Šta je novo?

video mapping system

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Pa "jednostavno" :D radi, kombinacija optike i lasera...razl. duzine, jacine svetlosti, itd. U principu - izmere objekat, aj' da kazem kalibrisu video/animaciju i projektuju. To je sva nauka. Ali izgleda mnooogo dobro, mogli bi 'ladno s hologramima da se porede...
Vec vidim ove fore za 2-3 godine po Las Vegas-u i Hollywood-u

p.s. Ovaj drugi snimak mi je najbolesniji kad se kao ukljuci ona plasma/LCD, a po sobi se menjaju boje i senke kao da je stvarno TV izvor osvetljenja...ostao sam bez texta. Mnogo dobro, mnogo dobro, svaka cast ljudima

Poslednja izmena:
neverovatno

Verovatno prvo skeniraju scenu sa nekim laserskim skenerom i to koriste kao mapu na koju projektuju snimke. Moguce je uzeti u obzir i perspektivne deformacije usled zakosenosti/zakrivljenosti povrsine na koju se projektuje.

Skeniran model verovatno moze da se uvuce u neki 3d program u kome moze da se pravi animacija koja bi isla po tom skenu. U svakom slucaju deluje imresivno...

Obično se ne ložim na takve stvari, ali ovo izgleda fantastično. Bilo bi lepo ovako nešto imati u stanu :D

Sad sam nesto malo razmisljao... nije potrebno ni laserkso snimanje... dovoljno je nekoliko fotografija sa lica mesta iz razlicitih uglova. Posle toga se oznace zajednicke tacke na svim fotografijama (sto vise, to bolje) i moguce je izgraditi uprosceni 3d model scene. Slicna tehnika se se koristi za ubacivanje 3d modela u 2d video snimak.
Posle toga u 3d programu se uveze model i izmapira video koji se "lepi" na scenu. Sve se to izrenderuje iz pozicije projektora i emituje. Ako se projektuje sa 2 mesta onda se postupak finalnog renderinga ponovi i za drugi projektor.

Nazad
Vrh Dno