Šta je novo?

VHS to DVD

psyhomb

Čuven
Učlanjen(a)
04.08.2003
Poena
619
Koje programe vi preporucuje te za ovaj proces?
Bilo bi lepo ako je neko ovo radio, da mi da tacan spisak programa
koje je koristio. HVALA

windows movie maker,bilo koji program za capturing,imash u premier-u u vegas-u
Poz

WinDVR za grebovanje u MPEG, neki program za obradu zvuka (Sound Forge naprimer) za normalizaciju zvuka, VirtualDUB-mod za prebacivanje u DivX (preporuka 2-pass).

Tebi kao pocetniku preporucujem:

- Ulead Video studio 9
- Pinnacle Video studio 9 ili 10

narocito ovaj prvi. Oni imaju sve sto ti treba pocevsi od grebovanja analognog/digitalnog signala sa video recordera, camcodera, tunera itd, video montaze, ukoliko imas volju da savladas to, pa sve do dvd autoringa (izrade menija, poglavlja) i na kraju rezanja samog diska. Sve na jednom mestu, ne treba ti nikakav spisak.

Pri tome kvalitet je vrlo dobar i odlican (za nijansu je bolji cini mi se Ulead), a i brzina je solidna. Imas u njima i Wizarde za pocetnike itd.

Specijalizovane programe - posebno za captue, pa montazu, i ostalo ti ne savetujem..

Poz

Preporucujem ti ChrisTV za capture, a zatim Ulead DVD MovieFactory za "pravljenje" DVD-ja. Ja tu kombinaciju koristim vec duze vreme, probao sam i druga resenja, ali ovo mi daje najbolje rezultate.

Po meni taj proces konvertovanja nije tako jednostavan. Kao prvo treba ti veoma dobra TV karta ili neka graficka sa TV in-om. Treba ti veoma mnogo vremena dok nabavis programe (skines sa interneta, pozajmis od prijatelja ili kupis :d) i dok ih savladas (iako mnogo od njih je veoma jednostavno).
Lakse ti je da se obratis nekom koji to vec odavno radi. Imas dosta fotografa koji to rade. Ti im samo odneses kasetu i oni ti sve to stave na DVD a ti za to vreme malo :,,: ili :type: .
Pozdrav

Mislim da neko ko je odradio prebacivanje DVD2Divx a da ne pricam Divx2DVD
ukljucujuci i subtitle na dva jezika, kao i menu, nikako ne spada u pocetnike.

Samo sam hteo da saznam ko je imao najbolje rezultate i sa kojim programima!!!

Inace prebacivanje VHS 2 DVD sam odradio sledecim programima:

1.uiVCR - capturing
2.TMPEGnc - Video Encoding
3.Adobe DVD Encore - DVD Authoring and Burning

A za one koji su perfekcionisti
moze te dodati i software --MAGIX audio cleaning lab--
kako bi ocitili sumove iz audio file-a

Rezultati vise nego dobri!!!!

Niko mi nije dao konkretno sa kojim je programima to odradio (VHS2DVD)
pa sam pojurio to juce i nasao ovu kombinaciju, koja se pokazala kao prilicno dobra!!!

urospo je napisao(la):
Preporucujem ti ChrisTV za capture, a zatim Ulead DVD MovieFactory za "pravljenje" DVD-ja. Ja tu kombinaciju koristim vec duze vreme, probao sam i druga resenja, ali ovo mi daje najbolje rezultate.

Hvala druze na ovom odgovoru, to je ono sto sam trazio. Odradicu i tvoju kombinaciju (ChrisTVm, Ulead DVD) pa cu uporediti kvalitet.

POZDRAV I HVALA :wave:

Poslednja izmena:
Ja licno nisam imao dobra iskustva sa capture-om u nekim programima koji rade direkt capture u MPEG2 kodek. Uvek mi se nesto zezne nekada imam zvuk dobar a nekada ga nema uopste. Drugi problem je sa slikom nekada odradi dobru konverziju a nekada krs, mada to moze da bude i do mog kompa.

Elem da neduzim pricu ja sam capture radio u Vegas-u 6 i celu obradu posle (jeste da je ta obrada bila amaterska ali meni se svidelo).
Zvuk sam posle podesio kako treba sa Sound Forge-om 7.
A na kraju sam taj glomazni avi konvertovao u MPEG2 ponovo sa Vegas-om.

Nakon svega toga sam u DVD Architect-u 3 napravio DVD sa menijem i ubacio jos neke slike itd.

