Šta je novo?

video nadzor

sirius

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2002
Poena
619
Znaci neki program koji bi se automatski pokretao kada neko stane ispred kamere i koji bi ujedno poceo da snima fotografije onoga koji stoji ispred kamere?

S ticajem okolnosti imam prijatelje koji rade racunare, a pored njih se nalazi zastupnstvo firme Pelco, za koju sam shvatio da je neka od imena u proizvodima za video nadzor. Pa kako sam imao kontakta i sa jednima i drugima (a oni medjusobno svakodnevno saradjuju posto su komsije), koliko sam ih razumeo, slabe vajde ima od toga da se preko pc-a sa (standardnim) dostupnim kamericama resi video nadzor, a kada bi se ulozilo novca u pc (odnosno kamere) da se to resi onako kako je to kod specijalizovanih (takodje baziranih na pc-u ) onda bi ispalo znacajno skuplje a verovatno manje funkcionalno nego kod specijalizovanog sistema.

Mislim, to je ono sto sam cuo, detalji me nisu mnogo interesovali (pa je moguce da negde gresim).

Inace se nadam da ces u medjuvremenu naci to sto ti treba (bez obzira na ovaj moj komentar) i da ces onda to prijaviti na forumu. Vrlo je zanimljivo.

DS9 je napisao(la):
S ticajem okolnosti imam prijatelje koji rade racunare, a pored njih se nalazi zastupnstvo firme Pelco, za koju sam shvatio da je neka od imena u proizvodima za video nadzor. Pa kako sam imao kontakta i sa jednima i drugima (a oni medjusobno svakodnevno saradjuju posto su komsije), koliko sam ih razumeo, slabe vajde ima od toga da se preko pc-a sa (standardnim) dostupnim kamericama resi video nadzor, a kada bi se ulozilo novca u pc (odnosno kamere) da se to resi onako kako je to kod specijalizovanih (takodje baziranih na pc-u ) onda bi ispalo znacajno skuplje a verovatno manje funkcionalno nego kod specijalizovanog sistema.

Mislim, to je ono sto sam cuo, detalji me nisu mnogo interesovali (pa je moguce da negde gresim).

Inace se nadam da ces u medjuvremenu naci to sto ti treba (bez obzira na ovaj moj komentar) i da ces onda to prijaviti na forumu. Vrlo je zanimljivo.

Pa ja vec imam neki program koji se zove CSS video 2.0 medutim pravi mi probleme na racunaru .Cim ga instaliram racunar se tesko podize,cesto mi pada sisitem ,blokira se......
Inace taj program bas radi ono sto sam napisao cak moze da te pozove, kada netko stane ispred kamere npr. na mobilni.

sirius je napisao(la):
Pa ja vec imam neki program koji se zove CSS video 2.0 medutim pravi mi probleme na racunaru .Cim ga instaliram racunar se tesko podize,cesto mi pada sisitem ,blokira se......
Inace taj program bas radi ono sto sam napisao cak moze da te pozove, kada netko stane ispred kamere npr. na mobilni.

Ajd daj neki link.Ja sam imao ranije neshto tako ali je nestalo :).
Inache imam kameru ispred kuce (ja namestio:)) ali me smara da stalno otvaram JTV kad neko dodje do vrata.Znam da je bilo neshto shto stoji u tray-u pa kad se neshto pomeri prozorche "iskache" iz tray-a.

Genghis Khan je napisao(la):
Ajd daj neki link.Ja sam imao ranije neshto tako ali je nestalo :).
Inache imam kameru ispred kuce (ja namestio:)) ali me smara da stalno otvaram JTV kad neko dodje do vrata.Znam da je bilo neshto shto stoji u tray-u pa kad se neshto pomeri prozorche "iskache" iz tray-a.

Nemam link ,ali ti mogu sutra poslati program na mail?

U jednom od proslih brojeva BUG-a bio je test hardvera i softvera za nadzor preko racunara.Sve u stilu Best buy i slicno.

Imas paket korisnih programcica pod nazivom "Power Toys for Windows XP" koji radi samo pod XP-om.Sta dobijas ovim programom?
Pa dobijes tweak program za podesavanje samog windowsa, dobijas neki napredni kalkulator koji crta dijagrame.. i izmedju ostalog dobijas program Timer Shot koji radi ono sto je tebi , ja mislim potrebno.

Postoji resenje...

...ali kosta!

U pitanju je Pelco digitalni videorikorder koji radi upravo to sto hoces. Znaci, ima mogucnost da alarmira ukoliko je neko u kadru, da snima samo ako ima pokreta (i to mozes da mu odredis motion sensitivity, tj, da ne snima ako prodje muva i sl). Belezi na oko 20fps (sto je skoro broadcast), ima hard pocev od 60gb + jos bezbroj mogucnosti i opcija...Inace radi se o heavy duty opremi tako da je kuciste metalno, ima kodirani kljuc, drske za rek...Mana mu je sto kosta preko 2000e + kamere od 500e komad, pa navise...

Vrh Dno