Šta je novo?

VGA kabl...

goranagf

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5950x / Dark Rock Pro
Matična ploča
Gigabyte B550 Aorus Pro AC
RAM
Corsair Vengeance 4x16GB 3200Mhz
GPU
ASUS GeForce RTX 4070 DUAL OC
Storage
Samsung 980Pro/Kingston A2000/2x WD Red Plus
PSU
Phantex Revolt Pro 850W
Kućište
Ms Titan II Pro
Monitor
3x Dell P2317h
Miš & tastatura
Logitech MX Keys S / MX Master 3s
Mobilni telefon
Samsung S20 Fe
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav!
Zanima me dali sam kupio neispravan kabl?
Jednom prilikom, za neka vjezbanja na faksu, mi je zatrebao VGA kabl za projektor duzine 10m, posto je tamo postojeci bio ostecen, morao sam kupiti drugi, medjutim kada sam ga skopcao nije uopste radio. U medjuvremenu sam skontao gdje je bio kvar na starom kablu, popravio da i budala negdje izgubim racun od novog kabla :wall: i nisam ga mogao vratiti.
Eh sad, primjetio sam da se taj stari i novi kabl razlikuju
(nasao sam slike na netu)
vgatovgamale.jpg

47389810.jpg

stari na sebi, uz konektore ima prosirenje (prva slika) dok ovaj drugi nema...
Dali je to razlog zasto ne funkcionise ovaj drugi kabl, ili je neko ostecenje?
Pokusavao sam ga i na projektoru i na monitoru.
U slucaju da je ispravan, za sta sluzi ako ni projektor ni monitor ne rade na njemu?:trust:

Prema tome onda je ovaj kabl neispravan...? Ako vec moze da funkcionise bez tog feritnog jezgra, onda je ovdje nesto drugo u pitanju?
A kakva je prica sto se tice duzine kabla, cuo sam da na vece duzine ne moze da radi vga kabl? Da to nije i u ovo slucaju? Mada nebi ga proizvodili da ne moze savladati tu duzinu...(10m). Sve navodi da sam dobio neispravan kabl.

Izgleda da je kupljen neispravan. Sad koliko sam te razumeo, izgubio si račun, pa od reklamacije nema ništa. Tako da sledeći put kada budeš kupovao, komponentu prvo probaj, pa onda bacaj račun, odnosno gledaj da ga ne izgubiš.Baš dosta ljudi, bar koliko sam ja primetio kada je neka sitnija kupovina, bace račun kako izađu iz radnje, ili ga uopšte ne uzmu, pa posle kad dođu kući kukaju kako ne radi.

Izgleda da sam malo otišao u off. Izvinjavam se.

Izgleda da je kupljen neispravan. Sad koliko sam te razumeo, izgubio si račun, pa od reklamacije nema ništa. Tako da sledeći put kada budeš kupovao, komponentu prvo probaj, pa onda bacaj račun, odnosno gledaj da ga ne izgubiš.Baš dosta ljudi, bar koliko sam ja primetio kada je neka sitnija kupovina, bace račun kako izađu iz radnje, ili ga uopšte ne uzmu, pa posle kad dođu kući kukaju kako ne radi.

Izgleda da sam malo otišao u off. Izvinjavam se.

Racun je bukvalno nestao, sjecam se da ga je prodavacica stavila u kesu sa kablom, dosao sam kuci, vidio da kabl ne radi, nakon toga da uzmem racun nema ga, sve zivo sam prevrnuo... 😡
Problem je bio i u kablu koji sam prije probao, slika je bila zuckasta, pomislio sam prvo mozda je star, a i cuo sam pricu da se gubi kvalitet slike kada ide kablom preko 10m. Ajde, rekoh, probaci uzeti novi, ako bude isto, vraticu kabl, medjutim taj novi ne radi nikako... Na kraju sam skontao da se na starom kablu na konnektoru iskrivila jedna nozica koja nije sjedala dobro na projektor, ispravio sam je i sve je bilo OK.
Znaci "nov" kabl mogu baciti...sta mogu, ja sam najvise kriv...
Hvala svima...pozdrav!:wave:

Nazad
Vrh Dno