Šta je novo?

Video capture software

• Začetnik teme connta
  • Datum pokretanja
C

connta

Guest
ovako... povezao sam VCR na komp preko video in na grafickoj (FX5900XT) preko SCART->S-Video konektora i sad mi treba software kojim cu da vidim sliku sa videa... probao sam sa InterVideo WinDVR3 programom ali on mi daje samo crn ekran i ni najmanje ne reaguje na promene sa videa... instalirao sam najnovije WDM i detonator drivere... skinuo sam i neki flyDS koji bi isto trebalo da sluzi za to ali cini mi se da je to program za gledanje TV programa preko TV kartice... nisam siguran...

ako neko moze da mi preporuci neki program za ovu svrhu (nemora da ima capture dovoljno je da u real timeu prikazuje sliku sa videa) bio bih mu zahvalan... tj svaki tip je dobro dosao...

poz...

Ovo je toliko puta ponovljeno, ali se nadam da mi se nece zameriti ako iznesem svoje opcije... Besplatno i mozda najbolje resenje za capture sa VHS-a je virtualVCR, zbog opcije za cuvanje sinhronizacije izmedju audio i video stream-a (dinamicly resample audio), koja se kod mene pokazala kao najuspesnija. Za gledanje i snimanje sa TV-a koristim iuVCR zbog najboljih opcija za tjuner (all frequency scan...), i buduci da TV signal nema devijacija u brzini, ostecenja traka i sl. ne pojavljuje se problem desinhronizacije zbog kojeg koristim virtualVCR. Oba programa imaju smart tee preview koji mi omogucava capturing u punoj rezoluciji, a iuVCR ima i full screen preview... Software dobijen uz karticu koristim samo zbog daljinskog, kada ne snimam nista i gledam monitor sa prilicne udaljenosti, jer je slika grozna poredeci sa iuVCR-om. :crash:
E ovo je sve oko bt878 chipa... sad videh da imas VIVO.... nisam siguran da ce ti ovi programi koje sam preporucio valjati za tvoj hardware...

Poslednja izmena:
ja najvise koristim ShowShifter, moze odmah da se snima u DivX formatu, lak za koriscenje... jedina mana je trial od 15 dana...
ako uspes da ga crackujes javi.... (ja svakih 15 dana vracam sistemsko vreme unazad i instaliram ponovo :d )

Da bi bio siguran da su ti drajveri (capture device) u redu, pored provere u 'device' listi, ako imas XP, probaj sa 'movie maker'. Ako se ni tu ne pojavi 'capturing device' onda nesto nije u redu sa drajverima. Prvo sto probam na novoinstaliranoj masini su windows-ove aplikacije.. mediaplayer, moviemaker, pa ako to radi, krenes sa instalacijama drugih aplikacija...

Nazad
Vrh Dno