Šta je novo?

Video-rikorderi - sta kupiti?

Caslav

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
619
Posle 12 godina, moj video je konačno ispustio dušu, tj. odlučio sam da ga više ne popravljam, nego da kupim novi.

Problem je što veze nemam sa video-rikorderima, tako da ne bi bio loš mali pregled onoga što ima da se nabavi po Beogradu. Klase, marke, cene...

Što se tiče mogućnosti, ja nisam nešto zahtevan, recimo samo dobro programiranje snimanja i LP brzina (ili ima nešto još "sporije"). Međutim, nove tehnologije vam često ni ne trebaju dok ih prvi put ne vidite, tako da slobodno recite šta mislite da bi bilo korisno da jedan nov video-rikorder ima.

Stari analogni video recorderi VHS/S-VHS su totalno zastareli i nemaju nikakvu buducnost.. Posto i ja imam slican problem, razmisljam o nabavci PCTV kartice i snimanja na PC kao na digitalni video recorder. Najjeftinija cenovna klasa je, mislim od 50-100e. Dobija se i bolji komfor nego kod starih VCR, koji su uz to jos i skuplji!...

brankoX je napisao(la):
Stari analogni video recorderi VHS/S-VHS su totalno zastareli i nemaju nikakvu buducnost.. Posto i ja imam slican problem, razmisljam o nabavci PCTV kartice i snimanja na PC kao na digitalni video recorder. Najjeftinija cenovna klasa je, mislim od 50-100e. Dobija se i bolji komfor nego kod starih VCR, koji su uz to jos i skuplji!...

To jeste tacno i lepo zvuci u teoriji, ali u praksi malo teze nego sto si zamislio.Imam tu kombinaciju ali se ipak mnogo vise zavrsi sa video-rekorderom.Ja licno cekam da uredjaji koji su se vec pojavili se malo vise komercijalizuju i da im drasticno padne cena-neki sam video risiever (znaci ima tuner) sa mogucnoscu snimanja (ima u sebi HDD i neki procesor) 20 sati programa!!! pa cak i one fore pauziranja TV programa pa nastavis kada hoces...e jedino sto je sada cifra 1000 necega, nisam siguran mislim $.
Sto se klasicnih VCR tice ima Sony modele koji snimaju 4x sporije, znaci umesto 6 sati snima i reprodukuje 12 sati (tu ti je jedini problem sto to neces moci da gledas na drugom videu) i kosta oko 200€, a obicniji sa LP imas maltene vec od 100-150€ da biras sve marke LG, Samsung,Aiwa, Philips,Panasonic...i verovatno je manje vise svejedno samo da ima LP i mozda 4 glave.Ja se licno razmisljam o Samsungu oko 125€ (konkretno u Tehnomarketu-nova radnja u bivsoj robnoj-kuci na NBG kog hale-sportova-daju i na 4 rate bez kamate!)

U poslednje vreme, najbolje su se pokazali Samsung video rekorderi. Kao prvo, pokazali su se u ceni, a i u radu. Ja imam jednog Samsunga i Sonija i radim presnimavanje sa vremena na vreme. I što se tog dela tiče Samsung se prikazao u najboljem ruhu kada pušta jer daje najbolji kvalitet slike i zvuka, a Soni kao snimač.

Toliko od mene,
Administrator

Moje iskustvo Panasonik 4 glave a mislim da sada svaki ima LP.

A šta znači to što ima 4 glave?

Upravo tako, kada imaš 4 glave dobija se "malo" bolji kvalitet slike i video može da pušta i da snima u LP režimu.

P. Cineman

P.S. Naravno, imate rekordere i sa 12 glava. Šta mislite za čega to služi???

Danas sam malo obišao centar, i svi četvoroglavi rikorderi su 170 do 190 evra (Panasonic, Sony, Samsung, Aiwa). Za ispod 150 evra ima samo dvoglavih.

Jesam li ja pogrešno razumeo da četvoroglavi mogu da se nabave za do 150 evra, ili ovi u centru deru?

Izgleda da su malo zavrnuli, što se tiče cene. Kada bi malo bolje pretraživao po prodavnicama u BG, trebalo bi da se nađe po malo jeftinijoj ceni...

P. Cineman

Moj savet

Kupi oglase i tamo nadji najbolju cenu. Moze se desiti da zaobidjes 20%pnp i da nadjes jeftinije.

Imas u Tehnomarketu na NBgd bivsa robna kuca kod hale-sportova Samsung za 7500 na 4 rate bez kamate-rekose mi da ima LP i cini mi se NTSC playback (za 4 glave ne znam mozda cak i ima,mada ne bih bas to jurio pod obavezno-mislim da su ipak nijanse u pitanju).A imas i u trznom centru na konjarniku kada se prodje hotel Srbija pa jos par stotina metara sa leve strane, cini mi se da je radnja na prvom spratu, momci ubijaju sa poslom i imaju jako dobre cene a i izbor (inace ja sam i njih nasao u oglasima i mislim da su bili od najjeftinijih).

Po meni, najpametniji pazar je neki jeftiniji model bilo koje poznatije firme, koji ima LP, stereo zvuk i cetiri glave (postoje i uredaji sa dve glave i LP modom). Da sad ne ulazimo u neku dublju debatu, iskreno mislim da je to sve sto ce ti ikada vise zatrebati od jednog VCR-a.

Video kupujes jednom u deset godina pa zbog toga mislim da ne sitnicaris za 20 evra i naravno sa cetiri glave. Nije neka razlika u slici kad pustis traku ali razliku vidis kad stisnes pauzu i kad snimas u LP.

LG sa 6 (sest) glava kosta 8700 dinara. Bivsa RK Beograd na Terazijama. Dodatne dve glave se koriste za stereo zvuk.

pantas je napisao(la):
LG sa 6 (sest) glava kosta 8700 dinara. Bivsa RK Beograd na Terazijama. Dodatne dve glave se koriste za stereo zvuk.

To nije uopšte loše uzeti, i još STEREO!!!

Ko ima te pare, neka uzme...

P. Cineman

Vrh Dno