Hvala svima sto dele svoja iskustva sa mnom

Posebno mi je drago sto se javio covek iz asusa.
Da dodam neke detalje:
prvi asus (1001px) je konstanto vibrirao onako kako sam opisao, dakle izrazeno i nemoguce za ignorisati to trnjenje ruku i drhtanje stomaka. Cak sam stavljao netbook sa tvrdom kartonskom podlogom na jastuk pa na stomak i opet se osecalo. Srecom uvazili su mi reklamaciju u prodavnici uz obrazolzenje da "zaista ima izrazenije vibracije" i poslali mi 1005px (kupio sam preko neta u BGu a ja sam u Pirotu tako da ne mogu na licu mesta da isprobavam

). Ovaj novi ponekad vibrira skoro isto kao prvi, a to je izgleda slucaj kada vrsi instalacije ili nesto slicno zahtevno. Inace ima neznije vibracije koje uspevam da ignorisem... Na prvom kompu je bio HDD "WD" a sada je "Seagate" i verovatno zato ovaj model stalno coktje i mljacka dok radi, mada je brzi od WD u odzivu i pri dizanju sistema.
Da naglasim da su vibracije u oba slucaja izrazenije na levoj strani netbooka, dakle u predelu gde je kuler. I sada imam teoriju da je kuler "zaduzen" za one
nezne skoro zanemarljive i konstantne vibracije, a da je harddisc "krivac" za
povremeno izrazeno vibriranje.
Dakle, odgovor chlanu sa nickom "Asus":
nezne vibracije su konstantne (ali su daleko upadljivije nego na notbukovima od 15 incha kod kojih se jedva da oseca vibriranje na mestu gde je kuler, i to se oseti samo ako se trudis iz petnih zila).
Izrazene vibracije su povremene (kod zahtevnijih zadataka za harddisc, kao npr. podizanje sistema i sl.).
I druge osobe osecaju te vibracije u istoj meri kao i ja.
dakle imao sam iskustvo sa 15incnim netbokovima koji se nista ne osecaju pri radu, a od mini netbooka od 10 incha sam drzao u rukama ukljucen "Acer aspire one" i kod njega nisam nista osecao pa me to i navelo da potegnem ovu temu.
Sad moze neko da pita sto nisam zamenio za Acer, odgovor je da su me iz prodavnice samo obavestili da su mi poslali drugi Asus (i sad mi je glupo da se opet zalim, u tom smislu da se mozda zalim na nesto sto je normalno za ove minilaptopove i da mozda i acer vibrira isto ali da sam ga drzao u rukama dok je bio u Idle rezimu).
Moj zakljucak je da je u pitanju "pakovanje" to jest kuciste, odnosno da je kod Asusa tako rasporedjen hardver da su vibracije osetljive, bilo od kulera bilo od harda. Ne znam. I sta da radim? Da li je ovo vibriranje koje osecaju i moji prijatelji i supruga, da li je normalno ili nije za ove jeftnije asusove modele?...
I potpitanje ako "chlan Asus" mozda zna: da li ostecujem prodavca ako mu reklamiram i ovaj model, jer mi je zao i prodavaca, ne znam ko je odgovoran ovde: JA- koji mozda previse opcekujem za 26.000 din ili Prodavac koji je duzan da uvazi svaki tip realno osnovane reklamacije ili je pak odgovoran Prozivodjac koji eto jednostavno proizvodi jeftine-vibrirajuce mininetbookove?
Hvala svima jos jednom i nadam se i dalje nekim predlozima