Šta je novo?

VIA - bruka!!!

omnik

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
855
Bugged Hyperion 4.50

Via has removed their Hyperion 4.50 driver that was released some days ago from download page. A possible reason could be an error when the ATI control center is installed that deletes the whole filesystem !!!

http://www.warp2search.net/modules.php?name=News&file=article&sid=15486

Mislim i oni se posle predstavljaju kao ozbiljna firma?! Pa tacno da mi je nesto nestalo sa harda, pravac Tajvan (ili gde su vec :) ) sa 10kg exploziva :)

Svejedno: VIA Hyperion 4.51 Released

After the apparently bugged 4.50 release, VIA just posted this bugfix release.
We properbly wont see anything new in the driver besides the bugfix. no changelog included.

http://downloads.viaarena.com/drivers/4in1/VIA_Hyperion%204IN1_V451v.zip

Sta reci nego - bruka. Sva sreca pa ovih dana prelazim na nforce.

Pozdrav!

Hvala omnik za ovaj info.

Bruka jeste, al` greske pa i katastrofalne su uvek moguce.

Nije VIA jedina koja ume da napravi gadne probleme svojim korisnicima.
Slicne stvari, tipa mogucnosti gubitka podataka, je napravio Symantec u svom paketu Norton, u vreme kada je FAT 32 bio novost.

Compaq je u slicno vreme ugradio u jednu od svojih serija racunara, gomilu Quantum Bigfoot hd-ova sa f/w koji je dovodio do gubitka svih podataka na hd-u.

Mislim da bi i ne tako detaljnim pregledom MS knowledge base mogli da nadjemo slicne, vrlo frustrirajuce primere.
Ovaj slucaj sa VIA-om potvrdjuje pravilo da prema novim drajverima i slicnim sistemskim softverom treba uvek biti oprezan - ako bas nemamo vrlo bitan razlog da to instaliramo, mozda treba sacekati da to probaju drugi. Neko bi mogao da kaze da je dobro sto je relativno brzo reagovano na problem. A neko ce skoro sigurno da silom priilika promeni posao u VIA.

ko vam kriv kad zurite, sta to donosi 4.50 u odnasu na prethodnu stabilnu verziju?

Šta donosi bilo koja nova verzija 4in1 drajvera? :)

Sta donosi bilo koja nova verzija VIA chipseta? :d

@Omnik i ostali:

Intel, mislite o tome.

jaksa je napisao(la):

@Omnik i ostali:

Intel, mislite o tome.

Ahhaaaahhhaaaaa, pre bih rekao A64 i nForce3, mislite o tome. :d:d

E, ali - Intel inside - ***** outside :)

Uostalom zar je nekome toliko hitno da prelazi sa 4.49 na 4.50...

jaksa je napisao(la):

@Omnik i ostali:

Intel, mislite o tome.

Mislio sam ja o tome (sve najlepse) kada sam stavio Intel Application Accelerator pa me docekao BSOD !!!

Lukija je napisao(la):
...
Mislio sam ja o tome (sve najlepse) kada sam stavio Intel Application Accelerator pa me docekao BSOD !!!

A i kod vecine Windows flashera (za opticke uredjaje) kazu da se Application Accelerator obavezno iskljuci, or else... ode sve. :whip
Da ne pominjemo gomilu problema najrazlicitijih vrsta koje isti ume da prouzrokuje.

Stvarno nema smisla stavljati nove drajvere samo zato što su novi. Ja pod XP i nemam uopšte VIA 4in1, a pod 98 je neka matora verzija od pre 2 godine.
Mislim da novije verzije izlaze uglavnom da bi se dodala kompatibilnost sa nekim novim hardware-om, i naravno posle toga ispravke bugova u istima.

Meni XP bez 4in1 nece da radi on the fly (tj radi ali svaki disk ima gomilu C2 i 100% je neupotrebljiv).

E sad ovo jeste bruka ali nije nista novo... ja sam inace skinuo te 4.50 (jel treba nekom :D) ali ih nisam instalirao bas cekajuci neke reakcije prvo... i bio sam u pravu...

Aca je napisao(la):
...

Ma kakav nForce3! ALi ALi M1687 ili SiS 755!

Aca je napisao(la):
...

