Šta je novo?

Video kamera sa HDD

Samo jednu stvar cu da primetim. Ja nisam uporedjivao snimke sa mpeg2 i miniDV kamera, ali mi je totalno nelogichno da izmedju 20 minuta na 1.5GB i 20 minuta na 4.3GB ima samo male razlike.

Snimak sa tih kamera ionako ima previshe artifakta i mana zahvaljujuci malom CCDu i malim objektivima, pa bih rekao da svaku mogucnost da dobijesh bolji snimak, treba iskoristiti.

Samo jednu stvar cu da primetim. Ja nisam uporedjivao snimke sa mpeg2 i miniDV kamera, ali mi je totalno nelogichno da izmedju 20 minuta na 1.5GB i 20 minuta na 4.3GB ima samo male razlike.

Mislim da DVD standard ne omogucava da se sa 20 minuta zauzme 4.5GB. 20 min na 1.5GB je otprilike maksimum.

^Pročitaj malo pažljivije šta je Driver napisao... :)

Na mini DVD disk od 1,4 GB staje otprilike 20 minuta videa u mpeg2 formatu, a ista dužina videa kod miniDV formata zauzima otprilike 4,5 GB...

^Pročitaj malo pažljivije šta je Driver napisao... :)

^Procitao sam :) Nisam prvi put video da je onih 4.5GB u kontekstu miniDV-a. Mada, malo je nezgodno izjednacavati duzinu snimaka sa kvalitetom, imajuci u vidu da su nastali razlicitim algoritmima za kompresiju.

Nazad
Vrh Dno