Šta je novo?

Vezao comp i tv. Sta dalje?

• Začetnik teme Začetnik teme Bokaco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Pozdrav ljudi!
Evo, napokon sam povezao comp i tv. Posto je ovaj tv stariji bila je kombinacija s-video- scart. Zvuk pustam preko stuba tako da mi nije potrebno da budzim i zvuk, ako je to uopste moguce… Graficka je gforce4mx460

E sad ide ono sto me ubija u pojam. Ako koristim samo tv, a monitor iscupam, filmove iz mpc prikazuje savrseno i nema nikakvih restrikcija sto je super ali ne mogu da se cimam oko kablova svaki put. Znaci pokusavam da drzim zajedno i monitor i tv! Razbio sam se od namestanja u driverima, ali sve sto se vidi na tv-u je desktop wallpaper. Ima li resenje da se vidi sve sto i na monitoru? Ortak mi kaze da postoji clone opcija i nesto sl. Ali ja to nigde ne nadjoh.
Taman kad sam pomislio da je mrka kapa, cacnem ja malo po opcijama player-a i u bs-playeru proradi film na overlay. Pitanje za BS: Postoji li nacin da se titlovi spuste na crnu traku i nacin da mogu da razvlacim sliku koliko ja hocu?

Posto nisam bio zadovoljan sa ovim krenuo sam ponovo na mpc gde sam umesto dx9 stavio overlay mixer i ok proradio je .Titlove sam pustio da radi ffdshow. Naravno kad sam pomislio da je sve ok, primetih da nije omogucena opcija proizvoljnog razvlacenja slike( u stvari radi donekle samo po vertikali, ali onda se format sike menja…) Ima li nacin da se ovo ispravi?

I sad ono glavno! Verujte da vas ne bih smarao vise ako znate da mi kazete bar ovo sledece: Film pusten preko overlay mixera ( u mpc-u, u bs-u je ok) ima sliku kod koje su izrazito izrazeni prelazi, kao da ima samo 5000 boja, a ne svih 16/32 miliona! Moram da naglasim da se ovi izrazeni prelazi javljaju iskljucivo na televizoru!

Hvala vam ljudi unapred, molim vas izvinite ako sam preterao!

Poslednja izmena:
Za problem sa slikom: neki playeri (MV2 sigurno, mozda jos neki) imaju opciju da film puste na sekundarnom ekranu (u tvom slucaju TV)... to sve u slucaju kada stavis DUAL VIEW (slika se proteze na dva ekrana). Postoji i opcija CLONE (slika se duplira - primarni i sekundarni imaju istu sliku). Sve se to podesava u Display properties->Advanced settings... trebalo bi tu da imas nVidia tab. Tamo nadji nView display mode i cackaj dok ne dobijes ono sto zelis...

Probaj najnovije drajvere... I koristi search... Ima gomilu tema na problem sa prevodom na Tv-u....

Sime je napisao(la):
Za problem sa slikom: neki playeri (MV2 sigurno, mozda jos neki) imaju opciju da film puste na sekundarnom ekranu (u tvom slucaju TV)... to sve u slucaju kada stavis DUAL VIEW (slika se proteze na dva ekrana). Postoji i opcija CLONE (slika se duplira - primarni i sekundarni imaju istu sliku). Sve se to podesava u Display properties->Advanced settings... trebalo bi tu da imas nVidia tab. Tamo nadji nView display mode i cackaj dok ne dobijes ono sto zelis...

Pa tu opciju imaju i ostali playeri, ali ja pokusavam da ostanem na mpc-u. Nema clone u opcijama, ali cu sada da se bacim na skidanje novih drivera, cini mi se da bi me ta opcija resila muka.

Ima li sanse da mi neko objasni zbog cega u mpc-u na overlay mixeru slika ima izrazene prelaze, tj veoma malo boja?

Nazad
Vrh Dno