Šta je novo?

VF700AlCu

NikolaT

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2006
Poena
319
Купио сам овај кулер и знам поступак монтирања, уклањања термалне пасте али само са теоријске стране, а практично се бојим да покушам пошто права на грешку немам. У продавници у којој сам купио могу да га монтирају али морам да чекам до петка пошто је момак који то ради узео одмор.

Мене знатижеља вуче да покушам, али се питам да ли могу да направим неке почетничке грешке и занима ме које поступке требам да избјегавам. Брине ме и то што немам одговарајућу опрему за уклањање термалне пасте, једино домаћу ракију мада сам чуо да и она није лоша. Може ли неко не да ме упути у сам поступак него само да ми укаже на могуће грешке и ствари које не смијем да чиним ако хоћу да све ради како треба. Некако ми жао да чекам до петка, али са друге стране ако нешто зезнем могу да се сликам.

Хвала

Montaza VF700-tke je stvarno "piece of cake".U principu skidanje stare paste i aplikacija nove je maltene identicna kao kod procesora i to je pola posla,konkretnije imas negde po forumu (ne znam gde, koristi pretrazivanje) mnogo dobar tutorial bas na toj temi.U zalmanovom uputstvu imas detaljno objasnjeno po koracima postupke tako da lakse ne moze biti.Moj predlog, nemoj da koristis Zalman thermal grease (CSL 850) iz paketa vec neku bolju pastu (ZM-STG1,AS5,AC,AA,Nanotherm PCM+,CM Nanofusion,TR Chill Factor,Nanotherm PCM+,OCZ Ultra 5+,Shin-Etsu,GEIL Copper TCP,...),ima ih mnogo i nisu mnogo skupe.Na Zalmanovom sajtu imas cak i animation kako se montira kuler,srecno i bez brige ne moze skoro nista da krene naopak😵bavezno dva puta proveri kako lezi kuler pa tek onda ukljuci masinu,ne zaboravi napajanje ventilatora.

Ma da, glavno ti je Djole rekao... Proveri dva puta kako cooler lezi i ne zaboravi da ukljucis ventilator 😉 Takodje se slazem iza pastu.
Ostalo je cista glupost i naravno mozes sam to da uradis za 10 minuta. Nemas sta da pogresis 🙂

Koliko kosta ovaj kuler

Ја сам га платио 46 КМ у Бијељини, што дође око 24 Е.

Занима ме колико је лоша ова паста која се добија уз кулер јер нисам баш убијеђен да треба да узмем неку квалитетнију, поготово ако не доноси неке значајне резултате. На нету сам тражио њен квалитет али нисам нашао нити један сајт гдје бих видио поређење.

Да ли може ракија да се користи за чишћење термалне пасте, и да ли је неко њу употребљавао.

Zavisi kakva je rakija(dzibrusa),ja preferiram da je pijem a ne da cistim predmete sa njom,greota:bottle: Najbolji ti je 100% alkohol jer ispari potpuno i ne ostavlja nikakve tragove vlage.Veruj mi ta pasta je mnogo losa,Zalman izbacio novu termalnu pastu ZM-STG1 pa potrazi nju ako si Zalmanijak,bolja je jedno 100 puta (lupio sam).

Poslednja izmena:
Да ли може ракија да се користи за чишћење термалне пасте, и да ли је неко њу употребљавао.

Može da se koristi za skidanje paste, al´ samo da ½smiri½ ruku, za sve ostalo 100% aceton(ne skidač laka za nokte) ili medicinski benzin.

Значи да узмем квалитетнију пасту. Потражићу, али ако не нађем у овој продавници онда ћу морати да употријебим Zalman па шта бог да.

Nije ni ta zalmanova losa, ja sam je privremeno koristio i x800xl aiw je na idleu 39C. (bez oc)

Ja sam platio Zalman Fatal1ty (sto je skoro isti samo Zalman Fatal1ty svetli crveno) 19 evra u madjarskoj

Ja sam platio Zalman Fatal1ty (sto je skoro isti samo Zalman Fatal1ty svetli crveno) 19 evra u madjarskoj

Па ако будеш поново ишао јави па да нам купиша пар комада. :d

Odlican cooler.
Meni je u startu spustio idle temp na 7900gt sa 51C na 44C.
Obrisao sam isoprophyl alkoholom, namazao AS5 ( dobra je i original Zalman bela pasta).
Zalepio vga hladnjake i "voziii Misko".

