Šta je novo?

VG 2021m i ATI 9600XT problem

ercegs

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2007
Poena
319
Imam sledeci problem. Uzeo sam navedeni monitor ( viewsonic VG 2021m), a imam graficku ATI 9600XT 128MB VIVO i ne mogu da dobijem rezoluciju koju monitor treba. Znaci optimalna rezolucija monitora je 1400x1050, a ja mogu maximalno da izaberem 1280x960 na 75 Hz. Kada tako podesim slova na monitoru su mutna. Da li mozete da mi kazete da li je to problem u grafickoj (znaci ona ne moze da da tu rezoluciju)? I da li postoji neko resenje ili da menjam graficku? Da li je moguce da ta graficka ne moze da podrzi tu rezoluciju?

Hvala unapred

Pozdrav

Instalacija drajvera za monitor bi ti sigurno resila problem, tj. morala bi da se pojavi njegova native rezolucija od 1400x1050. Sada ti je monitor verovatno instaliran kao Plug and Play.

Nije bio na plug and play ali nisam imao mogucnost da izaberem normalnu rezoluciju monitora. Kao sto si i rekao...instalirao sam nove drajvere i sada je sve Ok

Pozdrav

Na zalost ipak nije sve ok. Monitor radi sada na svojoj optimalnoj rezoluciji na 60Hz. Sto se tice osvezenja to je jedino sto mogu da odaberem...a na bilo kojoj drugoj rezoluciji slova su mutna, tako da je ovo jedini izbor. E sada, na ovakvoj rezoluciji slika mi treperi (kao na CRT na 60Hz). Na poslu imam TFT na 60Hz i nema treperenja, a i prijatelj mi je jedan rekao da je on terao ovako kao i ja i nije imao treperenja..Pretpostavljam da je problem do konfiguracije racunara, pa ako neko moze da mi pomogne da otkrijem sta ne valja i sta bih eventualno morao da zamenim. Konfiguracija je sledeca.

P4 2.66GHz
Ploca je neka BIOSTAR (ne znam konkretno model posto sam sada na poslu, uglavnom je sh...)
2x512MB RAM Samsung
ATI 9600XT 128MB
Napajnje: isto ne znam sada, mislim da je neko MS (ne znam koliko W).

Da li je mozda moguce da je do napajanja?

Pozdrav

Da nemas mozda TV kartu i kablovsku TV ili kablovski internet?

Da nemas mozda TV kartu i kablovsku TV ili kablovski internet?

Hehehe, a da mi kazes i koji mi je broj telefona...salim se naravno, posto imam sve sto si nabrojao. Svaka cast stvarno

Znaci imam i CABLE NET, i TV karticu koja je prikljucena na kablovsku. Nadam se da znas u cemu je problem?

Hvala ti.

Pozdrav

Poslednja izmena:
E ovako. Iskljucio sam kabl od TV kartice i treperenje je nestalo. Svaka cast, hvala na pomoci...ali...sada nemam TV karticu..Da li postoji neko resenje da sve funkcionise ALL TOGETHER?

Primetio sam da treperenje nastaje cim priblizim kabl od antene onom zadnjem panelu kucista gde su mi svi prikljucci. Da li je moguce da mozda neko uzemljenje treba popraviti, ili mozda nesto da se malo bolje izoluje?

Da li mozda mozes da mi kazes u cemu je uopste problem

Malo mozda lupam, al ***....

Pozdrav

Poslednja izmena:
Problem je u losem uzemljenju kablovske televizije ili prejakom signalu, nisam siguran tacno.
Ja sam imao slican problem, smetnje na tft monitoru kao ti na 60Hz, a imao sam i neke horizontalne linije na video ulazu TV-a kada sam koristio tv-out s graficke. Problem je nestao kada sam, da bi mogao da koristim i TV i TV-karticu, postavio jos jedan spliter na koaksijalni kabl. Verovatno je doslo do smanjivanja jacine kablovskog signala pa su i smetnej nestale, i na monitoru i na TV-u.
Bilo je postova na ovu temu, koristi search i naci ces dosta ljudi sa slicnim problemom, kao i resenjima koja su nekima od njih pomogla.

Pozrav

Nazad
Vrh Dno