Šta je novo?

Via Kt400

TazDeVil

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2002
Poena
619
Kad ce se kod nas pojaviti ploce u prodaji, sa KT400 chipsetom ???

TazDeVil je napisao(la):
Kad ce se kod nas pojaviti ploce u prodaji, sa KT400 chipsetom ???

A sta ce ti to i gde ces da nadjes memoriju? :p

Re: Re: Via Kt400

Aca je napisao(la):
A sta ce ti to i gde ces da nadjes memoriju? :p
Pa makar stavio DDR333 memoriju, ali razlika u brzini ce se primetiti. Kod KT266 i KT333 ploca, V-link je na 266 MHz, a kod KT400 V-link radi na 533 MHz...

Re: Re: Re: Via Kt400

TazDeVil je napisao(la):
Pa makar stavio DDR333 memoriju, ali razlika u brzini ce se primetiti. Kod KT266 i KT333 ploca, V-link je na 266 MHz, a kod KT400 V-link radi na 533 MHz...

Ne budi toliko siguran. To ti je sve reklama, najvise, a ti to neces videti u radu kao obican user. Pitanje je da li ce i neki zahtevniji korisnici primetiti ubrzanje ?
Evo ti link za test Asus kt400 ploce, doduse nije finalna verzija ploce, ali brojke ti govore dovoljno.

Veoma sam skeptican kada je u pitanju bilo koji novi AGP standard. KT400 nosi u sebi AGP 8x za koji jos ni ne postoje adekvatne AGP 8x karte. Sto se tice V-Linka 2, tesko da ces videti bilo kakvu razliku. Uzmi u obzir da nForce u sebi sadrzi Hyper-Transport link od 800 MB/s pa ni to nije donelo neka spektakularna ubrzanja, a tu je i SiS 745 sa MultiOL od cak 1066 MB/s koji je ispao najvece njestra od svih ovih cipsetova.
KT-400 ce biti odlican ukoliko bude bolje radio sa PCI uredjajima, i ako bude imao efikasniji memorijski kontroler u odnosu na KT-333 ili KT-266A. Seti se samo izlaska KT-266A cipseta, koje je ubrzanje doneo u odnosu na tadasnje KT-266 i AMD 760 cipsetove (a da ne spominjem ALi Magik1), samo zahvaljujuci poboljsanom memorijskom kontroleru.

Zanimljiv će biti nForce 2, ali i skup. KT400 neće biti nešto preterano skup. Istina je da verovartno zbog novog V-Link-a i AGP8x podrške neće moći da se koristi stari layont ploča, ali ipak VIA pravi uglavnom jeftina rešenja.

drfedja je napisao(la):
KT400 nosi u sebi AGP 8x za koji jos ni ne postoje adekvatne AGP 8x karte.
nemoj biti nezahvalan za novi 8x agp. da je neko izbacio agp 8x kartu, ti bi rekao koji su je moj izbacivali kad nemam plocu sa adekvatnom podrskom :) uvek se mora krenuti od nekud

Tako je, evo ni ja ne znam u sta da utaknem ovaj Serial ATA disk... :) :D

Ma da stave samo 1/7 delilac ima da zbise svu konkurenciju, a kamoli nesto vise od toga.

Performanse KT-400 čipseta su vrlo diskutabilne. :(

U svakom smislu. U poredjenju sa KT-333 nove ploče daju čak za nijansu lošije rezultate iako je na testovima upotrebljena DDR400 memorija. To očigledno govori da AMD sa 266 Mhz magistralom ne može da iskoristi potencijal DDR400 modula. Gubitak na performansama je prisutan zbog povećane latencije DDR400 modula u odnosu na PC2700, jer bar za sada, koliko ja znam ni jedna jedina memorija nije u stanju da radi na najoštrijim setovanjima na 200 Mhz.
Od AGP-a 8x ne možeš videti ništa dok se ne odradi test sa nv30 ili ATi 9700 kartama. Eventualna prednost bi bila oficijelna podrška 333 Mhz Alpha EV6 magistrali što ti garantuje da će i najgori proizvođači imati ploče koje rade na ovoj magistrali. Isto tako i nove revizije KT-333 zvanično podržavaju 333 Mhz magistralu.
Svakako, KT-400 ćemo na testovima za sada posmatrati kao KT-333 takmace i na taj način bi moglo da se dodje do zaključka koliko zaista vredi novi čipset. Jedno je sigurno, KT-333 je trenutno best-buy, a cene će još pasti kada se pojavi KT-400.

Nazad
Vrh Dno