Šta je novo?

vhs

helen1

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2005
Poena
304
pozdrav,
imam gomilu vhs kaseta koje zelim da prebacim na komp pa na DVD.
Graficka karta mi ne podrzava tu tehnologiju tako da mi treba dodatni hardver.Mozeli mi neko reci o tome sta mi je potrebno?Napominjm da imam FireWire IEEE1394 karticu pa ako i tu postoji neka kombinacija.

Tesko da firewire moze tu da ti pomogne. Treba ti graficka sa tv ulazom ili TV tuner kartica (TV kartica :)). Ili kao neko "preko Male Krsne" resenje, mozes da prebacis te kasete na kameru koja ima firewire, zatim preko firewire na komp.
U svakom od ovih slucaja postoji degradacija kvaliteta za odredjen stepen (diskutabilno koliki).

:wave:

Ako ti je ostatak kompa OK, (neki P4 ili AMD XP), onda ti je moj predlog da uzmes neku najjeftiniju ATI All in wonder kartu (i zamenis tvoju graficku u isto vreme) jer ces sa njom dobiti veoma lepe rezultate.
Moze i neka polovna tipa 8500 ili 9200.
A ako nisi pri parama, moze i bilo koji ATI sa VIVO prikljuccima odradi posao, malo losije nego preko All in wonder karte.
TV tuner kombinacija moze da bude dobra, ali za nju mora da ti se poklopi i dobar softver koji bas varira od proizvodjaca do proizvodjaca, koji je kod ATI varijante obezbedjen.

A ako bas zelis da upotrebis Firewire, mozes da kupis neki uredjaj tipa Terratec Cameo Convert. On prebacuje analogni signal u DV, i preko firewire-a ga stavlja na HDD. Za ovako nesto moras da imas malo (vise :)) veci HDD. Kosta oko 200e, pa bih ti ja ipak preporucio gore-pomenuto resenje.

Nazad
Vrh Dno