Šta je novo?

Veruj očima ili specifikacijama?

radera

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2004
Poena
619
Išao sam da kupim 20" lcd tv, treba mi kao drugi TV. Hoću da bude 4:3, pristajem i na rezoluciju 640x480...blah,blah,blah. To sve nije važno, već ovo: kome da verujem očima ili specifikacijama raznih modela koji dolazde u obzir. Neki Panasonic model ima ugao gledanja 170:170, ali kada ga pogledam sa 2m vidim da se slika lošije vidi, da je tamnija, nego neki LG sa uglovima gledanja 160:120 npr. Na TV-u su bili isti programi tako da i taj momenat otpada kao mogućnost. Dakle: oči ili papir?
Još nešto: prodavci me ubeđuju da će mi slika kod kuće biti bar 20-30% bolja, jer eto kod njih su na jednoj grani povezani i po 7-8-10 telki odjednom, pa je slika zato slabija. Kad ja to kuće povežem, ima slika da mi sine! Trgovačka patka ili istina?

Ti sad k'o u onom vicu kad žena uhvati muža u neverstvu, a on "pa kome ti veruješ, meni ili svojim očima?" :D
Naravno da ti niko dobronameran neće preporučiti da uzmeš 20" lcd - dobićeš najgore karakteristike za tv: stare generacije lcd panela male rezolucije, uglova gledanja, kontrasta i sl. , sa lošim skalerima i tjunerima koji će ti dati očajnu sliku, pogotovo preko analogne kablovske. Milion puta ti je bolje da uzmeš neki konfekcijski crt sa što dužom garancijom za 3-4 puta manje para. Pogotovo što će ti biti drugi tv.

ja kažem isto da ni slučajno ne uzmeš 20" 4:3 lcd, jer ako to uradiš to će ti biti najgora kupovina u životu (barem što se tiče tv-a). uzmi neki slim fit lg ili samsung ako nećeš da ti uzime puno mesta na stolu ili polici. platićeš ga manje a slika će ti biti sto puta bolja.

Mislim da sam posle dužeg surfa i upoređivanja cena i karakteristika bliži kupovini 23-ke u 16:9, hd ready. Razlika u lovi je prihvatljiva, a karakteristike znatno bolje.
A oči znaju da prevare...

Ako bas nemas izraziti afinitet ka tracenju para,
a i dalje imas zelu za nekim "dvajes i kusur " lcd-om, mozes da razmislis i o
super low cost / mega-value kombinaciji:

Externi tuner / oko 30e / + ASUS VW222S / 200e /

Jes' da ces imati 2 komponente, ali ce rezolucija tvog novog mezimca biti ne HDready vec FullHD , uz malo cropovanja sa strane.
Da sam na tvom mestu , ja bi bas to kupio.

Mala ispravka, pomenuti Asus monitor nije FullHD vec je 1680x1050 i gde ima ext tv tunera za 30e? Naravno ne mislim na USB resenja jer to njemu ne bi nista znacilo samo sa monitorom. A trebali bi mi i dodatno zvucnici.

ono sa 23" 16:9 ti je puno bolja opcija, ima istu rezoluciju kao i 32" samo što to na manjem ekranu izgleda sto puta bolje. a ima i rešenje za lošu sliku sa analogne televizije tj. kako da bude dobra na lcd-u. samo što to košta naravno. uzmeš neki samsungov ili sony dvd recorder sa hdmi izlazom, spojiš antenu u rekorder a rekorder sa hdmi-jem u tv i slika će garantovano biti dobra zbog upscale-a. neka me neko slobodno ispravi ako grešim. inače video sam to u praksi, kod komšije koji je ranije uzeo neki lg 26" pa mu je slika bila očajna, ja sam mu to preporučio i sad nema problema. naravno slika nije HD ali je puno bolja nego kad je sa tv-ovog tjunera.

Nazad
Vrh Dno