Šta je novo?

Vertcoin [VTC] (Scrypt-N)

i ja probao da pustim i u glavnom uspe do nekle e sad na rigu sa 4X7950 mi se desava da tokom startovanja uvek ali uvek dve karte nebitno koje po redu u rigu ali dve ostanu ugasene a dve rade normalno , sticem da je problem u ram memoriji i da nece da moze vert da se kopa na rigu sa 4X7950 sa 4gb ram-a

Obrises bin file pre pokretanja

Mene uvek jedna radnom zeza,al kad obrisem bin prorade sve u 95% slučajeva

Ne vredi, ja sam se iznervirao. Nema sanse da ovo podesim kako treba.
Na masini s 4 karte prva mi ne radi nikako. Nema teorije da poteram. Na masini s tri karte pokrenu se sve ali sve tri, kao i na prethodnoj masini, ukupno bacaju 610. Hebes to, opet kao da jedna ne radi, 30% snage ostaje neiskorisceno.

Ne vredi, ja sam se iznervirao. Nema sanse da ovo podesim kako treba.
Na masini s 4 karte prva mi ne radi nikako. Nema teorije da poteram. Na masini s tri karte pokrenu se sve ali sve tri, kao i na prethodnoj masini, ukupno bacaju 610. Hebes to, opet kao da jedna ne radi, 30% snage ostaje neiskorisceno.
Moj rig sa 4x280x isto pokrece samo 3 karte, jedna ostane OFF, i to random kartica.
To se desava kad setujem -g 2, kad setujem -g1 onda rade sve 4 ali sa 30% manje snage pa mi dodje bolje da rade 3.
Rig ima 4gb, sutra cu odem da mu bocnem jos 4gb pa javljam dal se popravila stvar.

dovoljno ti je 4 giga. meni na 4 giga rade 3 280x i jedna 270x

restartuj rig pre nego što pokreneš vertminer. pogasi sve živo ako ti radi u pozadini. ako ne upali, startuj sa i11 ili 12 pa prebaci u mineru na 13
koja podešavanja koristiš uopšte? treba da je sve isto kao na običnom scryptu

Ama nece covece. Znam i ja sta treba ali to nece da radi.
Na ovoj masini s jednom kartom radi kako hoces. Na onima sa vise karti nece. *****m se na coin, odoh da kopam nesto normlno, vozdra ;)

restartuj rig pre nego što pokreneš vertminer. pogasi sve živo ako ti radi u pozadini. ako ne upali, startuj sa i11 ili 12 pa prebaci u mineru na 13
koja podešavanja koristiš uopšte? treba da je sve isto kao na običnom scryptu

Podesavanja su dobra, ista kao za scrypt.
Probao sa I11, ista situacija. Sutra bodem ram pa javljam.

dovoljno ti je 4 giga. meni na 4 giga rade 3 280x i jedna 270x

@vojkan-e,
upload-uj svoj folder sa miner-om i podešavanjima za tvoje karte pa nek onda ljudi probaju...ako im i to ne bude radilo onda je nešto drugo u pitanju a ne softverska podešavanja...
edit:
slično je bilo sa @hogarnp kad je kopao UTC nije mogao nikako da namesti ali je uspeo sa mojim miner-om (ako se dobro sećam davno je bilo :))

Poslednja izmena:
4 Sapphire R9 280X Dual X. Sve 4 kartice mi rade, jedino prva kartica malo slabije, 270 KH/s, ostale tri mi daju po 360 KH/s, sto bi bilo ukupno 1.35 MH/s za taj rig. Koristim Vertminer 0.5.3 sa ovim podesavanjima:
____________________________________________________________________________________________________________________________________
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

D:\vertminer-0.5.3\vertminer.exe --scrypt-vert -o stratum+tcp://coinotron.com:3340 -u WORKER -p PASSWORD -I 13 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8192 --gpu-memclock 1500 --gpu-engine 1000 --auto-gpu --temp-cutoff 76

pause
____________________________________________________________________________________________________________________________________

i da napomenem da imam 8 GB RAM-a.

Evo, zaboo sam jos 4gb rama i sad radi. Znaci, bar u mom slucaju, jedna je isla OFF zbog manjka ram memorije.
3x360khs i ova na kojoj je monitor radi na 320khs-340khs, ukupno 1.4mhs.
Sad cu da testiram da li radi stabilno.

set GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://stratum.vtcpool.co.uk:3333 -u xx -p xxx -v 1 -I 13 -w 256 -g 2 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8193 --no-submit-stale

Ovo vam je sigurno dobar bat file za vertcoin, thread mora biti 8193...
Ako nece da pokrene 4 karte, brisete stari bin file, posle toga 3-4 puta morate da upalite ugasite skriptu dok ne prorade sve 4 karte, ali sa 4 gb rama nema boljeg resenja sem pali-gasi dok ne proradi!

1025core sa 1250 mem daju preko 360khs

set GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://stratum.vtcpool.co.uk:3333 -u xx -p xxx -v 1 -I 13 -w 256 -g 2 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8193 --no-submit-stale

Ovo vam je sigurno dobar bat file za vertcoin, thread mora biti 8193...
Ako nece da pokrene 4 karte, brisete stari bin file, posle toga 3-4 puta morate da upalite ugasite skriptu dok ne prorade sve 4 karte, ali sa 4 gb rama nema boljeg resenja sem pali-gasi dok ne proradi!
To je neki cgminer ?

Koji cgminer i koje klokove koristis za ta podesavanja

Ja ni da prdnem preko 315-320 sa tim podesavanjima e sad jedino da imate starije drivere jer ja probavam sa win 8.1 upd 1 i 14.4 driverima a na win 7 imam 13.2 pa je mozda do toga ...

drugari, ovako stoje stvari...

nakon par dana igranja, ucenja i eksperimentisanja skontao sam da sva pamet lezi u RAM memoriji.

imam rig 3xASUS 7950 DCII TOP i sa 4 gige rama nisa mogao pokrenuti miner bez HW na intenzitetu vecem od 12. ako bi savio 13 pojavljivali su se HW. takodjer, max koji sam uspio izvuci po kartici je 210 khs.
danas sam ubacio jos 8 giga rama, i intenzitet moze ici do 20 bez HW.

pobjegao sam s posla pa nemam puno vremena, ali na prvu imam po 270 khs sa konfiguracijom:

{
"pools": [
{
"url" : "stratum+tcp://vtc.give-me-coins.com:3337",
"user": "xx",
"pass": "xx"
}
],
"gpu-fan": "40,40,40",
"temp-cutoff": "90",
"temp-overheat": "85",
"temp-target": "80",
"vectors": "1,1,1",
"worksize": "256,256,256",
"thread-concurrency" : "8193,8193,8193",
"intensity" : "13",
"api-listen": true,
"api-port": "4028",
"api-allow": "W:127.0.0.1",
"gpu-threads": "2",
"lookup-gap" : "2,2,2",
"gpu-engine": "960,960,960",
"gpu-memclock": "1350,1350,1350",
"gpu-powertune": "20,20,20",
"kernel-path": "/usr/local/bin"
}

12 giga rama
win7 64bit
driveri: 13.251-131206a-165817C-ATI

vjerujem da moze jos bolje ali cu to veceras pa se javim opet.

Poslednja izmena:
izašao je pre neki dan i monocle coin koji su radili vertcoin devovi. isto merge mining sa vtcom.

izašao je pre neki dan i monocle coin koji su radili vertcoin devovi. isto merge mining sa vtcom.

na give-me-coins.com ima obavijest da ce u narednim danima odraditi posao tako da ce 'obicno' kopanje VTCa biti dovoljno I za paralelno kopanje MONa bez dodatnih peglanja....

još bolje. ja sam se malo zezao ono veče kad je bio launch, nije problem podesiti nego su tad pulovi bili problem... ili plaća vtc a ne plaća mon, ili obrnuto... ne znam jel sad sređeno to, ako pratiš? i hoće li biti toga onda na svim poolovima, npr na coinotronu? tada su samo p2poolovi nudili merge mining

da budem iskren nisam probao... tek od danas sam generalno u punom kapacitetu na VTCu.
nisam ni stigao probati koliko me podesavanje "izmorilo" :)

VTC Merged mining with MON (04/05/2014)
As i am sure you are all aware a new coin called Monocle has launched that is merge minable with vertcion. This means that when you mine vertcoin you will be mining Monocle at the same time. We are currently testing our first version of the merged minign proxy of vertcoin and Monocle on testnet. Once this has been completed we will roll this into production.
Once implemented you will start to see a MON balance. Miners do not need to do anything on their end. If you are mining to the current vertcoin pool you will be mining Monocle at the same time no extra effort needed.

give me coin je odlican pool i vjeruje da nece biti problema s njima. sacekat cu da vidim kako ce izgledati....

Poslednja izmena:
Muku namučih da namestim ovaj vert za kopanje i evo rezultata:

vert.jpg

U pitanju su 2x Powercolor 270x.
Mašina 4GB RAM.

Da li je ovo ok rezultat?

Hvala.

imaš 1 hw posle samo 15 minuta... mene bi nerviralo
probaj tc 10240, 10244 ako već nisi
hash je ok za te klokove

Vrh Dno