Šta je novo?

vezano za Operu

Agr3ssor

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
ne znam da li je o ovome pisano ali probajte dok surfujete da kliknete i drzite desni taster misa + ulevo pomerite mish i vraca vam stranicu unazad, dok sve to isto ali udesno ide stranu unapred, a sa desnim klikom i na dole povucete otvara "new page" kakav trip nevera.... :wall:

Mouse gestures? Jeste luda funkcija...

ouse gestures exist for most frequently performed operations.

Example: Pressing Ctrl on your keyboard while rolling the wheel on your mouse activates zooming.

Navigation gestures

Action How to do it

Go to previous page

Method 1: hold right button, click left button
Method 2: hold right button, move mouse left

Go to next page

Method 1: hold left button, click right button
Method 2: hold right button, move mouse right
Go to parent directory Hold right button, move up then left
Go to home page Double-click in empty page
Reload page Hold right button, move up then down
Stop loading Hold right button, move up
Page gestures
Action How to do it
Browse in new page
Method 1: hold right button, move down
Method 2: double-click in workspace or on page bar
Duplicate page Hold right button, move down then up
Restore or maximize page Hold right button, move up then right
Minimize page Hold right button, move down then left
Close page
Method 1: hold right button, move down then right
Method 2: hold right button, move right left right
Link gestures
Action How to do it
Open link in new page Move mouse pointer to link and hold right button, move down
Open link in new background page Move mouse pointer to link and hold right button, move down then up
Wheel gestures
Action How to do it
Scroll up and down Roll mouse wheel up and down
Zoom in and out Hold Ctrl key, roll mouse wheel
Move back and forth in page history Hold Shift key, roll mouse wheel
Panning Click mouse wheel, move mouse

EDIT: To mu dodje valjda ovde file://localhost/C:/Program Files/Opera7/Help/mouse.html

Poslednja izmena:
Tačno sam znao kad sam počeo da čitam ovaj thread, da će Zoni da se javi i da kaže nešto totalno protivno onom što ljudi pominju ovde. Mislim stvarno Zoni nemam baš ništa protiv tebe, ali brate stvarno nekad znaš da preteraš. :trust:

Meni je ta opcija elementarna... ,)

:banana:

kolko samo puta sednem za neki tudj komp i pocnem po eksploreru ili firefoxu da pokusavam da zatvorim stranicu sa dole+desno ili da idem back sa levo ;)
sushtinski!

Surfovanje bez Mouse Gestures je kao koriscenje Windows-a bez Total Commandera, znaci radi ali je "suboptimal" :)

I niko ne odgovori čoveku kako to da isključi pošto ga nervira :D.
Tools > Perferences > Shortcuts > treba da ne bude čekirano: Enable mouse gestures
Mada, kada bi se malo potrudio da se navikneš na sve ovo bio bi i više nego zadovoljan.

Neki elementi, kao sto je desni+levi klik=prethodna strana i dalje rade, bez obzira sto je opcija za gestures iskljucena. Stvarno me nervira...

Marko_S je napisao(la):
Tačno sam znao kad sam počeo da čitam ovaj thread, da će Zoni da se javi i da kaže nešto totalno protivno onom što ljudi pominju ovde. Mislim stvarno Zoni nemam baš ništa protiv tebe, ali brate stvarno nekad znaš da preteraš. :trust:
da li imas protiv mene nesto ili nemas, meni je sasvim svejedno!

medjutim, kako sam ja zakljucio iz prvog posta u ovom topicu, ni Agr3ssor ne voli to, pa sam samo dodao svoj komentar, kao podrsku njemu... inace, i dalje smatram da je to bezveze opcija... sta je tu preterano???

Sale KG je napisao(la):
I niko ne odgovori čoveku kako to da isključi pošto ga nervira :D.
Tools > Perferences > Shortcuts > treba da ne bude čekirano: Enable mouse gestures
Mada, kada bi se malo potrudio da se navikneš na sve ovo bio bi i više nego zadovoljan.
Ej, gde je napisano da ga nervira? Sta sam nocas propustio? Nista. ,)

SPAVAC je napisao(la):
kolko samo puta sednem za neki tudj komp i pocnem po eksploreru ili firefoxu da pokusavam da zatvorim stranicu sa dole+desno ili da idem back sa levo ;)
Identichna situacija. Mene je u stvari pochelo da nervira to sto te prechice ne rade u svemu drugom. :)

Explorer je napisao(la):
Identichna situacija. Mene je u stvari pochelo da nervira to sto te prechice ne rade u svemu drugom. :)

