Šta je novo?

[VGA] MSI 4830 OC

@Pike
jos samo da nam povezes tvoj post sa nazivom thread-a...

Inace posto nema MSI & ASUS-a po normalnim cenama samo
da obavestim da zato ima XFX-a HD4830 ... cena pristojna (za dlaku bolja nego MSI)

Reci javno koja cifra, a meni tajno na pm gde :).

Ja odma' otisao kod JoKe na sajt i nije razocarao ni ovog puta, ima u cenovniku cena. ~107e. Nisam ocekivao XFX tako brzo kod nas, thanx za info Tarmi ;)

Povezan je sa predhodna dva posta, a pitanje je upuceno Prostreetu. Ako ne razumes nemoj se ni truditi.

Primeceno je (a bez ikakvog truda) da si u svakoj temi gde se spominje ATi
aktivan sa postovima koji nemaju nikakvu upotrebnu vrednost ...

Sto se tice javne cene za XFX -a to ne mogu da kazem tacno jer svaki prodavac formira svoju cenu ... ali je tu negde oko 100 i kusur evra

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Primeceno je (a bez ikakvog truda) da si u svakoj temi gde se spominje ATi
aktivan sa postovima koji nemaju nikakvu upotrebnu vrednost ...

Sto se tice javne cene za XFX -a to ne mogu da kazem tacno jer svaki prodavac formira svoju cenu ... ali je tu negde oko 100 i kusur evra

Niko te ne bije po usima da ih citas. Zaobidji me kao sto cu ja tebe. Imas ignore listu znas, umesto da me smaras.

Ne znam odakle, ali sam u potpunosti siguran da josh uvek XFX-a nema kod dobavljaca, bar ga juche i danas nije bilo, ali zato imam uvid u cene koje ce biti, i nisam optimista da ce biti tako kako kazes.

Grafika izgleda kao ZMAJ, pa ce to i kostati nesto vise!

http://www.xfxforce.com/ecms.ashx/f44a964c-4169-483a-bb6b-0fde816f0ffb/GraphicCardModels/HD4850HD485XYDF3354x312.jpg

XFX 4830 - 107e
XFX 4850 - 142e
Izvod iz jednog maloprodajnog cenovnika...

Da, kod mrava :smoke:.
Cenima da je i dobar overkloker, da ga hebem, mora da dodje do 700MHz za Gpu i 1000MHz za memoriju...

Evo nekih oc dostignuca, nice...
http://forums.techpowerup.com/showthread.php?p=1172829#post1172829
Ne gledajte 3DMark, lik ima Athlon X2 ;).
700/1050 stable, nije lose.

Trazim vec nedelju i vise dana, neku polovnu 8800GT za ispod 90e, nema nidje, kapiram da ce ova XFX od 107 evra biti moja...
Ne znam bas koliko je jaka za 1680x1050 rezoluciju, no nebitno, nesto cu i na 1440x900 igrati.

Poslednja izmena:
zamisli tek da si presao na intela...recimo tvoja kuma i 2x4830 su verovatno oko 30% sporiji nego neki e8400 i 2x4830...

i za te pare J&W nije nikome konkurencija, sasvim prosecna ploca od 80-90e koja kosta 120e...Imas DFI lanparty t2rs turbo za manje para, a ploce ne mogu da se porede...

Pa dobro znam to, ali za cenu E8400, ja mogu da dobijem tri Kume! :D

Ovako potpuno si u pravu sto se ploce tice, ne zalicem se ja na hardware tako lako, zato sam naisao na ovo :-devil-::

http://www.dfi.com/portal/CM/cmprod...g=false&action=e&windowstate=normal&mode=view

Direktan klik na sliku: http://img.lanparty.tw/Upload/CatalogElement/DK 790GX-M2RS.jpg

A ima i onaj DFI sa jednim obicnim PCI slotom, sto je meni sasvim dovoljno on je kao sto napisase ljudi 113 evra.
Samo onaj sa gornjeg linka mi je nekako skroz opravan! :)

Poslednja izmena:
Da, kod mrava :smoke:.
Cenima da je i dobar overkloker, da ga hebem, mora da dodje do 700MHz za Gpu i 1000MHz za memoriju...

