Šta je novo?

Video Shader Demo

DusaN

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
825
URL http://pdownload.mii.instacontent.net/ati/misc/demos/ATI-9700-VideoShader-Demo-v1.1.exe

Instalira se, startuje i izabere se neki video fajl, teztura ili video capture source. I onda se biraju efekti, ima ih i zanimljivih. Probano na Radeon9500 karti i radi odlicno, i trenutno.

Inace u novom divxplayeru 2.1 koji ide uz najnoviji divx codec ima podrska za fullstream, za sada samo za kartice bazirane na R3x0 cipovima, a od Cat3.3 i za ostale koji to podrzavaju.

Vise informacija o ovome,naravno na Rage3D.net-u i njihovom forumu.

Radeon 9000Pro bese podrzava full-stream tehnologiju?

Samo jos to fali pa da i ovako odlican DivX na RV250 bude savrsen! Bas sam se prijatno iznenadio kada sam posle NVidia-e ubacio ATi kartu u masinu i video koliko reprodukcija MPEG kompresovanih datoteka izgleda lepse na karticama baziranim na cipovima Kanadske kompanije. Istina je da je razlika i pre uocljiva, ali sa novim cipovima i podrskom kroz nove DivX codece razlika je jos veca i lako primetna u korist ATi kartica.

Bas sam se prijatno iznenadio kada sam posle NVidia-e ubacio ATi kartu u masinu i video koliko reprodukcija MPEG kompresovanih datoteka izgleda lepse na karticama baziranim na cipovima Kanadske kompanije.

Blaim Canada! Blaim Canada! :D :D

DusaN je napisao(la):
...

Inace u novom divxplayeru 2.1 koji ide uz najnoviji divx codec ima podrska za fullstream, za sada samo za kartice bazirane na R3x0 cipovima, a od Cat3.3 i za ostale koji to podrzavaju.

Vise informacija o ovome,naravno na Rage3D.net-u i njihovom forumu.

Koji? Mislis RadLight? Ako ne daj mi neki link da skinem taj 2.1 player

URL http://download.divx.com/divx/DivX503Bundle.exe

Onaj standardni player koji ide sa divx codecom. Slika sa opcijama u attachu.

DusaN je napisao(la):

Bah! Vata mistejka to mejka! :D
Kako da previdim da je obican player koji je "implementiran" uz kodek.
BTW: kad smo kod toga vec: Ima li sanse da pokrene subtitle na tom plejeru?! :?

Ajde gde su komentari, da li je neko skinuo (sem mene) ovo i probao.

Adje neka se jave ljudi koji su juce prodali GF4Ti karte i kupili Radeone, znam da igrice idu brze i bolje izgledaju pogotovu sa AA i AF ukljucenim, ali nije sve u igricama i 3dmarku. Kako vam se cine Video Shaderi i Fullstream?

Baj di vej, kada ce ti Catalyst 3.3 da se pojave, ima li neki datum, bar okvirno.
Dekius.

Bane-Nis je napisao(la):
DusaN je napisao(la):

Bah! Vata mistejka to mejka! :D
Kako da previdim da je obican player koji je "implementiran" uz kodek.
BTW: kad smo kod toga vec: Ima li sanse da pokrene subtitle na tom plejeru?! :?

Jesi li probao onaj DivXg400 ili kako se vec zove...Meni on pusta titlove i sa Media Player-om. Tj. on presrece sve overlay prozore i lepi po njima sta hoces :)

Skinuo ja, ali na moju nesrecu ne radi sa r9000!!!
Pih!! :(

alokiN je napisao(la):

Skinuo ja, ali na moju nesrecu ne radi sa r9000!!!
Pih!! :(

To je zato sto r9000 nema video shader, a da li si probao fullstream, ili ipak treba da se sacekaju cat3.3 za 9000 kartice.

Ajd jedno pomalo glupo pitanje, u stvari vise njih:
Jel se bas oseti taj fullstream? Toga ima samo kod radeona 9700/9500? Nema kod radeona 8500/9000?
Kako sam shvatio iz gore napisanog, SAMO player iz divx 5.03 bundle-a ga podrzava?
Moj omiljeni RadLight ga NE podrzava?
A sta je sa ffdshow?

jaksa je napisao(la):
Ajd jedno pomalo glupo pitanje, u stvari vise njih:
Jel se bas oseti taj fullstream? Toga ima samo kod radeona 9700/9500? Nema kod radeona 8500/9000?
Kako sam shvatio iz gore napisanog, SAMO player iz divx 5.03 bundle-a ga podrzava?
Moj omiljeni RadLight ga NE podrzava?
A sta je sa ffdshow?

Primeti se kod losije uradjenih filmova. Inace fullstream podrzavaju radeon 9000/9200/9500/9600/9700/9800 i njihove pro verzije, ne podrazavaju ga 8500/9100 i naravno 7x00 radeoni. Za sada samo divxplayer iz bundlea podrzava, nadam se uskoro i powerdvd posto oni saradjuju sa ATijem, a valjda ce i ovi iz divxnetworksa to da ugrade direktno u codec u nekoj od sledecih verzija, posto im je ipak player bez veze. I koliko sam video, real podrzava.

To je zato sto r9000 nema video shader, a da li si probao fullstream, ili ipak treba da se sacekaju cat3.3 za 9000 kartice.

Koliko sam ja shvatio tek sa cat3.3 ce na ati kartama koje podrzavaju fullstream doticni moci da se koristi!!
Do tada ni jedan ati nema koristi od fullstream-a!

Eto, sad mi tek nista nije jasno.
Ako koristim shit player iz 5.03 bundle-a, hoce li se videti korist od fullstreama?
I da li moram da koristim codec5.03, ili i ffdshow radi posao?

Za sada fullstream radi samo za kartama koje koriste neki od R3x0 cipova, sto moze da se vidi iz attacha koji sam stavio u jedan od postova, a 9000 i 9200 ce to moci da koriste tek cat3.3.

Edit: evo sta je pisalo i petak na rage3du i na jos nekim sajtovima
[code:1]Q: Divx.com has just released a new version of their playback application which many users have noticed has a new feature for RADEON support. There is now an option which reads "Use accelerated post-processing for supported ATI RADEON hardware" in the Playback tab of the options for the player. Can you clarify what that is?

A: Well if you recall a press release that came out a couple of months ago http://www.ati.com/companyinfo/press/2003/4599.html, we announced a strategic development and marketing agreement with DivXNetworks and ATI. The new player they released is the result of that partnership. What it means is that users of ATI 9500/9700/9800 series cards can use the advanced pixel shader power of their VPU to make the video content they watch using the DivX Player look even better. This is based on our FULLSTREAM technology that basically de-blocks (gets rid of the blocks sometimes found in video content) the content.

This player requires our upcoming CATALYST driver update (Version 3.3). This will be available by the end of this month.[/code:1]

Po ovome za sve karte tek od cat3.3 i samo za 9500/9700/9800, ali po onome sto sam ja, kao i ljudi sa rage3da, video vec se koristi kao i za 9000, jedino 9100 nece moci.

Sacekacemo i taj 3.3
Hvala Dusane

DusaN je napisao(la):

Kod mene na R9000Pro opcija je zasivljena. Ocigledno da trebaju ti novi Catalysti da se instaliraju...

Nije mi jasno za sta ce vam taj full stream... Ko jos gleda toliko lose odripovane DivX-eve?

Meni ce sluziti, ako stvarno bude to proradili(mislim na fullstream), za podizanje kvaliteta divix-ovanih epizoda futurame, simpsonsa, south parka koje se mogu naci i skinuti sa neta!!!

To bese i pocetna zamisao tog fullstrema, manja velicina video file-a(mali bitrate) + brutalan postprocesing= dosta dobar kvalitet videa , koji se bez vece muke skida sa neta!!!

Kontam da ce se garant koristiti i za video konferncije preko neta!!!

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno