Video Plejeri

marinko98

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poruke
3,325
Poena
48
Davno nisam gledao filmove preko PC-a, pa sam izasao iz fazona podesavanja istih...pa bih zamolio za pomoc.

Prvo, sato BS Player nece da pusta MP4 fajlove? Da li i sta treba podesiti u njemu da bi ih pustao? Inace pusti ih kao audio fajl.
Drugo, kako u VLC plejeru da namestim titlove sa nasim slovima(kvaćicama), koje kodiranje titlova treba staviti?
 

marinko98

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poruke
3,325
Poena
48
HvaIa HSV na odgovoru!

I njega sam instalirao neposredno posle postavljanja teme, ali i on mp4 fajlove pusta kao audio fajl, jos me naterao da instaliram neke dodatne kodeke, ali ni sa njima nece da pusta mp4?

Sad sam instalirao stariju verziju Pot plejera(onu koju je si postavio u temi sa linka) i sad pusta mp4 fajlove. I plus, kada se u podesavanjima prevoda stavi Eastern Europe, pusta nasa slova sa kvacicama.

HVALA jos jednom!
 
Poslednja izmena:

hsv.stoned

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poruke
23,183
Poena
113
Nema na čemu.

Ta stara verzija (1.7.4353) je dobra, ali sam u poslednjih godinu dana primetio da ima određene probleme sa puštanjem novijih, velikih rip-ova (zaboravih tačno šta) pa sam instalirao i najnoviju verziju (x64).
Verovatno će program smarati da se ažurira na poslednju verziju, a u podešavanjima nije moguće isključiti to obaveštenje, vec samo odložiti.

Inače, meni i stari Pot bez problema pušta sve fajlove koje sam probao, pa i .mp4 (važi i za novu verziju).
Koristim madVR video renderer (desni klik/video/video renderer/madshi video renderer)
You can put MadVR anywhere you like and then run install.bat to register it (it's included with the MadVR files). Once it's registered, don't move or delete the folder containing MadVR or it won't work. I'm running XP, but I created a folder under Program Files and put it in there.
ie C:\Program Files\madVR\
For Win7 I think the equivalent would be:
C:\Program Files(x86)\madVR

Ako bude problema sa fontom i kvačicama - desni klik/preferences/font style/charset-central europe. Verovatno je slično podešavanje i u VLC-u ali nisam siguran.
 
Poslednja izmena:

marinko98

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poruke
3,325
Poena
48
Za sada ne koristim te nove velike video ripove, vec one starije, klasicne od 1-3gb, pa je video renderer na automatici. Kod mene u podesavanju prevoda nema opcija centralna Evropa, vec samo istočna, ali kao što rekoh pusta sve nase kvačice.

Eto HSV, zahvaljujuci tebi smo "jednim udarcem ubili dve muve"! (y)
 

hsv.stoned

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poruke
23,183
Poena
113
I kod mene je (na starom Pot-u) Eastern Europe, a u poslednjoj (x64) verziji nudi (samo) Central Europe opciju. U oba slučaja je sve u redu sa prevodima i kvačicama.
🍻
 
Vrh Dno