Evo nekih oc dostignuca, nice...
http://forums.techpowerup.com/showthread.php?p=1172829#post1172829
Ne gledajte 3DMark, lik ima Athlon X2 ;).
700/1050 stable, nije lose.

Trazim vec nedelju i vise dana, neku polovnu 8800GT za ispod 90e, nema nidje, kapiram da ce ova XFX od 107 evra biti moja...
Ne znam bas koliko je jaka za 1680x1050 rezoluciju, no nebitno, nesto cu i na 1440x900 igrati.
Ovaj XFX je kao stvoren za illidan-a :d On i njegova zelja za crnim PCB-om :)
:wave:

Stigao XFX za nekih 10400. :)
Meni sutra stize Asus.

Stigao Asus 4830 i trenutno je drzim na 730/2100. GTA IV i FEAR 2 demo rade savrseno na ovim taktovima, ATI Tool ne prijavljuje nikakve anomalije vise od 5 minuta. Poigracu se jos malo kolokovanjem, pa javljam koji je max ovog primerka. Ono sto sam primetio je da sa ovom kartom GTA IV radi bukvalno isto kao i sa 4870 koju sam imao, dok je FEAR 2 demo zakucan na 60 fps-a, uz 2-3 pada na 35-40.

Meni bi trebalo da stigne iChill 8800GT 512MB, pa kad je budem nagruvao, bas me zanima koliko je brza/sporija od tvoje klokovane 4380 :).

Stigao Asus 4830 i trenutno je drzim na 730/2100. GTA IV i FEAR 2 demo rade savrseno na ovim taktovima, ATI Tool ne prijavljuje nikakve anomalije vise od 5 minuta. Poigracu se jos malo kolokovanjem, pa javljam koji je max ovog primerka. Ono sto sam primetio je da sa ovom kartom GTA IV radi bukvalno isto kao i sa 4870 koju sam imao, dok je FEAR 2 demo zakucan na 60 fps-a, uz 2-3 pada na 35-40.
Odlicno. Ja nisam je terao preko 650 za GPU iako se videlo da kartica moze znatno vise.

Karta prolazi 3DMark Vantage i ATI Tool bez anomalija na 740/2060. Igre nisam probao.

edit: smanjio sam memoriju jer se nenormalno greje. U zatvorenom kucistu, sa dodatnom osmicom koja duva u kartu, memorija u ATI Tool-u i 3DMark-u ide do 92C, dok za gpu koji je na 740 ne prelazi 80. U leru na 740/2060 temperatura je 50-62.

Poslednja izmena:
A shta je razlika izmedju 4830 i 50 ?? Jel 4850 ima samo vishe clockove ili ima josh nekih razlika ??

Nisam ja mungos pa da me neko preko noci obrlati :).
Uostalom, pa jel vidis da je 4830 furuna :p.

Dobijam iChill 8800GT 512MB po neverovatno maloj ceni, vise od 20e jeftinije nego onaj XFX u atom-u ;).
Taj XFX mi je bio prva opcija, dok mi ovo nije naletelo :).

Pa reci sta je bolja opcija za mene trenutno ;).

Dobro posteno 20 evra manja cena nije za bacanje! :)

Hehehe, pa nisam ti ja rekao furunu da kupujes ima i onih koje su ladne ko led!

Nek neko (ako moze) edituje CCC OD da drajver vidi klok GPU-a preko 700mhz post ja neznam.MSI moze na 720/2200 stabilno ,ali drajveri ne podrzavaju to kad se edituje bios preko vrednosti u CCC OD preko 700 mhz.Ima opcija za edit preko RBA, ali nemogu da skontam kako posto kad bilo sta promenim, drajver kaze da imam hardver koji nije podrzan od strane drajvera.Na slici je maksimum koji sam uspeo da dobijem(stabilno).Karta ide do 58C pri max load-u.:wave:

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    171.9 KB · Pregleda: 71
@ spaad
Karticu klokuj sa Riva tuner-om npr. - meni sa Catalyst 8.12 drajverima nece ni da prihvati frekfencije koje izaberem...vrati na default
Mislim da max clock iz CCC-a nema veze sa samim programom CCC vec sa bios-om kartice.
Znam da kad sam menjao bios (stelovao brzinu ventilatora) na jednoj HD4800 kartici bila i ta opcija u bios-u da se poveca limit za GPU
ali da je ati napravio tako bios (zakljucao) da se kartica ne pali uopste ako se ova opcija menja

Karta prolazi 3DMark Vantage i ATI Tool bez anomalija na 740/2060. Igre nisam probao.

edit: smanjio sam memoriju jer se nenormalno greje. U zatvorenom kucistu, sa dodatnom osmicom koja duva u kartu, memorija u ATI Tool-u i 3DMark-u ide do 92C, dok za gpu koji je na 740 ne prelazi 80. U leru na 740/2060 temperatura je 50-62.

Mislim da je MSI bolja jer je dosta hladnija...
Jajasti cooler na Microstaru radi lepo posao ... gpu je u leru 34-37 stepeni
u full loadu je tu negde oko 50 stepeni posle igranja Krize ... a na klokovima 700-2100
Prebacio sam jednu karticu (rasturio crossfire) u drugi komp da joj nadjem
maksimalne domete, pa cu tako i sa drugom da uradim ... a onda RBE i CrossFire.
Valjda ce dotle izaci i Catalyst-i 9.1 posto mi CrossFire radi sa starim 8.10 ... preko toga nece ...

Na 730-2250 mi se zamrzla kartica u Krizi ali nisam imao vremena da pogledam sta
me koci (memorija ili GPU) ...

Poslednja izmena:
Mislim da je MSI bolja jer je dosta hladnija...
Jajasti cooler na Microstaru radi lepo posao ... gpu je u leru 34-37 stepeni
u full loadu je tu negde oko 50 stepeni posle igranja Krize ... a na klokovima 700-2100
Prebacio sam jednu karticu (rasturio crossfire) u drugi komp da joj nadjem
maksimalne domete, pa cu tako i sa drugom da uradim ... a onda RBE i CrossFire.
Valjda ce dotle izaci i Catalyst-i 9.1 posto mi CrossFire radi sa starim 8.10 ... preko toga nece ...

Na 730-2250 mi se zamrzla kartica u Krizi ali nisam imao vremena da pogledam sta
me koci (memorija ili GPU) ...

Slazem se, ali Asus sam platio 10000 dinara, sto mu izadje oko 105 evra, a MSI je sada oko 130. OC potencijal slican, ali temperature nize, a skuplja 20-25 evra.
Znam da je pre 20-ak dana bila oko 105 evra, ali vise nije, nazalost.

Poslednja izmena:
Naravno ... ne treba dati 130e za MSI-ja vec sacekati novu turu pa kupiti po
100+ koji euro ... ovo sto traze 130e ... nisu blago normalni

Poslednja izmena:
Slazem se, ali Asus sam platio 10000 dinara, sto mu izadje oko 105 evra, a MSI je sada oko 130. OC potencijal slican, ali temperature nize, a skuplja 20-25 evra.
Znam da je pre 20-ak dana bila oko 105 evra, ali vise nije, nazalost.

Nemoj da gledas cene u Pinu, oni su maloumni, vec u Pakomu, konkretno za ovaj MSI, ovi u Pinu ne verujem da ce i jednu da prodaju vec mesec i po oni jedini uvek imaju MSI 4830 OC na stanju, ali je cena kao sto ti kazes maltene 130 evra, a uvek je i imaju na stanju jer niko nije lud da je kupi po toj ceni, dok u Pakom dodju po normalnoj ceni pa se razgrabe odmah i tako...

@Tarmi, ih bre taman lepo mi shljaka na 700/1000, sad' cete da me naterate da trazim maks klokove!!! :D

Msi 4830 oc = 107e :)
Izgleda da nije bas ovako

Poslednja izmena:
Bilo je dok se nisu rasprodale sve u Pakomu (ajd vise da razresimo misteriju)
I bice ponovo ako ih Pakom uveze

Nego izgubi se onaj GoranM, sa konstatacijama da treba napajanje od 100 evra i ploca od 180 evra!? :d

@Tarmi tacno tako, oni iz Pakoma da su pametni kao sto nisu, mogli bi samo sa ovim MSI 4830 OC da se izvade iz finansijske bule! :D

@Frenkyshka, evo odgovorio Tarmi, nema ih trenutno.

Nego izgubi se onaj GoranM, sa konstatacijama da treba napajanje od 100 evra i ploca od 180 evra!? :d

Pa ako idesh na Intel platformu sa CF mora X38 ili X48 plocha a najjeftinija je P5E ( mada mi se chini da je ona EOL ) koja koshta 140 €, treba ti normalan CPU da negushi CF neshto tipa E8x00 @ 4.0 GHz i naravno treba ti kvalitetno napajanje... Mozda ce CF raditi i na onom od 50 € samo je pitanje koliko dugo...

Ja sam mislio da idem na CF a pre kupovine nisam gledao testove CF P45 vs X(3)48 i jurio sam P5E ali je nigde nisam nashao pa sam uzeo P5Q-E - poshto sam video da razlika izmedju jedne kartice u PCI-E 2.0 8X i 16X nema mislio sam da je tako i sa CF ( eventualno da ima 0-5 % razlike ) ali sam se za*ebao... Razlika od 20-30 % naravno da nije zanemarljiva...

Ako nema MSI-ja, ima jos uvek XFX-a

Pa ako idesh na Intel platformu sa CF mora X38 ili X48 plocha a najjeftinija je P5E ( mada mi se chini da je ona EOL ) koja koshta 140 €, treba ti normalan CPU da negushi CF neshto tipa E8x00 @ 4.0 GHz i naravno treba ti kvalitetno napajanje... Mozda ce CF raditi i na onom od 50 € samo je pitanje koliko dugo...

Ja sam mislio da idem na CF a pre kupovine nisam gledao testove CF P45 vs X(3)48 i jurio sam P5E ali je nigde nisam nashao pa sam uzeo P5Q-E - poshto sam video da razlika izmedju jedne kartice u PCI-E 2.0 8X i 16X nema mislio sam da je tako i sa CF ( eventualno da ima 0-5 % razlike ) ali sam se za*ebao... Razlika od 20-30 % naravno da nije zanemarljiva...

Ma bre Dragon platforma je Dragon platforma! :D
Nego ja sam u stvari zahvalan GoranMu, jer sam zahvaljujuci njegovoj konstataciji o tim cenama nasao svoju buducu plocu za manje od 100 evra i otprilike napravio dalji plan za razvoj moje masine! :)

Kakvi zanemarljiva 20-30% je bas puno!

@Tarmi u pravu si za XFX izgledaju fantasticno, verovatno da i tako rade, kazi mi ko je uvoznik za njih ako nije tajna, ako je tajna onda na pm ;)

Poslednja izmena:

@Tarmi tacno tako, oni iz Pakoma da su pametni kao sto nisu, mogli bi samo sa ovim MSI 4830 OC da se izvade iz finansijske bule! :D

@Frenkyshka, evo odgovorio Tarmi, nema ih trenutno.

Ti si bre neki mnogo dobar biznismen! :) Pin i Pakom su prvenstveno veleprodaje. I jedni i drugi namerno imaju vishe cene da stite svoje komitente, a ne zato sto su glupi ili maloumni. ;)

Nazad
Vrh Dno