Šta je novo?

Vga problem 4850

• Začetnik teme Začetnik teme aca85
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

aca85

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2008
Poena
319
Znaci pisem vec po xyz-ti put ali ovog puta imam malo vise ideje o cemu se radi.
znaci ukratko,igre mi jendostavno crash-uju...i cuje se jedan dugi i 2 kratka beep-a.

Na svim ostalim foruimam ljudi kazu da je do coolera i pregrejavanja i voltaze VGA katice,pa ima smisla.
(i ne,sve ostale komponente su ok i nema zaostalih drajevra itd,itd).

Uzeo sam RT 2.2.4 da bi gledao performance vga tokom igranja (cpu,hdd ,mem sve je ok tokom igara) a temp vga ono skoci 90*c...jes da imam samo 2 igre instalirane atm. E sad,ne mogu nikako da skontam Voltaze kartice...evo i Screenshot ,znaci selektirao sam VT1103 itd,ali mi se u onom meniju uopste ne pojavljuje Voltage Controler !?!?! to me zabrinulo...kao da ga ni nemam o.0 ???

Ima neko ideju?

Edit : ok,skinuo sam i Everest..pa cu da vidim dal mogu sa njim da ocitam

Poslednja izmena:
Jesi probao ti to malo da izduvas, mozda je cooler na grafici vec pun prasine pa vazduh slabo struji. Sama voltaza nebi trebalo da te zanima ako nisi sam nista cackao jer je default svakako. Samo posmatraj temp. Ako treba, otvori malo kuciste, vidi dali ce i onda da pucaju igre pa javi sta si uradio 😉

Ja sam imao slicnu situaciju pre neki dan... Vent na grafici mi je uhvatio zicu od ventilatora na stranici pa se zaglavio naravno. Grafika mi je 3 dana radila pasivno skroz i sve je bilo ok dok nisam pustio igru neku a onda reset i neki zvuk ploce.

Probacu malo kasnije...

nego evo ga Sensor Log od Everesta... samo ono najbitnije...pa bih hteo da cujem par misljenja...ovo je znaci Full Load ,sa 20-tak min igranja.

Mislim,kako god...Temp GPU -a sa prevelike...

Prilozi

• Untitled-1.webp
    Untitled-1.webp
    58.2 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
To je najvece sr... od kulera, ja sam ga skinuo i stavio acelero l2 pro, em hladnija, em se ne cuje.

Sutra cu uzeti od drugara pa videti...mada neverujem da ce drasticno poboljsati stvar...
a za now kuler,pa ono,ako je 10+Evra neisplati mi se kupiti...a Acelero,ja nigde po NS-u nisam video.

Nije 86 C tako velika temp... jedino je memara na kriticnoj granici. Neke karte rade na 95C stabilno celo vreme (kao npr. moja).
Ali ti pokusaj zamenom paste, mozes dobiti samo nize temperature, nista vise.

Ewo znaci bio kod drugara.
I stavili novi pastu ,neznam oznaku,ali on je tu dobio uz svoju GW 4870...tako da verujem da je dobra.
I jos smo stavili njegov kuler ,nekako...na moju i testirali,i max temp je ovog puta bila 86 u full load...ali opet,to je previse visoka...e jedino kad samo otvorili kuciste i prozor (kuciste je ispod prozora) e onda se smanjila na 70 u Full load,ali smo morali obuci kapute i jakne 😛

Misljenja ?

tako se ponasala i moja 3870 i ubrzo posle tog je otisla u vecna lovista...nadam se da kod tebe nece biti isti slucaj

Kazu da nada pocinje u tami,a tamo se i zarsava - riddick ^^
Tako da mislim da cu ja ipak pazariti novu vga...i pokusati uvaliti ovu nekome ^^

To bolje da nisi ovde govorio jer u krajnjem slucaju niko ne voli tako nesto a ni tebi nebi bilo prijatno da ti neko uvali nesto na samrti.
Pitanje je sta se desava s tom kartom, je mi nikako nije jasno da tolike temp ima. Imam 20c nize temp, bukvalno. I vise. Imas problem sa pregrevanjem definitivno

Hahaha...sala ofc ^^
Graficku stavljam medju 2 cigle i vracam im u radnju 😛

Iskreno,vise neznam ni ja,niko u stvari.Chudo od tehnologije izgleda...

Nazad
Vrh Dno