Pa ako se bude pokazao kao nForce 2 onda cu poceti da mislim o Intelu :>

Mogli bismo da smislimo neki vic na temu 'razlika izmedju nForce i VIA HYPERION drajvera' posto su oba katastrofa ;)

Ja ne znam o cemu pricate :)

Meni je i Intel i AMD odlicno radio (i radi). Kod AMD-a sam imao i VIA-u i Nvidia-u i sve mi je uvek radilo kako treba. Nisam uocio ni probleme sa HDD-om (imao sam i ATA133 i sada sATA 150 Raid0), niti mi je pucketao zvuk (SB Live! 5.1), niti su me zezali rezaci (LG GCE8400B), niti su mi probleme pravile TV kartice (vecina testova TV karti za Benchmark su uradjene bas na mom NF7-S 2.0), niti su mi blokirale graficke kartice...Nemam pojma zasto ne valja taj Nforce2 :) Bukvalno nikada nikakvi veliki problemi, osim sto ploca nece na 260 MHz FSB-a :) Mada, mozda je do memorije, a ne do ploce :)

Cudno, ali ni kod mene nikad ti 4in1 drajveri nisu pravili nikakve probleme kao ni sad nvidijini drajveri na nFoce2 plocama. Ponekad se zapitam kako je moguce da tako veliki broj ljudi ima uvek probleme te prirode i da ja nisam medju njima..bas cudno :)

Matthias je napisao(la):
Cudno, ali ni kod mene nikad ti 4in1 drajveri nisu pravili nikakve probleme kao ni sad nvidijini drajveri na nFoce2 plocama. Ponekad se zapitam kako je moguce da tako veliki broj ljudi ima uvek probleme te prirode i da ja nisam medju njima..bas cudno :)

Jer veliki broj ljudi ne prati uputstva za instalaciju istih. :)
A što se tiče poslednjih 4in1 drajvera, čemu tolika galama? Ovo se nije desilo samo VIA-i, već bukvalno svakom proizvođaču hardvera/softwera. ctp;

Ne shvatam o cemu ljudi pricaju kad pljuju NF2. Meni su radili i Intel i Sis i Via i Nforce cipseti bez vecih problema, dodje mi da uzmem neki Kd7 :d i da instaliram 4.50 samo da bih dokazao da sve radi

delimir je napisao(la):
Ja ne znam o cemu pricate :)

Meni je i Intel i AMD odlicno radio (i radi). Kod AMD-a sam imao i VIA-u i Nvidia-u i sve mi je uvek radilo kako treba. Nisam uocio ni probleme sa HDD-om (imao sam i ATA133 i sada sATA 150 Raid0), niti mi je pucketao zvuk (SB Live! 5.1), niti su me zezali rezaci (LG GCE8400B), niti su mi probleme pravile TV kartice (vecina testova TV karti za Benchmark su uradjene bas na mom NF7-S 2.0), niti su mi blokirale graficke kartice...Nemam pojma zasto ne valja taj Nforce2 :) Bukvalno nikada nikakvi veliki problemi, osim sto ploca nece na 260 MHz FSB-a :) Mada, mozda je do memorije, a ne do ploce :)

Sudeci po mnogoborojnim pricama i zalbama koje smo imali prilike da citamo na ovom forumu mogu reci da si ti pravi sretnik :)

kUdtiHaEX je napisao(la):
...

Sudeci po mnogoborojnim pricama i zalbama koje smo imali prilike da citamo na ovom forumu mogu reci da si ti pravi sretnik :)

Retko se se kada nesto svodi na srecu, uglavnom je znanje u pitanju. ;)

ni ja ne znam o cemu sve ti ljudi pricaju, nikakvih problema nisam imao sa VIA drajverima od kako sam kupio prvu plocu Soltek 75DRV-X sa VIA chipsetom. Sve verzije 4in1 drajvera sam instalirao, uvek prelazio na novu pa i na 4.50 i sa nje na 4.51 i sve je radilo ok, nebitno da li OC u pitanju ili su sve vrednosti po default-u, da li je Win2000 ili XP sa ili bez Service Pack-a. Sa tim drajverima n i k a d a nisam imao nikakav problem

Nazad
Vrh Dno