Chupo
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.12.2007
- Poena
- 380
Moja iskustva sa udarima groma, pogotovu onih koji su mi spaljivali opremu, ne kamere doduse, je da ne dolaze iz elektro mreze. U mom slucaju su uvek dolazili iz telefonske linije, i nikad nisu spaljivali napajanja uredjaja, vec komunikacione interfejse. Jednom je ostecen termoregulator koji se palio i radio, ali je pogresno ocitavao temperaturu, pa je morao u djubre. Te kamere koje su posle grmljavine prestale da rade su verovatno pregorele usled indukcije u signalnim kablovima. Ja varistore stavljam da zastitim opremu od visokog napona koji nekad dodje iz EL. mreze. Bas sam danas bio na objektu i u roku od pola sata je struje tri puta nestalo. Ta nestajanja mi nekada izbacuju fidovu sklopku i osigurace... znam da je instalacija ispravna, nije do nje.
Snimac mi je jos na carini, cekam svaki dan kad ce doci da probam na sta lici i oce li biti upotrebljiv. Imam jedno drugo pitanje, moze li na snimac da se poveze i tastatura preko nekog HUB-a? Uz sve snimace sa kojima sam se sretao je bio samo mis, pa pretpostavljam da ne... Znacila bi mi tastatura kod konfiguracije i prenosa fajlova, kao i logovanja.
Snimac mi je jos na carini, cekam svaki dan kad ce doci da probam na sta lici i oce li biti upotrebljiv. Imam jedno drugo pitanje, moze li na snimac da se poveze i tastatura preko nekog HUB-a? Uz sve snimace sa kojima sam se sretao je bio samo mis, pa pretpostavljam da ne... Znacila bi mi tastatura kod konfiguracije i prenosa fajlova, kao i logovanja.