Šta je novo?

VHS kasetu na VCD

Adi

Čuven
Učlanjen(a)
10.02.2003
Poena
619
Zelim da prebacim neke video kasete na VCD a kasnije i na DVD kada nabavim rezac. Ah samo jos malo da pojeftini i da ga ubrzaju pa onda!
Molim da mi neko ko ima zivaca objasni kako bih to uradio i dali mi treba neka posebna kartica za to da ubacim VHS snimak u racunar, i ako treba koja je to i koja je kvalitetna da ne bacam pare na los kvalitet.

Adi type;

Ja imam MIRO PINNACLE pctv pro TV karticu,ja sam sa videa skidao tako sto sam znaci normalno antenu od tv-a prikacio na karticu u kucistu,nasao sam kanal videa na tv kartici,i zatim snimio to sto mi treba,posle mozes jos da kompresujes i doradjujes po zelji.

Posao ce ti odraditi bilo koja tv tuner kartica, ili VIVO graficka. Ti vidi sta ti vise treba: tuner ili nova graficka.

dane26 je napisao(la):
Ja imam MIRO PINNACLE pctv pro TV karticu,ja sam sa videa skidao tako sto sam znaci normalno antenu od tv-a prikacio na karticu u kucistu,nasao sam kanal videa na tv kartici,i zatim snimio to sto mi treba,posle mozes jos da kompresujes i doradjujes po zelji.

Odlična metoda de se ionako nekvalitetan VHS signal još više pokvari!

Nikako na antenski ulaz! Na 'composite in' se to radi.
Poslužiće bilo koja VIVO ili TV kartica. A vidim da je Leadtek izbacio capture karticu bez tunera, to mora da je oko 20 evra...

Sa PCTV se dobija software sa kojim se skida i reže na CD u VCD formatu. A može i Win DVR. A o doradi je bilo reči i na ovom forumu - svakako preopširna tema i nije za početnike.

Da slazem se, ali ja zelim sacuvati neke VHS snimke na CD i ustvari zelim titlovati neke VHS kasete a na znam ni jedan bolji nacin od DVX titlovanje, eto zbog toga je sve to, ako neko zna bolji metod neka mi javi.

Hvala!!!!!!!!!!!!!! ctp;

Adi je napisao(la):
ako neko zna bolji metod neka mi javi.
pa lepo ti kaze p'jani djavo ;)
nemoj da vezujes na rf (antenski) nego na kompozitni.

Hvala ljudi, siguran sam da cu imati uspeha pored ovakve plejade pomocnika, ako nesto zakaze, ah, javljam se ponovo, verovatno i zbog programa za kompresiju i ko zna sta jos! cheers

Adi je napisao(la):
Da slazem se, ali ja zelim sacuvati neke VHS snimke na CD i ustvari zelim titlovati neke VHS kasete a na znam ni jedan bolji nacin od DVX titlovanje, eto zbog toga je sve to, ako neko zna bolji metod neka mi javi.
Hvala!!!!!!!!!!!!!! ctp;
Opet moram da zakeram :D \
A što bi se patio prebacivanjem VHS traka, pa još i sa titlovima? Ako su u pitanju filmovi, to je totalno besmisleno. Sa VHS-a nikada nećeš dobiti neki kvalitet ni blizu DVD-a, pa ni Divx-a, a Možeš nabaviti sijaset naslova za siću.
Jedino ako imaš neke retke snimke, privatne stvari i slično vredi. A šta tu ima da se titluje? Možeš dodati neke natpise sa Ulead Studio i sličnim programima na primer, pa čak i sa Virtual Dub-om.

Drunk Devil je napisao(la):
...

Opet moram da zakeram :D \
A što bi se patio prebacivanjem VHS traka, pa još i sa titlovima? Ako su u pitanju filmovi, to je totalno besmisleno. Sa VHS-a nikada nećeš dobiti neki kvalitet ni blizu DVD-a, pa ni Divx-a, a Možeš nabaviti sijaset naslova za siću.
Jedino ako imaš neke retke snimke, privatne stvari i slično vredi. A šta tu ima da se titluje? Možeš dodati neke natpise sa Ulead Studio i sličnim programima na primer, pa čak i sa Virtual Dub-om.

Da, potpuno si u pravu, ali da te stvari imam na DVD nebi to nikada radio. A takodje se radi o kasetama koje se nemogu nabaviti ovde a moram ih titlovati za jedan odredjeni krug ljudi! Tako ako ti padne nesto bolje na pamet javi, ali ja ne vidim drugu mogucnost zbog specificnosti zahteva koji imam u svom slucaju.
cheers

Adi je napisao(la):
...

Da, potpuno si u pravu, ali da te stvari imam na DVD nebi to nikada radio. A takodje se radi o kasetama koje se nemogu nabaviti ovde a moram ih titlovati za jedan odredjeni krug ljudi! Tako ako ti padne nesto bolje na pamet javi, ali ja ne vidim drugu mogucnost zbog specificnosti zahteva koji imam u svom slucaju.
cheers
Malo konkretnosti: AVI2VCD (link)

andjelkoyu je napisao(la):
...
To je stvarno nesto konkretno. Izgleda da su napolju ljudi voljniji da pomognu nego kod nas. Ah, da sreca pa dobro baratam Engleskim inace... type;

Malo konkretnosti: AVI2VCD (link)

Adi, a da ti nama lepo kazesh shta je to shto hocesh da titlujesh ? pretpostavljam da su neki filmovi, koji su ?

Ovo je forum ovde, a stalno se pojavljuju ljudi, koji traže neke vodiče, kompletna uputstva za neki problem, koji jako često i ne opišu kako treba.

Sve ima svoje granice - može se dati savet, može se dati jako duuug savet, ali ne očekujte da razmišljamo umesto vas, da tražimo po Net-u umesto vas.

Ubacivanje titlova u video zahteva rad sa više programa, frameserving, sinhronizaciju istih itd.

Stvar se može uraditi i glupavo, sa višestrukom kompresijom, što je gubljenje vremena i degradacija kvaliteta.

Za titlovanje bez original titla (znači za unošenje i teksta i vremena) je svakako najbolji Subtitle Translator - ime ne ukazuje na to, ali se sa tim programom najlakše ubacuju vremena titlova.

Vrh Dno