompom.. 15 sati dnevno evo vec 2 meseca. bukvalno ne izlazim iz kuce. samo kada moram nesto da kupim za jelo, a i tada pozurim nazad da to pojedem za kompjuterom. :).
To mi je od nekud poznato...ali identicno ...Jedino sto sam ja na ADSL-u...ali isti q****
:D :d

Poslednja izmena:
Vrh Dno