Šta je novo?

Ves masina modd !

Kaludjer_

Cenjen
Učlanjen(a)
11.04.2011
Poena
169
Posto je bubanj od ves masine polovan, morao se prvo ocistiti kamenac.....
zatim je dosla na red prva farba koja je kao sto se vidi losa, jedini razlog je jeftin i ne kvalitetan sprej
ovde su ubacene komponente, drzac za optiku i hdd sam uzeo sa pentium II i u pocetku je izgledalo ruzno jer je glomazno....
...posto sam stedeo na spreju, morao sam da smirglam opet
...pelepa metalik crna boja 900din.
sve sklopljeno, drzac za hdd i optiku je skracen dosta je manji(manja guzva u bubnju) i lepsi, a u medjuvremenu sam napravio i stalak od sper ploce...

Evo linka sa jos slika: http://www.youtube.com/watch?v=-MT-g6lk40s
Evo linka na youtube sa diodama unutar kucista: http://www.youtube.com/watch?v=TWj1PJdUJYE&feature=related

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    61.4 KB · Pregleda: 1,148
  • 3.jpg
    3.jpg
    338.9 KB · Pregleda: 3,593
  • 4.jpg
    4.jpg
    326.5 KB · Pregleda: 2,033
  • 5.jpg
    5.jpg
    378.6 KB · Pregleda: 4,684
  • 12.JPG
    12.JPG
    40.9 KB · Pregleda: 1,656
Svaka čast za trud, nadam se da uživaš u rezultatima svog rada.

Meni je ovo... skoro nisam video nešto što mi se manje dopalo od ovoga. NHF :D

Mislim da bi bila sjajna fora da je manji bubanj, recimo, i bolje urađen enterijer. Zanimljiva je fora s veš mašinom, zbog mogućnosti ventilacije :D ali egzekucija je problematična.
Podsjeća me na ovaj mod: http://www.techpowerup.com/gallery/1777.html

Hvala. Trenutno koristim neki full tower jer se spremam za liquid cooling (home made) ^^ Inace rezultati predhodnog nisu bili nimalo losi....Temp procesora na default 29C dok je na full load-u 38C....

Btw. NHF ? :)

NHF = No Hard Feelings.

Nema ljutiš.

@Roy Fokker mozda na slikama izgleda glomazno, ali kad se tu ubaci napajanje ploca optika i ostalo nema tu bas mnogo mesta... Koliko sam ja provalio ventilacija odradjuje posao u ovom bubnju...

Zanimljivo i originalno, svaka cast, svidja mi se.

Na stranu da li se nekom svidja ili ne....svaka cast na trudu i elanu za ovo:);)

Meni su ideja i realizacija super...

ideja je totalno ok,ali se meni ni malo nesviđa...nema ljutiš

Cestitke za trud! Ja sam jednom modovcao bubanj, al ne radi kucista, vec pravljenja rostilja od njega :D :D :D!

LOL, ne mogu da verujem, ja sam pre 2 god kupio novu veš mašinu i nekih 6 meseci sam čuvao bubanj od stare da bih napravio ovako nešto, ali me posle mrzelo (čitaj, žena mi je *****la za "tu starudiju"), pa sam ga se rešio :D

U svakom slučaju svaka čast :DDD

Svaka cast, skroz originalno!
Najvise mi se svidja sto ima super ventilaciju, zbog svih rupica. I taman taj 22cm intake vent - milina :)

Sve se maksimalno dobro uklopilo.... Hvala svima ! @maximus ne svidja ti se kako je odradjeno ili ... ? :) moze nesto konkretno sta nije OK....Tu sam da prihvatim kritike i da dodam-izmenim nesto kako bi jos bolje izgledalo..... Hvala jos jednom SVIMA !

E, a da ubaciš jednu dvadeseticu od napred? Neka providna ili tako nešto?
P.S. Svaka čast na trudu!

E, sad mogu umreti, kad videh i ovo. Svaka čast na trudu, svakako.

Stavio sam coolermasterovu 20-icu napred, ima gore na attachu :) Hvala svima !

He, he, he.

Odlična ideja, mega like. Malo bolje odradi mod i pošalji na MDPC :)

Doro, ne preterujmo sa mdpc..
dobra ideja, samo malo grubo m ideluje odradjeno..ja bi se tu pozabavio sa detaljima, neko osveteljnje unutra, bele diode mozda, al nista preterano..

Sjajno - bravo, Kaludjere.

Pasnulo bi na ovaj bubanj i neko vodeno ...

E ljudi, nisam imao net pa me nije bilo :) Zahvaljujem se svima ! @Ivan91 odradio sam sa plavo-crveno-zelenim diodama ali to cisto onako da vidim kako ce da svetli kroz rupice, imate na linku @lazabd mislim da stvarno nebi bilo mesta za radijator i pumpu a kamoli rezervoar, mada neko eksterno bi moglo da se izmontira....Imam ja lepe planove, npr. ovo postolje da nebude ova budjava sper ploca nego bi stavio da bude to neka mrezica i unutra bi mogao da se stavi rad. i pumpa + neka neonkica, ali nema se para kad bude bilo sredicu sve kako zamisljam ! Jos jednom HVALA svima ! ;)

Uz dužno poštovanje drugovima moderima ja samo ovakve poduhvate cenim i priznjem u prave modovanje.

Većina nas može da za 100 - 200 evrića naruči creva, LED-ove, sleeve trake i neke fancy kontrolere. Potom rutira kablove, ofarba kućište i našminka ga. I na kraju dobije isto to kućište samo malo (mnogo) lepše.

Ja se divim ovakvim poduhvatima gde entuzijasti prave od ničega nešto. I to nešto za pamćenje. Gde ideja, mašta i snalažljivost dolaze do izražaja.

Zato, Kaluđer_* thumbs up! Samo napred, doteraj taj bubanj do savršenstva :)

Pixell, hvala najlepse.... Sto se tice tvog misljenja, u potpunosti se slazem sa tobom! Uz novac se sve moze kupiti i sklopiti i mislim da to moze svako (naravno ko ima novca)....

@Djolesoft Hvala, hvala, hvala ! Bice jos slika cim nesto iskrpim ;)

Evo jos par slika...

Ovde se vidi mesto za optiku i kako to izgleda unutar "kucista" (nisam sredio kablove)

Prilozi

• IMG_0098.jpg
    IMG_0098.jpg
    500.1 KB · Pregleda: 159
  • IMG_0101.jpg
    IMG_0101.jpg
    517 KB · Pregleda: 158
  • IMG_0095.jpg
    IMG_0095.jpg
    349.2 KB · Pregleda: 172
Nazad
Vrh Dno