Šta je novo?

VHS->DVD i izbor kartice

centaur

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
319
Treba da prebacim 10-ak video kaseta na dvd-ove (bez neke obrade, montaze i sl.)

Kod prijatelja imam na raspolaganju MS TV Anywhere a ja sam planirao u skorije vreme (nezavisno od ovog prebacivanja) kupovinu neke USB mini kartice (recimo msi vox) koja bi imala tv tuner i mogla da prebacuje 720x480.

Prvo pitanje: posto sam kvalitet vhs-a nije neki, da li je OK da snimim 2 (neke su i puna 3) sata po dvd-u ?

Drugo: Da li bi MSI Vox bio dovoljan za ovo prebacivanje, ili da to odradim sa TV Anuwhere, ili predlazete nesto trece ?
:wave:

Da bi mogao da koristiš USB za capture, treba da imaš brzu mašinu, min 2GHz, za punu Pal rezoluciju.

ikap je napisao(la):
Da bi mogao da koristiš USB za capture, treba da imaš brzu mašinu, min 2GHz, za punu Pal rezoluciju.

Da li bi to mogao da odradi Centrino 1.4/512ram (pitam posto sam sa istim preko 1394 vec prebacivao neke mini dv kasete, a firewire cini mi se ima nesto malo manji protok ? :smash:

1.4 i 512 ce ti biti dovoljni za posao. 1394 je brzi od USB2.0, ali koliko mi je poznato na trzistu nema TV tuner-a sa Firewire out-om. MSI VOX ti nece pruziti zadovoljavajuc kvalitet.

mihailo je napisao(la):
MSI VOX ti nece pruziti zadovoljavajuc kvalitet.
..ali za snimak sa VHS-a koji i nije neki kvalitet ce valjda biti dovoljno ?

Sta je tvoja preporuka (mada mi se MSI mLogo svidja jer je mali :d )

mihailo je napisao(la):
1394 je brzi od USB2.0
Zar nije 1394 - 400 Mb/s, a USB2.0 - 480 Mb/s ? ;)

Jeste Firewire je 400 a usb2 480...ali usb2 ne moze da odrzi taj transfer rate kao IEEE standard...zato ce Firewire jos dugo biti izbor za dv kamere

Imam win XP,atlon 2400,256mbi i MSI VOX2 USB.
MSI mi je dao dobar rezultat, spasio sam moje VHS kasete odnosno dobio sam isti kvalitet snimka(ne gori od originala),
mada priznajem da nisam probao nijedan drugi tv tjuner.
Probao sam razne programe za capturing,medjutim najbolji se pokazao Virtual VCR ili Virtual Dub,
ali oba u variujanti sa pegasus pic video mjpeg codecom.
Imao sam vrlo lose VHS kasete uz gubitak i do 4% frejmova.Od loseg VHS-a se ne moze dobiti dobar,ali
se moze dobiti skoro identican rezultat.
Treba paziti na sinhronizaciju slike i zvuka.Zbog gubitka puno frejmova se "razidju" ton i slika
i zato u Virtual VCR-u treba u AV sync treba cekirati resample audio dynamically ili koristiti
"Virtual Dub VCR+SYNC" i pored toga je preporucljivo raditi fajlove ne duze od 10-15 minuta.
Ako je VHS kaseta jako dobrog kvaliteta,ne dolazi do gubitka sinhronizacije.
2 sata po DVD-u je standard i to je OK.
NTSC se radi u rezoluciji 720-480, a PAL sistem je 720-576.
Imam Panasonic Mini DV kamkorder i koristim bez problema Firewire.Moj kolega ima Samsung i preko USB 2
je imao problema pa i on koristi Firewire.

pctv tj pinnacle

imam i sasvim mi ok radi upravo to o cemu pricas.

Za kucnu upotrebu savrsen.
U realtime-u, puna rezolucuja, dvd kvalitet (mpeg2).
moze se podesavati bit rate i na vise. Mogu i drugi kvaliteti...

SC

E ja sa All-in-Wonderom snimam iz orginalnog ATi softwera. Sve ostalo je ispoljilo neke bug-ove uglavnom sa tonom ili seckanjem. Najbolja stvar je shto ima tzv. VideoSoap koji prosto ochisti sneg.

Sad me jedino zanima kako da ga lepo obradim...probao sam Ulead VideoStudio 8 i chini mi se ok. samo ima tu mnogo posla...VHS je od 180 min....pun od kraja do kraja...i to neka svadba od pre 15 god. sa relativno loshijim snimkom...i tonom. Zadovoljan sam kako uspevam da izvuchem sliku u sa Mpeg setovanjima za DVD kvalitet(sve na High..sem zvuka koji je ostao na 128k a mpeg je od 6-8max Mbps-a u najvecoj rezoluciji. Sad me malo tripuje shto na 19" monirou u full screen-u sa default rezolucijom 12x10(short zapis) to ne izgleda bash taliko dobro...Jedino se vidi da Video Soap odradjue posao...koje se moze ukljuchiti i do 4 filtera...combo 1 ili 2, despektle..(ne mogu da primetim efekat ali mislim da je taj bitan za sneg), soft fokus, sarpen.

Sad jedino da se trazim neki dobar soft za DVD autoring. i shto cu ovo gore najverovatnije da pakujem na 2 DVD..ili jedan DVD DL...e to pioneer 107D ne moze...al' snaci cu se. ..Mozda mi i legne jedan NEC 3540A...?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno