Šta je novo?

Video out [ns]

joker-ns

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
304
Potrebna mi je pomoc oko spajanja kompa i TV-a.
Problem - treba mi duzina kabla nekih 15m, pa da li je bolje praviti i kako ili je bolje kupiti gotovo i posto?

kupi napravljen kabal,a sta te tacno interesuje oko spajanja kompa i tv-a
imas li atievu ili nvidiinu grafiku posto i kod jedne a takodje kod druge postoji malo razlike oko povezivanja.Javi kojaje pa da ti pomognemo

Ako kupiš (ili napraviš) običan kabel dužine 15m očekuj katastrofalan kvalitet slike. Ako kupiš specijalni dvostruko oklopljeni kabel sa cenom 1-1.5eur/m, očekuj prihvatljiv kvalitet. Možda ti je bolje i jeftinije rešenje da pored kompa staviš neki stari VCR, u njega staviš video in, a iz njega antenskim kablom povežeš sa tv-om.

za takvo povezivanje najprihvatljivije rešenje je utp kabl, uzeti normalno malo kvalitetniji.
kod mene je neko vreme bilo tako povezano sa geforce 4 preko Svideo priključka na TV-u i radilo sve perfektno.

Ako kupiš (ili napraviš) običan kabel dužine 15m očekuj katastrofalan kvalitet slike. Ako kupiš specijalni dvostruko oklopljeni kabel sa cenom 1-1.5eur/m, očekuj prihvatljiv kvalitet. Možda ti je bolje i jeftinije rešenje da pored kompa staviš neki stari VCR, u njega staviš video in, a iz njega antenskim kablom povežeš sa tv-om.

da,da to bi mu resili problem oko duzine,a jeftinije

Uzmes neki malo bolji antenski koaksijalac. Znaci spoljni precnik 7mm, da ima gusce pleten sirm ili sirm i alu foliju. Ne bi trebao da te izadje vise od 40 din/m i stavis konektore koji ti trebaju i eto ti. Meni je ta varijanta radila na oko 10m i slika je bila extra.

meni je 10 m kabl i slika je dobra, posto samo folmove i serije gledam, slika je odlicn. kabl je kostao oko 900 djunti, sa sve audio kablom

Nazad
Vrh Dno