Ja idem u Budimpestu prekosutra, pa bi mogli nekako da se iskombinujemo 🙂!

Да ли је неко некада приликом замјене кулера успио да зезне графичку?

verovatno jeste,ako ga je strefio grom u momentu dok je montirao pa mu je ispala😀

ovak stvarno jako teshko,jedino ako nije pio i radio😀😀

verovatno jeste,ako ga je strefio grom u momentu dok je montirao pa mu je ispala😀

ovak stvarno jako teshko,jedino ako nije pio i radio😀😀

Hahaha,pusti, vidis da coveka uvatila panika, 5 dana razgovara po forumu kako da zameni kuler na grafici a nekima treba gotovo minut za to.

Hahaha,pusti, vidis da coveka uvatila panika, 5 dana razgovara po forumu kako da zameni kuler na grafici a nekima treba gotovo minut za to.

Па ја када радим нешто не журим, него провјерим сваки могући детаљ и све могућности, да не би било после кајања. Коначно сам се наканио тако да сутра мијењам кулер и пасту. Хвала свима на помоћи!:wave:

Kako je prosla operacija ?

Нисам је још обавио, јер морам да одем до апотеке и купим алкохол, и до продавнице да узмем филтере за кафу. АКо ме не буде дуже вријеме на форуму значи да сам нешто гадно зезно.:d

Да кажем да нисам успио да обавим операцију пошто сам био неприпремљен да нађем тзв. жваку умјесто термалне пасте, а која доста чврсто држи Gpu па нисам хтио да примјеним већу силу јер се бојим да бих га оштетио. Чак сам прије операције мало загријао графичку али изгледа не довољно времена, па се питам колику силу треба да примјерним и колико је теже да се уклони ова жвака пошто сам се изненадио јер само очекивао обичну пасту, а за коју сам сконтао да се врло лако уклања, али за ову жваку сам чуо све најгоре. Изгледа да ћу морати да однесем графичку у сервис.

Nemoj da nosis u servis i tamo ce ti srafcigerom odvojiti kuler od gpu-a. Nadji neki tanak i za cas se skine a "rucno" nema velike vajde. I ja sam se mucio i kad sam odneo u servis srafciger zavrsio posao za sekund.

Nemoj da nosis u servis i tamo ce ti srafcigerom odvojiti kuler od gpu-a. Nadji neki tanak i za cas se skine a "rucno" nema velike vajde. I ja sam se mucio i kad sam odneo u servis srafciger zavrsio posao za sekund.

ОК. То ћу и да урадим, мада ћу прије да пробам да уврћем сам хладњак јер би на тај начин свео могућност оштећења на минимум.

Замијених кулер са овим Zalman VF700AlCu и не могу да вјерујем температура је сада у idle 41 степен, a load највише 50. До сада је била idle 53, load 75-87, мада морам да напоменем да ми је у соби несношљива температура, тако да могу само да замислим шта ће бити зими (очекујем да idle буде 0 степени:d ).

Стварно је Zalman чудо!

Zalman, Zalman, Zalman... :Klanjanje :Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

А што се тиче саме операције уклањања, па не може бити простија. Обичам медицински алкохол 1.5 Км+газа и то је то.

Хвала свима на помоћи! Живјели!

Zalman!

Poslednja izmena:
Ziv bio 🙂 i svaka cast na odradjenoj operaciji 🙂

Svaka cast Majstore,sad je na redu zamena kulera na chipsetu i procesoru.Naravno Zalman, sta drugo ? Veliki pozdrav Бијељини.

Svaka cast Majstore,sad je na redu zamena kulera na chipsetu i procesoru.Naravno Zalman, sta drugo ? Veliki pozdrav Бијељини.

Па изгледа да је то следеће. Поздрав

Nazad
Vrh Dno