Šta je novo?

VGA 15-pinski konektor

Učlanjen(a)
24.08.2002
Poena
604
Kabl je od presavijanja ostecen, i to na mestu gde ulazi u 15-pinski konektor, pa mi monitor cesto menja boje, tako da moram da uvijem kabl da bi imao ispravnu sliku. Interesuje koliko je opipljivo da se kabl skrati za nekih 10cm i da se spoji na novi konektor (recimo da nisam los sa lemilicom :d )? Mozda nije toliko bitno, ali monitor je Hansol 710D...

Nije uopšte problem. Evo ti dole šema. Verujem da ćeš se snaći :) Ako negde zapne slobodno me kontaktiraj.

PS: Nadam se da zenski konektor nije problem.

Prilozi

• svgamonitor.gif
    svgamonitor.gif
    8.8 KB · Pregleda: 867
:) :) A sta ce mu shema ? Zar nije jednostavnije da
zalemi zice onako kako i sada stoje ? :d :d :d

Zahvat nije komplikovan, samo je potrebno malo zivaca, precizne ruke i
malo termo-buzira.

P.S. Novi VGA konektor za monitor se moze kupiti u LOGO-u

Pozdrav

Pa jeste, ali ja nekako volim da znam sta radim :)

I sta bi na kraju sa poduhvatom?

A ima li negde da se kupi VGA kabl koji sa jedne strane ima 15-pinski konektor a sa druge RGB chincheve?

Imas u Brace Ribnikara (ne znam broj, u delu blize bulevaru) Tehnotronic se zovu. Cena 400 dinara koliko se secam, dosta kvalitetan kabel sa feritom i sl. Odlicna slika....

BigBoy je napisao(la):
Imas u Brace Ribnikara (ne znam broj, u delu blize bulevaru) Tehnotronic se zovu. Cena 400 dinara koliko se secam, dosta kvalitetan kabel sa feritom i sl. Odlicna slika....
Hvala BigBoy pogledacu sutra.

Pozdrav!

2 BigBoy: Imaju, kupio i stavio (550 dinara).

2 All: Sada imam jedan problem, na standardnom kablu mi stoji da je monitor Samsung SyncMaster 757NF i stavio je drajvere za njega, a kada stavim RGB i resetujem racunar stavi mi da je Defalt Monitor i stavi mi frekvenciju osvezavanja na 60Hz iako pise da je 100Hz. U cemu je problem?

Zato što preko BNC kabla se nema razmene podataka između računara i monitora, ovo je moguće samo sa VGA kabelom. Instaliraj drajvere za monitor i trebalo bi da radi.

A ima li neko drajvere ili mozda sajt. Kada probam preko neta da nadje da mi samo Default Monitor i nista ne uradi. See attach.

illidan je napisao(la):
A ima li negde da se kupi VGA kabl koji sa jedne strane ima 15-pinski konektor a sa druge RGB chincheve?
Ima u BG-electronic-u u Bulevaru

illidan je napisao(la):
A ima li neko drajvere ili mozda sajt. Kada probam preko neta da nadje da mi samo Default Monitor i nista ne uradi. See attach.
www.samsung.com Probaj oni bi trebalo da imaju

Nazad
Vrh Dno