Šta je novo?

Video sekvence sa A70

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Da li se negde moze videti audio-video sekvenca snimljena sa A70 (640x480 sa 15fps)? Koliko maksimalno sekundi(minuta) traje AVI materijal, sa standardno ugradjenom memorijom i da li se moze produzavati(postoji li ogranicenje) dodavanjem memorije.
Video sam AVI sekvence snimljene AstraPix-om 530 (320x240 sa 10-12fps) i po mom misljenju su prilicno lose, maltene neupotrebljive. Dakle, zeleo bih da znam, da li, i koliko kvalitet slike u rezoluciji 640x480 "odskace" od pomenute "losije varijante" (koju, kako sam procitao poseduje i Canon A60).

ciciban je napisao(la):
Da li se negde moze videti audio-video sekvenca snimljena sa A70 (640x480 sa 15fps)? Koliko maksimalno sekundi(minuta) traje AVI materijal, sa standardno ugradjenom memorijom i da li se moze produzavati(postoji li ogranicenje) dodavanjem memorije.
Video sam AVI sekvence snimljene AstraPix-om 530 (320x240 sa 10-12fps) i po mom misljenju su prilicno lose, maltene neupotrebljive. Dakle, zeleo bih da znam, da li, i koliko kvalitet slike u rezoluciji 640x480 "odskace" od pomenute "losije varijante" (koju, kako sam procitao poseduje i Canon A60).

probaj neki od site-ova koji testiraju digitalce, npr. steve`s digicams uvek stavi sample `filma` za svaki aparat...

I mene interesuje ista stvar sa ogranicavanjem vremena kod olympusa

ciciban je napisao(la):

Evo na dnu ove strane imaš filmić snimljen A70-com:

http://www.dcresource.com/reviews/canon/powershot_a70-review/index.shtml

a70---snima ti quick time formatu, tri rezolucije 640x480 pa na dole.
imas 30 sekundi pri toj rezoluciji (20x240 mislim 3min) i onda pravi pauzu dok pise na karticu. ta pauza traje oko 5 sec i onda snimas dalje (sa sve ponovnim prvim kolenom).
prvo koleno okidaca...meri daljinu i svetlo, drugo koleno snima po toj vrednosti sve do kraja, ne moze se menjati nista.
slike po danu su sasvim pristojne, ucile su bonton dosta, kada gledas na TVu, ko sa TVa...:)
pod vestackom rasvetom prosecnog lustera su slike isto OK i vise od toga.
znaci snimanje kamerom ko savremena pa jos 100x bolja super osmica. jos sa tonom!
slatko zadovoljstvo, sve preporuke.

ima-li-koga-tu je napisao(la):
slike po danu su sasvim pristojne, ucile su bonton dosta, kada gledas na TVu, ko sa TVa...:)
pod vestackom rasvetom prosecnog lustera su slike isto OK i vise od toga.

Dodao bih da su i noćni snimci, pod uličnom rasvetom, jako dobri. 640 mod je zbilja sjajan.

Kakav je white balance pod veshtachkim svetlom?

OK, daje ti sve opcije.
Auto WB mu je u redu.
ima i opcije low sharpening, vivid colors, B&W, sephia, neutral...isto kao i kod fotografije kao preset.
inace jos za cicibana, nisam primetio da su snimci bas toliko losiji na 320x240…da su neupotrebljivi, na TVu izgledaju sasvim varljivo.
jedino mi nije jasno sto forsiraju taj quck time kada je po meni bez veze, 11 sec 320x240 = 3.046mb, 1/2 minuta 640x480 = 19.124 mb.
to je znaci prosek...bez veze.
Nece da prave kompresiju ili aprarat ne moze da sazvace da kopresuje sliku.

Vrh Dno