Šta je novo?

VGA-HDMI kabl

Bobajakuda

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2013
Poena
240
Crkao mi je monitor pa mi treba VGA-HDMI kabl da povezem kuciste sa TV-om za prvu pomoc dok ne vidim sta cu.
Trazio sam po internetu i nigde ne mogu da nadjem da neko prodaje, tj nasao sam jednu prodavnicu koja radi online, a meni treba za sutra. Jel zna neko gde ima?
c04a39f329466e6bd8537fc8001e82ba.jpg

Ne postoji vga-hdmi kabl, samo adapteri. E sad, postoje aktivni i pasivni. Obično za hdmi-vga ili obrnute operacije je potrebno imati aktivni (sa 5v napajanjem, ovo što ti je gadafi linkovao), inače nema slike. Neki monitori/tv-ovi hoće da rade i sa pasivnim, ali da li je i tvoj tv takav...

Ovaj je iz Krusevca. [emoji16]

Zvuk mi nije potreban.

Kako ne postoje vga-hdmi kablovi. A ovo?
HDMI to VGA HD Converter 1.8 m HD Resolution HDMI Display Output Audio Cable HDMI VGA Connector Connector cord
https://s.click.aliexpress.com/e/b1BXaSjI

Nije mi jasno (slabo se razumem) ovo za pasivno i aktivno. Tv mi je Samsung F5000 i ranije dok sam imao MacMini povezao sam ga na tv sa hdmi kablom i ovom spravicom sa alija.
26de1b20575d00f841d92e6dd25b8fa1.jpg

Poslednja izmena:
Ko će znati šta to kinez prodaje pod tim kablom. Možda je neka prevara ili radi pod super-određenim uslovima, jer još pominje i audio (vga nikad nije ni prenosio audio).

Idi na kupujemprodajem, kucaj "vga na hdmi" izaberi nekog prodavca iz Beograda. Idi na aktivni konverter sa 5v napajanjem preko usb-a (tako ćeš biti siguran da će raditi, jer nemam pojma šta tvoj tv podržava). Imaš ti i ovo i u prodavnicama, Emmi npr. ali košta duplo skuplje nego po oglasima gde je oko 1000 dinara.

To ti je taj pasivni, za koji nisam siguran da će da radi.

Osim ako neko nije probao vga na hdmi na tvom tv-u, pa da ti kaže može ili ne može.

A u naslovu oglasa napisao aktivni. [emoji848]

A ovaj? Trebalo bi da je kao sto je gadafi predlozio samo sto je prodavac iz Beograda.
04dac6edbc8e0b9ee10262340ce16427.jpg

Ne znam zašto laže. :)

Tom što si linkovao audio ide verovatno preko posebne 3.5mm bananice. VGA sam nema tu opciju. Ali vodi računa, tu piše hdmi na vga, dok ja koliko vidim tebi treba vga na hdmi? Hteo bi sa računara koji ima samo VGA konekciju da prebaciš sliku na TV sa hdmi konekcijom?

Pa imam vga kablove od monitora koji je preminuo [emoji16] i hocu da povezem sa tv-om koji ima hdmi i scart prikljucke (valjda se tako zove).

Al sam ga objasnio hebo sam mu nanu. [emoji2]

Znaci is kucista ide muski vga kabl. A zvuk mi nije potreban.

Poslednja izmena:
Onda jedino što ti mogu reći jeste navedeni aktivni konverter. VGA na HDMI obavezno napomenuti prodavcu i da ima 5v usb napajanje.

Sve drugo može i ne mora da radi. Možeš da se kockaš sa 500 din i probaš VGA na HDMI pasivni (bez 5v napajanja) pa šta bude. Ako ne bude radilo, onda još 1000-1200 din za aktivni.

Jedino da sačekaš još nečije mišljenje ko je koristio pasivni adapter u toj kombinaciji koja tebi treba na nekom Samsung TV-u slične serije pa da ti kaže njegovo/njeno iskustvo, ali sa obzirom da ti treba za sutra, možda ne bude bilo predloga za to vreme.

Poslednja izmena:
Kad kazes navedeni jel mislis na ovaj poslednji sto sam linkovao ili onaj gadafijev?

Aj sad cu da pustim poruku za onaj od 500din da vidim sta ce mi reci.

Ovaj prodavac sa zadnje slike koju sam okacio prodaje i ono sto mi treba za 9€.
https://www.kupujemprodajem.com//TV...MI-Full-1080P-HDTV-adapter-71263862-oglas.htm

Ovo poslednje sada, baš baš poslednje - https://www.kupujemprodajem.com//TV...080P-HDTV-adapter-71263862-oglas.htm#photoBig

To možeš, to je ono što bi ti odgovaralo. Jedna napomena isto, kvalitet tih adaptera je upitan pa znam situacije gde rade po više meseci kako treba, a negde se kvare posle par. Tebi bi trebalo da završi posao dok ne nabaviš drugi monitor.

Brate hvala ti puno. Bas si pomogao. Ja bih kupio nesto bzv i posle kule lele. [emoji16]

Pa nzm da li cu uzimati monitor jer komp bas retko koristim, a i kuciste je staro minimum 10god + stalno se javlja onaj plavi ekran smrti tako da je bas veselo. [emoji2]

Razmislao sam neki laptop do 35.000 na cekove pa sam odustao.

Cuo sam od kolege da ima neka pijaca u Zemunu i moze da se nadje neki laptop od 20€ pa na gore, e sad koliko je to dobro ne znam. [emoji3526]

--------------------------------------------------------------------------------

@ E opet ja. Kad si rekao da moze bilo kad da se pokvari pogledao sam u radnjama i nadjoh ovo.
https://www.winwin.rs/adapter-konvertor-av-vga-na-hdmi-m-z-linkom-8618939.html
Bolje da dam malo vise i da imam garanciju. Sta mislis?

Poslednja izmena:
Nema na čemu.

Bio sam po tim pijacama tj. buvljacima i ti od 20e su super stari krševi. Ono, 15 god stari krševi koje jedva puštaju internet radio stream. Njih svakako ne uzimati.

Ima sad ovih polovnih do 150e na kupujemprodajem što donose iz Danske/Nemačke/Austrije/Švedske (otkupljeni za bagatelu ili uzeti sa reciklaže). Ima da se nađu i3/i5 druga serija, sa 4-8 giga rama, 15.6" u ok stanju. Tu jedino dodaš ssd i taj laptop ima lepo da fercera.

Jedino što ti ne mogu preporučiti nekog prodavca jer ne znam koji je iole pouzdan i koji ne valja komplet krš.

A ovi buvljaci, zemunski je ok, ali ako hoćeš hardcore varijantu i veći izbor, onda pančevački nedeljom.

Poslednja izmena:
...ili kupiš android tv box za cca 30tak e i bog da te vidi.

Nije mi isto android i windows. A ako bih dao 30€ onda mogu da dodam jos malo i da uzmem monitor. [emoji16]

@dzonihsv Izvini brate samo jos jedno pitanje. Verovatno nosi video moj poslednji editovani post. Sta mislis o ovome? Jel odgovara ovo?
https://www.winwin.rs/adapter-...a-hdmi-m-z-linkom-8618939.html
Kad rece da se adapteri lako kvare onda mi bolje da uzmem ovo sa garancijom. [emoji4]

Trebalo bi da može. Vidim ima sa strane 5v napajanje, pa cenim da je aktivni. Nisam takav "sve u jednom" adapter koristio, ali princip mi se čini istim i ne verujem da ne bi radio kako treba.

Idem danas do prodavnice pa cu da vidim sta ce mi reci prodavac. Aj javljam sta sam uradio. [emoji3526]

@Bobajakuda

Mnogo pametniji izbor od svih tih adaptera za tu matoru konfiguraciju je neka graficka sa HDMI portom za 10€ ( Nvidia GeForce 210 )

+1,a android box ti posle ostaje za tv,da lepo uživaš u fHD i jačem videu,sa kojim sumnjam da se taj metuzalem lepo provodi,zato ga preporučih.

Koja to graficka ima samo VGA?

Za 15-20e imas graficke sa HDMI i DVI izlazima.

Poslednja izmena:
Koje izlazw ima graficka u racunaru?

Mislim da je samo VGA. Nisam kuci pa ne mogu da proverim. Koliko znam graficka je integrisana.

Sad ce brat da slika i da mi posalje.

Evo:
456296d44db8dea7470240273533cfba.jpg

Poslednja izmena:
To je matora, a i za to vreme slaba konfiguracija(ploča je baš siromašna)
Tebi je najbolje da uzmeš neku polovnu polukonfiguraciju za 50e-100e.

Ili to ili da bocnes GT 610/710 za 15-20e i barem imas Digitalni izlaz, ako nista drugo.

Adapter od 1000+ din nikako.

Poslednja izmena:
E pa sad je kasno. [emoji16]
Uzeo sam onaj u ww za 1400din. Imam garanciju pa ako nesto bude miran sam.

Povezao sam i radi. Slika nije bas najcistija, tj slova su malo mutna. Kad stavim na full hd slika ne ide do kraja tv-a nego je isecena pa sam promenio na 1600x1200.
Malo sam se zeznuo jer nisam racunao da ce komp morati da bude blizu tv-a i sad moram da sedim na 1m zbog misa i tastature. [emoji3526] Videcu nekako da resim to.

Nazad
Vrh Dno