Šta je novo?

Video Editing

Veyron

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
609
Ako neko moze malo da mi pojasni sta mi je sve potrebno. Znam da miroVideo DC50+ ili tako nesto treba, ali ne znam ni koji programi, kakav kompjuter. Ako neko moze da sastavi nesto...neku konfiguraciju, sta je sve potrebno. Inace to mi treba za kablovsku televiziju...za pustanje programa. Cene nisu bitne...moze od nekih 10 000, 20 000, 30 000 dem...znaci da to ne bude neko ogranicenje. Dakle ne trebaju mi kamere, vec samo hardver i softver za pustanje filmova, spotova, marketinga i dr. E da i zanima me koji su programi potrebni za ono kao dok traje program, a u gornjem delu ekrana ide reklama, kao ono za Fonto i sl. U ovu cenu gore ne ulazi oprema za emitovanje kablovske televizije, to je vec nabavljeno i Grudingovo je. Znaci ako neko nesto zna...
Hvala

Probaj ovo :)

P4 Intel 1.5 GHz Sa samon 512 MB Rama RIMM samo dolazi u obzir .... minimum 2 SCSI HDD-a Quantum Atlas preporuka ili bolji optimizovani za Velike fajlove.
To je konfiguracija .... sve preko dobro je doshlo ali napominjem da je ovo minimalna konfiguracija.
Na sve to dolazi Video Toaster 2 ( New Tek Co. ) za koju ova mashina ima lepo da se pomuci .... sve ovo je ispod proseka ali terenutnio i najeftinije ..... ovo ti je najbolje i najjeftinija solucija za totalno digitalnu online montazu.
Toster 2 je 24 Kanala Full Digital Video Mikseta tako da ce najverovatnije zadovljiti potrebe. Miro moze da pusti animacije ali nikako da ih miksa real time sa tranzicijama koje se video na NBC-u ili nekoj ozbiljnoj televiziji ( nase se ne racunaju osim BK TV-a i CA TV-a )
Nadam se da sam uklopio cifru na pola tvog buzdeta. Jeftinije varijante i ostatak para sacuvaj za digitalnu montazu i kamere mada slabo je 15 000 DM za DVE DVI kamere a kamoli ostatak .... pokushaj da na bar jednom PC-u dodash FIRE WIRE link za DVI :)
Regards
Za OFFLINE montazu PROBAJ MATROX RT 2500 .... Miro je igracka RT je mnogo bolji ali je zato minimum 2000$ :)

E ok..
Ali evo cime raspolazem pa vidi da li smo se dobro razumeli. Meni ne treba studio, niti imam prostor za njega. Imam Grudingovu digitalnu stanicu sa 30 izlaznih kanala, 30 dig. recivera, antene, samo me zanima sta mi jos treba da bi ja pustao neki program jer ce jedan kanal biti pustan uz pomoc te opreme, znaci ja biram npr. film, spot itd. Zato me zanimaju i programi i da li se mogu naci kod nas. A opet kazem ti cena nije bitna...moze to ici i do nekih 50 000 dem bez tih kamera...

Ma daj bre čoveče ovo je totalno neozbiljno! Ko je još ovako tražio savet/preporuku za kupovinu opreme vredne više desetina hiljada DM!?!?!? Kao šlag na tortu ti ni ne znaš šta ti treba ( ni hardver ni softver ) što implicira da ne znaš sa tim ni da radiš. Ako već ti lično praviš TV stanicu, zašto ne nađeš nekog kompetentnog koga ćeš tu da zaposliš, a on neka odabere opremu na kojoj će da radi. Em ne moraš da obučavaš ljude za rad sa konkretnim hardverom/softverom, em si uzeo dobru stvar po preporuci pravog stručnjaka, a ne da slušaš ovde svakojaka naklapanja.

Nazad
Vrh Dno