Šta je novo?

vezano za Operu

zed9 je napisao(la):
Ma meni nekim cudom ne radi minimizacija kada kliknem na aktivan TAB!!
Ne mogu da verujem, ali tako je.

Sta da radim, navikavam se.. inace ovo je neka opera 8 koja je zauzimala mozda megabajt-dva kao instalacija! :)
Mozda i ne bih trebao da se zalim
:crash:

Moraš da isključiš "Show close button on each tab" i onda ćeš moći.

Version 8.00
Build 7401

Uh.. mozda sam malo i preterao, sad vidim da fajl ima 3,6 mb
al' opet nisam siguran da sam bas njega instalirao :) verovatno jesam, nego sam ja navikao na neke verzije po 10 mb pa mi je verovatno 3mb bilo jako malo :)

ali i dalje mi ne radi minimize!!! :)

Inace, razlika u verziji od 3.6MB i toj od 10-15MB je u Java Runtime bibliotekama (dakle, ako vec imas Java Runtime, onda skines samo onu od 3.6MB, nema potrebe da skidas onu od 15MB). A to Close button na tabu je prva stvar koju iskljucim, kad sam ga prvi put vidio kod verzije 8, zgrozio sam se :)

A posto imas verziju 8, skini verziju 8.50 - sada je potpuno besplatna.

e, brate izgleda sam bas glup :zgran:
Trazim tu opciju za iskljucivanje close dugmeta i ne mogu nigde da je nadjem!!

Gde je, reci mi molim te!

zed9 je napisao(la):
Trazim tu opciju za iskljucivanje close dugmeta i ne mogu nigde da je nadjem
Tools -> Preferences... -> tab General
u srednjoj sekciji

Evo i slikovito:

Prilozi

• close_button.JPG
    close_button.JPG
    42.2 KB · Pregleda: 51
E, do vraga.. nema veze skinucu verziju 8.5..
evo kako kod mene to izgleda:

uglavnom pretrazio sam sve menije po nekoliko puta i nema!
(nisam bas toliki ****** - koristim komp vec 10 god.) :bottle:

u svakom slucaju hvala na trudu..

Prilozi

• prefs.jpg
    prefs.jpg
    38.5 KB · Pregleda: 38
zed9 je napisao(la):
(nisam bas toliki ****** - koristim komp vec 10 god.) :bottle:
Niko te nije nazvao ******om a siguran da to niko nije ni pomislio. Samo smo probali da pomognemo. Nemash potrebe da se osetjash pogodjenim.

Pa nisam nikoga ni optuzio.. sam sam to rekao zato sto nisam uspeo da nadjem tu opciju iz prve.. :)
ni sa kim se ja ne vredjam, vidis valjda da se sve vreme smeskam :p

Nego ajd, posto hocu vec da predjem na 8.5 jel moze neko da mi kaze
da li FireFox ima neke prednosti nad operom?
Znaci nisam od onih koji gledaju da posto-poto imaju zadnju ver. nekog programa nego gledam da je program sto manji i da jede sto manje resursa uz naravno dovoljnu funkcionalnost.

Osnovna razlika izmedju dva pomenuta browsera je u tome stho je Firefox vishe okrenut nadogradnji u smislu pluginova tako da, kroz te dodatke, sam definishesh njegovo ponashanje. Kod Opere je suprotno. Dolazi kao gotov proizvod sa, vec, ugradjenim alatima. Postoje, naravno, pluginovi i za Operu ali daleko manje nego za Firefox a, po mom skromnom mishljenju, bezmalo su nepotrebni.
Izbor je vishe stvar ukusa i afiniteta nego shta (i da li) ces neshto dobiti/izgubiti koristetji jedan ili drugi.
U principu, oba su bolja od IE. :)
Poz

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
da, ali IE se moze posmatrati slicno kao FF: kao osnova, koja se dalje moze VRLO LAKO nadogradjivati!
Da, ali ne u tolikoj meri, i na takav nacin, kao kod FF-a.
Drugo, chak i ako podjemo od pretpostavke da za IE postoje svi oni pluginovi (add-onovi) koji postoje za FF (u shta nisam bash siguran), nisu ni izbliza toliko pristupacni i laki za nalazenje a, verujem ni toliko oprobani u praksi.

Poslednja izmena:
Explorer je napisao(la):
Da, ali ne u tolikoj meri, i na takav nacin, kao kod FF-a.
Drugo, chak i ako podjemo od pretpostavke da za IE postoje svi oni pluginovi (add-onovi) koji postoje za FF (u shta nisam bash siguran), nisu ni izbliza toliko pristupacni i laki za nalazenje a, verujem ni toliko oprobani u praksi.
naravno da su laki za pronalazenje i naravno da su pristupacni i naravno da su veoma oprobani :)

evo ti nekih:
www.maxthon.com
www.avantbrowser.com
flashpeak.com/sbrowser

ZoNi je napisao(la):
evo ti nekih:
www.maxthon.com
www.avantbrowser.com
flashpeak.com/sbrowser
Samo to? ;)
Hvala ali ne treba. U stvari meni to ionako netreba jer mi Operica kutji, a FF na poslu, sasvim lepo ferceraju. ,)
Inache, Maxton se ne vazi, to je zaseban browser, nemo' da varash. :)

Shalu na stranu, odosmo podosta u offtopic.
Pozdrav

Vrh Dno