Posto je to sve stalo na nekih 7Gb onda sam u DVD Shrinku skratio to sve i narezao na obican DVD od 4.7Gb i sve izgleda vrlo dobro kad se pusti na TV-u.

Ovo je sve bilo dosta komplikovano i u to je utroseno dosta vremena na razna podesavanja i na malo ucenja kako se koji program koristi ali vredelo je.
Kao najbolji program za pocetnika koji i ima sve u jednom ja ti preporucujem resenje od Ulead jer sam cuo da je dosta dobar ali ga nazalost nism koristio tako da to neznam iz prve ruke.

Moze li mi neko objasniti kako da prebacim VHS u DVD?Imam program Ulead 8,TV karticu K-World Treminator.Da li je ovo dovoljno da uradim to prebacivanje.Treba mi objasnjenje kako da povezem sve to i sam postupak prebacivanja.Hvala:wave:

ja za to koristim `Ulead DVD MovieFactory` nebitno koja verzija. mozes bukvalno ako ti se zuri u jednom prolazu da uradis capture i kompresiju, tako da ti za 1h video snimka treba 1h capture i kompresije i 10-tak minuta za snimanje na DVD. Naravno poseduje i dva prelaza u kompresiji gde je slika mnogo bolja. Mozes da napravis meni` ubacujes vise video fajlova montiras itd... Sa kvalitetom sa zadovoljan, VHS izgleda odlicno ako se na DVD kompresuje 1:30h a dosta dobro ako je do 2h sa dva prelaza. DV video je takodje podrzan.
jedino sto program nije besplatan

Na VHS Player/Recorder, spojiš scart, u TV karticu chinch Video out (znači, kabal scart-chinch).
Ne znam kakav je audio in kod tebe na toj TV karti, predpostavljam da je bananica, tako da ti treba Adapter sa 2x chinch na 3.5mm (banana). Ako nemaš audio in na Tv karti, ubodeš direktno na ploču.
WinDVR3 za capture i posle TMPGEnc DVD Author, npr. ;)

Pošto niko od vas ne pominje koja je minimalna konfiguracija za pravljenje VHS2DVD, pitao bih vas da li postoji mogućnost takve obrade na P3 1300Mhz ili može da se dokupi neka "video kartica"... sećam se da je ranije bio neki DX50 ili tako nešto...

Ideje?

1.neoSTUDIO - capturing
2.TMPGEnc XPress - Video Encoding
3.TMPGEnc DVD Author - DVD Authoring

Ja koristim TMPGEnc XPress sa filterom deinterlace i kada treba cut/edit ali nisam uspeo da dobije 100% isti snimak kao original sa VHS-a.
Kartica je ALL-IN-Wonder 9000.

Vidim, još niko nije odgovorio na pitanje kako i da li može obrada sa P3...

A evo još jedno pitanje:

DA LI POSTOJI NAČIN da se VHS snimak prebaci na HDD ako nemam TV karticu..
Dakle, da li postoji neki "adapter" da se analogni signal priključi na IEEE 1394 port...
Ili, šta da se dokupi, najjevtinije, a da opet dobro uradi posao?

Poslednja izmena:
Za prebacivanje ti je po mom misljenju dovoljna i takva konfa. Mozda granica, ali mislim da je dovoljna. Potrebno je veci RAM i veci HDD.

Najeftinije ti je TV kartica. Postoji opcija sa Grafickom koja ima VIVO (ulaz - izlaz).
Adapteri ne postoje.

Branko x koju rezoluciju koristis kad editujes tj na edit kartici ( ulead video studio 9 ) i koju vrstu file-ova mpeg ili avi. Ja radim capture u avi i on mi daje 720 x 576 ali mi posle kad predjem na edit karticu u project properties daje mogucnost da biram izmedju avi i mpeg fileova i daje mi razne vrste rezolucija a za avi cak i 800 x 600 ... E sad to me malo zbunjuje ... Sta treba da izaberem za project properties na edit kartici avi ili mpeg2 i koju rezoluciju? Posle kad izvozim on mi nudi maksimalnih 720 x 576 za dvd

Verujem da je WinDVR jedan od najboljih, i meni se cini.

Ipak, ne daje mi nikako zvuk. Nemam nikakvu opciju da izaberem source!!! Imam prazan prostor ali mi ne daje u padajucem meniju nista.

Ok, dobio sam zvuk, ali je los. Kada kazem los znaci da se ima oscilacije u jednakom vremenskom intervalu.
Da li je to moguce normalizovati i kako?

Jesi probao s nekom drugom zvuchnom ?

Ne imam samo itegrusu. To je znaci.

Pozdrav svima, uzpeo.

Nazad
Vrh Dno