drapin je napisao(la):
Evo pokrio sam se usima i otisao u cosak do kraja casa...
Takva je otprilike bila i moja reakcija kad sam prvi put cuo za yu.oglase, pa sam udario po Google-u, al' dzaba...
Bez namere da nekog uvredim, a s obzirom da ima dosta ljudi koji ne znaju ili ne koriste News, pokusacu da sto detaljnije objasnim...
Za pocetak posluzice i Outlook Express (njega barem svi imaju). Doda se News nalog (Tools > Accounts... > Add > News...) na slican nacin kao mail s tim sto se umesto POP3 i SMTP servera unosi NNTP (News) server koji skoro svaki provajder ima (neko svoj licni, a neko samo adresu sa koje se radi redirekcija). E sad, neki serveri dozvoljavaju samo download (znaci, nista od postovanja poruka), ali je pozeljno naci adresu brzog servera (obicno su optereceni i spori) koji omogucava i upload (nikad se ne zna), ali za to ce vec svako morati sam da se snadje (za pocetak moze i od provajdera).
Nakon toga OE vas pita da li da skine News grupe (e to ume da potraje...), tj. spisak "soba". Ispod "Local Folders" se pojavi taj News "nalog". Sa desne strane je dugme "Newsgroups..." na koje kad se klikne izbaci spisak svih grupa, a sa "Subscribe" se obeleze one koje vas zanimaju (tu nadjete yu.oglasi i cekirate je). Sa "Settings" se podesi da li da skida cele poruke ili samo Header-e, a sa "Synchronize Account" se skidaju poruke u obelezenim sobama. Klikom na plus pored News naloga ce se pojaviti spisak obelezenih soba i kliktanjem na neku od njih se mogu pregledati (i po potrebi poslati) poruke u njoj.
S obzirom da OE i ne radi bas najbolje sa News-om savetujem da kasnije nabavite neki bolji News Reader (bilo je ranije reci o tome, pa odradite mali Search), ali za pocetak ce OE vecini raditi posao.
Detaljnije od ovog ne moze, pa da ga :hump: Nadam se da ste ukapirali. Mozda je bilo bolje da ovo da stavim u FAQ ili da moderatori okace to kao sticky u Internet sobu, ali to vec prepustam njima...
:wave;