Šta je novo?

video mixeta i jos ponesto

zeljko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,030
Ovako imamo localni TV koji ide samo na kablovskom seoskom kanalu koji prakticno nema neki budjet..
Imamo dva PCa i sat reciver sa kojih kombinujemo program..
E sad urednik bi hteo da se ja raspitam i nadjem (jeftiniju) video mixetu koja bi mogla da kombinuje par ulaza i po potrebi sluzi i za ubacivanje info poruka preko programa koji trenutno ide i njihovo selekciju..
za sada koristimo rucno napravljen mixer koji sa prekidacima menja koji od ulaza u njega idu u etar.. :((
Poto ja uglavnom nemam pojma oko video mixeta ako moze neko nesto da mi preporuci, a i nabavili bi mozda treci komp koji bi sluzio za montazu pa da oba dva stara koja imamo mogu da idu u program?

Inace radimo skoro za djabe/volonterski a seoski ****** misle da sve moze sa malo para i jadnom opremom, uglavnom snimamo localna desavanja (utakmice, mature,.. dogadjaje) sa DV kamerom i obradjujem u vegasu

isto tako treba nam osvetljenje za kameru jel nam je to najveci problem posto imamo najeftiniji rang mini DV kameru koja pod losim osvetljenjem radi ocajno tako da bi i tu svaka sugestija bila dobra?

Mozes da uzmes nesto stariju Panasonic sedmicu (ako mozes da je nadjes negde).

U obzir dolazi samo nova oprema posto je TV pokrenula mesna zajednica pa im treba predracun....
Inace koliko se krecu mixete?

:smoke: Ja ti preporucujem panasonim mx50 to je jedina jeftinija mixeta koja moze da se nabavi nova a cena joj je 3000-3500 eura. A i jako je dobra, ima 4 kanala, mi imamo dve u nasoj tv...

Posle dalje komunikacije sa urednistvom (mesnom zajednicom) dosao sam na zakljucak da batalim sve najverovatnije ionako me nisu skoro nista platili 9 meseci..
Urednik je spreman da izdvoji max 200-300 evra tako da otpada mixet-a a oce pink..

Stvarno sam izgubio svaku veru u ljude i sta oni zamisljaju od komjutera i ljudi koji rade na njima da je sve to 2-3 pritiska na neki taster i gotov posao (TV preko kablovske su zamislili sa budjetom da izdvoje nekih 5000 dinara mesecno za sve troskove) :(((
A ja budala radio 9 meseci

Pa ti reci tom tvom uredniku da za 200-300e nmoze da kupi ni obicni switch (elektronsi prekidac) da menja 2-3 ulaza na jedan izlaz i tkodje mu reci da je televizija skupa, ali izuzetno mocna, igracka i da svaki ulozen novac moze da se vrati. Za pocetak bi vam predlozio da kupite neki komp sa tv izlazom i nabavite Scala mm200 za PC (nesto kao PowerPonint samo mnogo bolje) i pocnete da radite male oglas, obavestenja i slicno tako ce te doci do nekog novca...

Nesto kao switch 3ulaza 1 izlaz napravio jedan decko iz sela.. Scalu takodje koristimo za male oglase vec nekih 9 meseci kao i jednu Sony DHC 30 DV kameru. Problem je u tome sto urednik ne razume koliko vremena treba da se nesto odradi, izmonitira...
Do sada smo uglavnom snimali sva desavanja u selu (fudbal, rukomet, mature, kulturana desavanja, reportaze) ali on ocekuje mnogo vise sad ima na umu da i vesti radimo kao da je to posao od 20 minuta...
A mixetu je trazio posto je od mene zahtevao da Scalu (reklame) mixujem sa spotovima, vestima kao na drugim vecim televizijama
Ma sta da vam pricam smucilo mi se zamilite kad ocekuje da mu se montaza 1 sata matarijala odradi istog dana i ide u program a par spica(sony vegas + slike/photoshop) koje smo odradili misli da su uradjene za 10 minuta a ne koliko je stvarno potrebno par dana

Vrh Dno