100% saglasan sa ovom izjavom :smash:

dr.Tiristor je napisao(la):
Ej, gde je napisano da ga nervira? Sta sam nocas propustio? Nista. ,)
E to se dešava kad čitaš post ''na brzinu'' :d , uglavnom javiše se i neki koje nešto nervira :D

ZoNi je napisao(la):
da li imas protiv mene nesto ili nemas, meni je sasvim svejedno!

medjutim, kako sam ja zakljucio iz prvog posta u ovom topicu, ni Agr3ssor ne voli to, pa sam samo dodao svoj komentar, kao podrsku njemu... inace, i dalje smatram da je to bezveze opcija... sta je tu preterano???

ma ja kod mene kuci ni ne koristim operu, nego sam slucajno provalio na poslu pa sam pomislio mozda nekome zatreba

E da ste mi vi zivi i zdravi, ja to koristim jos od...ne pamtim od kada :d.

Agr3ssor je napisao(la):
ne znam da li je o ovome pisano ali probajte dok surfujete da kliknete i drzite desni taster misa + ulevo pomerite mish i vraca vam stranicu unazad, dok sve to isto ali udesno ide stranu unapred, a sa desnim klikom i na dole povucete otvara "new page" kakav trip nevera.... :wall:
Ja ovde nigde ne vidim nervira.

Sale, jedan od nas dvojice je lud :)

Hm, sad bas nesto razmisljam... Opera na kompu... Opera na telefonu...

MALO LI JE REĆI! :smoke:

Poslednja izmena:
Wolfman je napisao(la):
E da ste mi vi zivi i zdravi, ja to koristim jos od...ne pamtim od kada :d.
Ja sam, u vreme kada je samo Opera imala mouse gestures, koristio Operu isključivo zbog gestures.

Ej, gde je napisano da ga nervira?
hm... nigde to nije napisano direktno, ali sam ja zakljucio da ga nervira, jer je rekao (izmedju ostalog) "kakav trip" i stavio je smajlija koji se "zakucava" glavom u zid... meni to deluje kao da je nesto sto nervira ili se ne svidja, barem...

ali, nije vazno :type:

btw, evo i IE "mouse gestures" plugina, ako nekome treba...
http://www.codeproject.com/atl/MouseGestures.asp

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
btw, evo i IE "mouse gestures" plugina, ako nekome treba...
http://www.codeproject.com/atl/MouseGestures.asp
Jel' to uvodi gestures samo u browser ili važi i za HTML help fajlove? Pure IE ne koristim, a za HTML Help (CHM) bi mi baš trebalo. Postoji neki programčić koji radi u obe stvari, ali mi se sudarao sa MyIE itd. pa mi je bilo komplikovano da ga stalno uključujem i isključujem.

Skinuo sam plugin sa onog prvog linka i trenutno ga testiram. Posto je sajt trenutno neaktivan, evo ovde i instalaciona verzija i source. Odmah da kazem, tool je free pa nema bojazni da krsim bilo koje pravilo.
Poz

Prilozi

• MouseGestures_inst.zip
    170.8 KB · Pregleda: 34
  • MouseGestures_src.zip
    115.5 KB · Pregleda: 38
Ja ovde nigde ne vidim nervira.

Sale, jedan od nas dvojice je lud :)
Ma nisam mislio na njega kada sam ponovo rekao da nekog nešto nervira već onako u šali sam konstatovao da se u ovom Thread-u javiše i oni koje nešto nervira. Ma nema ni veze, evo i ZoNI se potrudio da to objasni :)

MouseGestures radi samo u IE, StrokeIt može da se podesi da gestures rade i u CHM fajlovima. Ovaj drugi ima svakojake opcije i tek treba da ispitam šta sve i kako radi.

Zasto meni u operi 8.0 ne radi minimizacija(tj.vracanje na prethodno prikazanu stranu) kada kliknem na tab neke stranice koju gledam??
Sada na tabu ima i dugme za gasenje stranice sto je lepo ali mi nedostaje minimize!!

Pa sta ce ti dugme za minimize i close uopste? Klik na TAB i ako je bio aktivan on se minimizira, a klik tockicem na TAB i zatvoris ga. Inace, prva stvar koju iskljucim je ono ruzno dugme na tabu za close tab :)

Ma meni nekim cudom ne radi minimizacija kada kliknem na aktivan TAB!!
Ne mogu da verujem, ali tako je.

Sta da radim, navikavam se.. inace ovo je neka opera 8 koja je zauzimala mozda megabajt-dva kao instalacija! :)
Mozda i ne bih trebao da se zalim
:crash:

Opera 8.5 je velicine 3.6MB, koja ti je to verzija?

Vrh Dno