Šta je novo?

VGA-TV sta moze biti problem?

Filipenko666

Cenjen
Učlanjen(a)
03.11.2009
Poena
169
Imam Radeon series 9000 koja ima tvout od 7 pina. Imam svhs kabl od 4 pina koji fizicki pase. Na tv aparatu je SCART koji ima cinc video i s-video 4 pin. Kad ubodem svhs kabl (4 na 4) slika je dobra ali crno-bela bez obzira na to koji je PAL. Kad ubodem drugi kabl: svideo prebacuje na cinc, pa na cinc ulaz SCART slika ima boju ali je dosta losija. Probao sam i neku drugu video karticu koja ima cisto 4 pin a ne 7 pina svideo kao i drugi TV ali je potpuno ista situacija. Dali je ovde problem u svhs kablu (2+2 pina) ili u SCART jer na cincu daje boju na svhs ne daje. Ima li ko sugestiju kako da resim misteriju i sta prvo da menjam i probam?

HVALA

ja sam crno belu sliku dobijao na tv kada mi je bio neodgovarajuci standard odabran.
vidi ako na tv imas ntsc da prebacis pa probas tako.

mada opet, mozda je kod tebe nesto drugo u pitanju

U ATI controleru treba menjati standard, mada, jednom mi se desilo, da iz nemam pojma kog razloga, takodje u ATI Control Panelu slajder za SATURATION bio na 0 (nula) i da je slika zbog toga bila crno-bela.... vracanjem slajdera na 100 se i boja pojavila normalno...

Napominjem da se sa tim podesavanjima ranije nisam igrao, zato mi nije ni jasno kako se "samo" prebacilo na nulu, ali se secam da sam se mucio i mucio dok nisam skontao u cemu je fora.

turbo

Nazad
Vrh Dno