Šta je novo?

[VGA] Cooler

dzena

Slavan
Učlanjen(a)
18.07.2008
Poena
320
Dobio sam na poklon Asus 4850, single slot, graficku. Kako su, pored toga sto je graficka single slot, polomljena i dva peraja na fan-u, primoran sam da kupim VGA cooler. Vec dva dana trazim po svim radnjama i svim mogucim oglasima, ali bezuspesno. Prosto ne mogu da verujem da ne moze da se nadje neki cooler. :mad: Dajte neke ideje, gde jos da potrazim. Hvala :wave:

Vidis ovo
Asus_4850_1stor001.jpg

Ovo je jako cest model hladnjaka za Asus kartice iz 8800/48xx serija, pa bi mogao to da uzmes.

Uzeo bih da mogu da nađem. Zaista sam dosta vremena izgubio tražeći bilo kakav odgovarajući kuler. :banghead:

EDIT : Da li bi odgovarao stock kuler sa 4890?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Moram da zamenim ceo kuler, ne samo vent. Karta se, inače, mnogo greje. Poznat problem sa single slot 4850, znaš i sam. A i kad se zagreje previše je bučna.

Ne cuje se toliko, evo bas sam pre par dana ocistio jedan referentni hladnjak za 4850i bez prasine radi poprilicno dobar posao.
Podseca na referentne hladnjake za 7800GT/GTX, a oni su bili ubistveno dobri.
Pazi sad moj predlog, mozda ti se svidi, a mozda i ne.
Kupi ovo, to se sastoji iz ovog, bakar stavi na jezgro i na njega zavezi jedan 92mm/120mm, a sto se tice ostalih cipova kupi jedan od onih Arctic Cooling pakovanja pasivnih hladnjaka.

Pogledaj raspravu o 4850 referentnim i ostalim hladnjacima ovde.
Mozda ti pomogne

Poslednja izmena:
Ipak ću biti uporan još neki dan i potražiti "kultirnije" rešenje. Tj. potražiću nov/polovan aftermarket kuler. Ako neko naiđe na nešto slično, molio bih da mi javi. Hvala

Moracu da dupliram post.:)
Sta mislite, moze li CoolerMaster CoolViva Z1 sa nekim 8cm/12cm fanom da zavrsi posao?

Ja ne verujem, ali ti probaj. Poseban problem sto ce onda sav vazduh od ventilatora da ide sa druge strane kartice, tj sa one strane gde nema sta da se greje.

Poslednja dva su overkill, ostali su djubre

Hvala na predlozima. Uzeo sam od kolege sa foruma CoolViva Z1, nov. Nadam se da ce da zavrsi posao. Retko se igram, a i kad se igram, ne igram nista preterano zahtevno. Nadam se da ce i dobra provetronost kucista da utice malo na efikasnost hladjenja.

ako nakacis neki vent na njega radice super

Da da, to se podrazumeva. Ići će 8-ica, mada možda mogu da pričvrstim 12-icu.

Jel si uspeo nesto da nadjes, gde i sta? :)

Ja imam bas ovu karticu koju je Solesoslav pomenuo i taj stock cooler s tim sto ne mogu da ga kontrolisem preko RivaTunera a ne svidja mi se kako radi posao.

Kupio sam od kolege sa foruma CoolerMaster CoolViva Z1, i nakacicu na njega Arctic Cooling F8. Nisam imao vremena da montiram sve to na VGA, ali iznecu utiske cim pre.

Ok, hvala na odgovoru. Moram i ja to da uradim, nema mi druge. Ako te slucajno preteknem javicu utiske.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno