Šta je novo?

VHS to DVD pitanja

mhackers

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2005
Poena
304
Imam "Asus P7131 My Cinema" TV-FM kartu i na njoj ulaz za 3 cinca (video, l i r audio). Na mom video playeru (nije rekorder) nemam skart, ali imam ulaz za cinceve ( audio i video out i in ). Imam kablove (koji imaju cinceve muske na obe strane). Mogu audio da povezem sa playerom (ali samo imam jedan izlaz iz playera za audio), a to ne valja. Da li da uznem od zeta player (VHS) sa skartom i da ubodem na jednom kraju skart u player(VHS) a na drugu stranu video u TV karticu, a audio da konvertujem (l i r) u jednu stereo bananicu i da ga roknem u audio in na zvucnoj?
Predlozi, sta je najbolje... :wall: :wall: :wall: :wall:

Немој zeta-player, крш су обично. Убоди само један аудио канал и сними као моно... Ионако ти плејер није стерео...

mhackers je napisao(la):
Na mom video playeru (nije rekorder)...

Pise se rikorder, a ne rekorder kako si ti napisao. 😉

Pozdrav. :wave:

@Mitrowsky:
nisam bas razumeo tvoj odgovor najbolje. Da li da koristim moj player (VHS) koji nema skart nego samo 2 cinca ili je slika preko skarta bolja?

Uspeo sam preko Nero Vision Express-a. Radi sve super, ima mikion efekata i dzidza midza. Ali imam veliki broj propustenih (droped) frejmova. Kazite mi koja rezolucija je najbolja (352 x 576 ili 704 x 576 ili 720 x 576), jer ne znam koja je rezolucija VHS-a (mislim da je 352 x 576). I nije mi jasno za composite input koji video format da stavim. Ponudjeni su neke vrste NTSC-a, PAL-a i SECAM-a. Ja stavio na pal-b, pa ce da vidimo.

U pravu si treba da postavis na PAL B i to sljaka. Rezolucija koja bi najbolja bila je 720X576 a ako ne moze da postignes tu rezoluciju onda 352X288 (pola predhodne). Ja sam isprobavanjem nasao licni kompromis i stavljam na rezoluciju 720X576, mpeg1, video kvalitet 1000 a bitrate 7000Kbps. Isprobavaj i samo snimaj.

Twi$teR je napisao(la):
Pise se rikorder, a ne rekorder kako si ti napisao. 😉

Pozdrav. :wave:

Ako je to uopste od znacaja za ovo sto covek pita.Pita konkretno i svi ga razumemo i onda se javi profesor engleskog!
Epa nece bas biti.Verovatno si vec video i cuo skracenicu ,,REC,, pa otud se pise RECORDER,a cita rikorder!

proki je napisao(la):
Verovatno si vec video i cuo skracenicu ,,REC,, pa otud se pise RECORDER,a cita rikorder!

Ne, cekao sam da mi ti kazes. :beat: RECORDER se pravilno pise na engleskom, dok se na srpskom pravilno pise i cita rikorder, a ne rekorder. U ostalom sta ja tebi uopste imam da se pravdam.

malac1971 je napisao(la):
U pravu si treba da postavis na PAL B i to sljaka. Rezolucija koja bi najbolja bila je 720X576 a ako ne moze da postignes tu rezoluciju onda 352X288 (pola predhodne).
Pola DVD-a je 352x576, što je DVD/2 standard...

kolko me smara to za gram. greshke, ako nemozete choveku pametno da odgovorite nemojte ni da ga ispravljate!

Poslednja izmena:
Znate li neki program koje snima kako treba. Na Virtual DUB mi zakove i nista...
Imam Nero vision Express i u njemu se moze sve uraditi. Problem je ako kaseta ima neke prekide (losa traka) on tu prekine da snima i usere stvari. Koji program ce da snima non stop?
Poz

Nazad
Vrh Dno