Šta je novo?

Veze provajdera ka inostranstvu

Ovaj poslednji post IPAQ-ov post bi imao smisla samo ako se ne racuna aDSL saobracaj jer generalno kod aDSL-a provajder samo rutira saobraj i daje tehnicku podrsku za kintu. Cela infrastruktura i linkovi su u stvari telekomovi. Je sezam ima oko 2500 aDSL korisnka 50 megabita za to je vise nego nemoguce. 2500 korisnika * da kazemo prosecana brzina je 400 kb/s podeljeno sa 16 (Agregacija) dobijamo 62 megabita protoka a gde je tu hosting a gde je tu dialup i ostalo. Dakle to ne pije vodu.

gde nadje bas ti 400 ?:) Ja mislim da su vise njih na 256 nego 512
uostalom to mozemo samo da nagadjamo, trebalo bi neko da iznese brojke ako STVARNO zna.

Ljudi, nemojte da racunate nikakve prosecne brzine * broj korisnika jer je to potpuno irelevantno. U telekomunikacijama postoji nesto sto se zove teorija kapaciteta i vrlo je bitna stavka pri bilo kakvoj kalkulaciji. Kada biste to videli ne bi vam uopste bilo nista jasno jer matematika nije ni malo prosta.

gde nadje bas ti 400 ?:) Ja mislim da su vise njih na 256 nego 512
uostalom to mozemo samo da nagadjamo, trebalo bi neko da iznese brojke ako STVARNO zna.

ima 3 paketa 256 512 i 768 prvog ima najvise drugog manje treceg najmanje. Tako da sam uzeo neku srenju vrednost koja naginje ka 256.

S tim što tih 2500 ne vuku istovremeno.

S tim sto je Predrag Tomic izjavio da oni imaju 10 000 adsl korisnika. Pa sve da ih je i pola od toga, da svi imaju 256kb/s pakete, da ih trenutno skida 5% (a iskustvo kaze da ih skida dosta vise u svakom trenutku)... to je 64M. Da li je sad jasno koja su besmislica oni podaci? Gde je tu dialup (SMIN), gde su korisnici sa iznajmljenim linijama, provajderi koji ne koriste BGP (ne vide se na onom linku) gde je protok za web-hosting...
Sve to vazi i za ostale provajdere, a pogotovu za sam Telekom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno