Šta je novo?

vhs

helen1

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2005
Poena
304
pozdrav,
imam gomilu vhs kaseta koje zelim da prebacim na komp pa na DVD.
Graficka karta mi ne podrzava tu tehnologiju tako da mi treba dodatni hardver.Mozeli mi neko reci o tome sta mi je potrebno?Napominjm da imam FireWire IEEE1394 karticu pa ako i tu postoji neka kombinacija.

Treba ti neka graficka kartica sa video ulazom(video in) ili mozes i neku tv karticu(sa composite ili s-video prikljuckom).

to je ovako ukratko

pozdrav

Jos da dodam,

citao sam negde da ako dig kamera ima u sebi AV ulaz(da se ona poveze sa videom jednim kablom) a drugim kablom sa firewire.Na taj nacin kada pustis play na videu, signal ide kroz kameru pa onda iz kamere u komp.Ponavljam nisam siguran za ovo, citao sam negde o ovome pre par meseci.Steta sto moja kamere nema taj AV ulaz pa da to isprobam.

pozdrav

To sa kamerom je tacno ako se ima takav tip kamere.
Sustina je da se analogni signal pretvori u digitalni preko AD konvertera ( bilo je da se kupi i nije bas jeftin ) i ukljuci u IEEE1384.

Potrazi AD/DA converter po vecim prodavnicama kompjuterske opreme ili se raspitaj gde ga u BGD mozes naci.

POZ

astrolog kako bi mogao da se iskoristi taj konveror.Mislim kamera mi ne podrzava to, ali da li je moguce taj konvertor postaviti negde izmedju...

pozdrav

Pa sigurno da moze. Sustina je pronaci AD/DA converter sa onim prikljucima koji ti odgovaraju.
Nije mi samo jasna recenica gde ga zelis postaviti izmedju?? cega?? Videa i kompjutera ili da povezes kameru i video ili sta???

Sustina je da VCR daje analogni signal a kamera i kompjuter ( IEEE1384 ) podrzavaju digitalni i zato se i spominjala kamera za povezivanje videa i kompa.

Analogno povezivanje VCR preko cincheva i recimo TV kartice ili graficke vivo kartice daje losiji rezultat. Digitalnim povezivanjem nema izgubljenih fremova i desinhronizacije jer ner treba konverzija u AD/DA vec to radi sam konverter koji je daleko kvalitetniji i brzi od onih koji se ugradjuju u TV kartice.

POZ

Interesuje me gde da stavim taj konvertor odnosno: jer mora da ide jedan kabl iz lamere u konvertor.To mi nije jasno.Znaci da li treba iz kamere jedan kabl ka konvertoro, drugi kabl iz konverota u video, i normalno firewire kabl za komp.Da li bi tako islo povezivanje?

pozdrav

Imas vec u sobi hardvare ostalo - periferija vec otvoren isti topic VHS i Terratecov converter za 200e. Kakav je ne znam jer ga nisam video. U "Svetu Kompjutera" bio je jedan prikaz bas o konverteru ( neznam ime proizvodjaca ni cenu ) koji je imao dva ulaza i dva izlaza. Mogao je da radi u oba smera AD/DA.

Za povezivanje VCR-a sa IEEE1394 treba konverter

Ono povezivanje koje si naveo ( na kameri nemas AV-analogni izlaz ) vec verovatno digitalni nije ti ni potreban konverter prema kompu sa IEEE1394 vec odgovarajuci kabl.

Samo pod uslovom da imas digitalni ulaz u kameru, onda ti treba konverter prema VCR-u.
Dakle kamera koja ima anlogni ulaz i digitalni izlaz sluzi kao konverter koji si spominjao u ranijem postu i jedino se tako moze prikljuciti da odradjuje posao bez dodatnog konvertera koji i nije tako jeftin kao sto si i mogao da procitas.

POZ

Ma zaboravite te kombinacije sa FireWire i externim konverterom.

Lepo uzmes neku TV karticu za 50-ak Evra i posle radish capture sa Virtual Dub 1.64.
Softwarea za obradu nikad vishe...

Zaista skupo.Ma meni radi super posao ova moja Pinnacle PCTV karta, ali cisto me je interesivalo ovo preko kamere.

pozdrav

Drunk Devil je napisao(la):
Ma zaboravite te kombinacije sa FireWire i externim konverterom.

Lepo uzmes neku TV karticu za 50-ak Evra i posle radish capture sa Virtual Dub 1.64.
Softwarea za obradu nikad vishe...

Tako je ako ima kameru kakvu ima. Inace ako signal moze da provuce preko kamere kao konverter dobija najbolji snimak. Pa niko ne bi bio lud da proizvodi konvertere kad ih vec ima na grafickim i TV karticama???

A kakvi su konverteri na TV karticama pored onoliko pasivnih elemenata i TV tjunera na samo par cm mozete misliti. Otprilike kao integrisano zvucno resenje. A ljudi ipak kupuju zvucne kartice ako im je stalo do kvalitetnog zvuka.

No za kucnu i amatersku upotrebu zadovoljava i obicna TV kartica.

POZ

Nazad
Vrh Dno